Dominika76 Dominika76 komentáře u knih

Pýcha a predsudok Pýcha a predsudok Jane Austen

Knihu som prečítala jedným dychom a naozaj ma uchvátila. Z knihy si okrem dobrého pocitu a romantickej nálady beriem poučenie, že niekedy sa pre pýchu oberame o šťastie a, že nie je dobré mať predsudky len kvôli pýche. Odporúčam všetkým romantickom.

05.11.2021 5 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

(SPOILER) Od knihy som vďaka recenziám mala vysoké očakávania ale kniha ich ešte predčila. Úprimne nemám slov. Kniha popisuje diktatúru v najabsurdnejších rozmeroch. Život ľudí v tomto systéme, ktorí ho chcú nejakým spôsobom zvládnuť. No neexistuje žiadna nádej... Plus príbeh lásky knihu okorenil a mne osobne pomohol sa lepšie vžiť do príbehu. Myšlienky na konci knihy o zriadení toho koho milujeme ma prinútili premýšľať aj nad svojím životom, ľudskosťou....

24.10.2021 5 z 5

Utrpenie mladého Werthera Utrpenie mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Kniha je emočne silná, krátka a skvelo sa číta. Naozaj ide o dielo výnimočné, ktoré otvorilo brány romantizmu. Knihu odporúčam každému, kto je alebo bol zaľúbený bez ohľadu na to, či išlo o šťastnú alebo nešťastnú lásku. Odporúčam prečítať aj druhú, časť knihy, čiže študijný materiál o živote a pôsobení autora.

08.10.2021 5 z 5

Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou Samostatné dieťa alebo Ako sa stať lenivou matkou Anna Bykova

Kniha je napísaná naozaj dobre a číta sa ľahko. Hlavnou myšlienkou prístupu k výchove tejto autorky je samostatnosť a v knihe nám na konkrétnych príkladoch radí ako také samostatné dieťa vychovať. Prakticky sa stotožňujem takmer so všetkým v knihe. Trochu ma zaujalo ako autorka odporúča dieťa chváliť, čo sa teraz vo viacerých prístupoch neodporúča. Na niekoľkých stranách v tretej tretine knihy boli zle umiestnené ilustrácie, respektíve boli o niekoľko strán dopredu, čo ma osobne trochu vyrušovalo, zvlášť po tom, čo vo väčšej časti knihy boli umiestnené správne. Knihu aj tak odporúčam rodičom, určite sa k nej ešte raz vrátim.

02.10.2021 4 z 5

Búrlivé výšiny Búrlivé výšiny Emily Brontë

Kniha je napísaná naozaj pútavo a myslím, že ju môžem odporučiť väčším aj menším fanušíkom realizmu. Zaujímavá je aj z psychologického hľadiska, keď sa dozvedáme ako každú postavu ovplyvňovali traumy z detstva a ťažké životné podmienky. Miestami bolo pre mňa ťažké nájsť si postavu, ktorej by som bola fanúšikom.

18.09.2021 4 z 5