Drackie Drackie komentáře u knih

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Autorka má úplně úžasnou mozkovnu, protože to, co napsala, je naprosto úžasný! Sérii jsem dřív neznala, mylně jsem si myslela, že je to určitě jen nějaká hovadina pro milovníky Tolkiena (bez urážky :)). A jak šíleně jsem se spletla! :D
Nejdřív jsem si myslela, že se příběh odehrává v minulosti - vzhledem k tomu, že Katniss štřílela z luku a kraji vládla chudoba. To byla další věc, v níž jsem se sekla. Vše se totiž odehrává v budoucnosti, navíc ne moc růžové.
Abych pravdu řekla, nejdřív jsem fandila Hurikánovi (o bože, jak to někdo mohl přeložit?! Gale by byl mnohem lepší ;)), ale v Pomstě se mi začal líbit Peeta. Síla vzdoru mě trochu zarazila, protože se tu dost změnili oba. Hurikán mě ale potom dost štval, zatímco Peeta. Peeta, no :3
Hladové hry byly hnusárna, ale bez nich by asi nebyly knihy takové, jaké jsou. Takže Hunger Games se řadí mezi moje top knížky! ;) A doporučuju přečíst, protože... Prostě jsou nezapomenutelné.
P.S. Možná bych přehodila názvy posledních dvou dílů, totiž Sílu vzdoru bych dala na dvojku (kde zničili silové pole a tím VZDOROVALI Kapitolu), zatímco Vražedná pomsta by se hodila na trojku (kde se Katniss pomstila prezidentce a de facto i Snowovi za ostatní).

16.01.2015