Dudu komentáře u knih
Škvár je prostě dílo, které musí rozesmát i mrtvolu. Duet Fanteho a Danteho, rozhovory Smrtky s Belanem a v neposlední řadě Hal Grovers a jeho dominantní mimozemšťanka, toť valící se povodeň nápadidosti humoru.
Ve formě audioknihy jsem s tímto dílem prožil pár večerů, které nebyly zakončeny upadnutím do chrnícího stavu, aniž bych před tím vypnul přehrávání na počítači-tak napínavé to bylo.
Líbí se mi, že autor-a to i přes znalost skutečného chodu života v lese-dokázal najít vždy něco hezkého nebo alespoň k zamyšlení.
Námořník bez dokladů, nehynoucí byrokracie a ještě se do toho přifaří loď zralá do šrotu. A na komický příběh je zaděláno :-)
Přestože hlavní hrdina není žádný James Bond, řešil situace velice stylově. Dějové zvraty dávaly dílu slušný spád, takže jsem se nakonec podivil tomu, po kom to ten Loving vlastně šel.
Ovsjanka , Krasnojarskij kraj a řeka Jenisej. V první části knihy autor vzpomíná na dětství, kde na nás dýchne částí svého prožítého života u řeky . Generál babička držící otěže celé domácnosti,tichý zastánce děda a parta věčně hladových sousedovic kumpanů. Astafjevovo líčení příhod a vykreslení života v osadě je i přes kruté životní situace vždy okořeněno humorem.