dusty komentáře u knih
Knížka stojí za to hlavně kvůli povídce Motýli ve světle obloukovek. Vzduch zdarma vás nepřivede do euforie, ale potěší a až se prokousáte Mužem, který znal prezidenta (ani přeskočení není na škodu), tak vás čeká pár stránek krásného čtení.
Nic pro mě. Je to pokus o satirické vyobrazení tlachajícího maloměšťáka z předválečného (20. léta). Jen proto, že nerad odkládám knížky a proto, že je to poměrně krátké, jsem to dočetl.
Zajímavá knížka, čtivě napsaná. Doporučuju všem milovníkům 20. let. Bohužel příběh balancuje na hraně červené knihovny. Autorovi se to daří celkem slušně ustát a spadne do toho až na samém závěru.
Celkem vtipné příběhy leteckého mechanika o jeho práci od dřevních dob do současnosti.
I kdyby v téhle knížce byla jen povídka "Všem kočkám sbohem", tak by stála za přečtení.
Málokdy jsem četl tak osobitý a zajímavý příběh, který mi odkryl i temnější stránky mojí vlastní minulosti.
Výborně zpracovaná encyklopedie významných fyziků, jejich život a dílo.
Už samotné věnování je úžasné:
"Slovutnému Pánu, panu MUDru EMANUELU ENGLOVI, říšskému poslanci, předsedovi klubu svobodomyslných poslanců atd. atd. z vděčnosti nepatrnou tuto práci připisuje Fr. Sokol-Tůma."
Platí vlastně stejný komentář jako u knihy: http://www.databazeknih.cz/knihy/svet-j-r-r-tolkiena-stredozem-ocima-maliru-134260
"Kniha je určená pro každého Tolkienofila, který si chce posovnat svou fantazii s pohledem ilustrátorů Tolkienova díla."
Kniha je o dnes již zastaralém síťovém operačním systému. Ovšem obecné pasáže o počítačových sítích jsou ve velké míře použitelné stále.
Velmi působivé čtení. memoárrémán Kde je zakopán pes jsem už četl v 90. roce, ale teprve spolu s Deníkem kontrarevolucionáře vytvářejí plastický obraz komunistického Československa.
Tuhle knihu by měl číst každý, kdo trpí sentimentálními vzpomínkami na předlistopadovou dobu a zároveň každý, kdo nevěří tomu, že inteligentní a přemýšliví lidé se dokaží propůjči k propagandě zla a navíc tomu i uvěří.
Poprvé jsem to četl, když mi bylo 15 a byl jsem unešen. Dneska už se mi to čte velmi těžko. Asi musí mít člověk ten správně rozháraný stav duše. :)
Krásná pohádka o psu Roverovi a čarodějích. Moc pěkné čtení nejen pro děti.
Celkem zajímavý svižně psaný historický román. Lieckfelda jsem předtí neznal a knížku jsem koupil ve výprodeji. Přesto mě příjemně překvapila.
Z počátku mi tohle dílko přišlo jako slabší ukázka z pera P.G.Wodehouse, ale povídkou Na pomoc Freddiemu se knížka rozjela a už jsem se zase smál nahlas.
Poprvé jsem se do téhle knížky nedokázal začíst, ale napodruhé už se mi celkem líbila. Spíše pro ty, kteří mají rádi knížky napomezí mezi reportáží a románem.
Krásný a strašlivý příběh nejednou, plný ukrutností. Psáno z pohledu dítětě. Když jsem to četl měl jsem slzy v očích a to se mi normálně nestává.