dusty dusty komentáře u knih

Vzduch zdarma a jiné prózy Vzduch zdarma a jiné prózy Sinclair Lewis

Knížka stojí za to hlavně kvůli povídce Motýli ve světle obloukovek. Vzduch zdarma vás nepřivede do euforie, ale potěší a až se prokousáte Mužem, který znal prezidenta (ani přeskočení není na škodu), tak vás čeká pár stránek krásného čtení.

28.11.2012 4 z 5

Muž, který znal presidenta Muž, který znal presidenta Sinclair Lewis

Nic pro mě. Je to pokus o satirické vyobrazení tlachajícího maloměšťáka z předválečného (20. léta). Jen proto, že nerad odkládám knížky a proto, že je to poměrně krátké, jsem to dočetl.

28.11.2012

Vzduch zdarma Vzduch zdarma Sinclair Lewis

Zajímavá knížka, čtivě napsaná. Doporučuju všem milovníkům 20. let. Bohužel příběh balancuje na hraně červené knihovny. Autorovi se to daří celkem slušně ustát a spadne do toho až na samém závěru.

28.11.2012

Droga zvaná letadla. (Ne) skutečné příběhy leteckého mechanika Droga zvaná letadla. (Ne) skutečné příběhy leteckého mechanika Jan Čech

Celkem vtipné příběhy leteckého mechanika o jeho práci od dřevních dob do současnosti.

29.10.2012 4 z 5

Československo Československo Karel Plicka

Úžasná publikace s velkorozměrnými fotografiemi.

24.10.2012

Mladí páni v kamaších Mladí páni v kamaších Pelham Grenville Wodehouse

I kdyby v téhle knížce byla jen povídka "Všem kočkám sbohem", tak by stála za přečtení.

22.10.2012 5 z 5

Můj život s Hitlerem, Stalinem a Havlem - Svazek II Můj život s Hitlerem, Stalinem a Havlem - Svazek II Pavel Kohout

Málokdy jsem četl tak osobitý a zajímavý příběh, který mi odkryl i temnější stránky mojí vlastní minulosti.

10.10.2012 5 z 5

Listy: kdo? co? kdy? kde? jak? proč? – 5. Fyzikové Listy: kdo? co? kdy? kde? jak? proč? – 5. Fyzikové kolektiv autorů

Výborně zpracovaná encyklopedie významných fyziků, jejich život a dílo.

17.09.2012 5 z 5

Sudiči Sudiči František Sokol Tůma

Už samotné věnování je úžasné:

"Slovutnému Pánu, panu MUDru EMANUELU ENGLOVI, říšskému poslanci, předsedovi klubu svobodomyslných poslanců atd. atd. z vděčnosti nepatrnou tuto práci připisuje Fr. Sokol-Tůma."

13.09.2012

Tolkienovy říše - Obrazy Středozemě Tolkienovy říše - Obrazy Středozemě J. R. R. Tolkien

Platí vlastně stejný komentář jako u knihy: http://www.databazeknih.cz/knihy/svet-j-r-r-tolkiena-stredozem-ocima-maliru-134260
"Kniha je určená pro každého Tolkienofila, který si chce posovnat svou fantazii s pohledem ilustrátorů Tolkienova díla."

02.09.2012 5 z 5

NetWare 4.1 NetWare 4.1 Štěpán Benyovszky

Kniha je o dnes již zastaralém síťovém operačním systému. Ovšem obecné pasáže o počítačových sítích jsou ve velké míře použitelné stále.

02.09.2012

Můj život s Hitlerem, Stalinem a Havlem - Svazek I Můj život s Hitlerem, Stalinem a Havlem - Svazek I Pavel Kohout

Velmi působivé čtení. memoárrémán Kde je zakopán pes jsem už četl v 90. roce, ale teprve spolu s Deníkem kontrarevolucionáře vytvářejí plastický obraz komunistického Československa.

13.08.2012 5 z 5

Tři knihy veršů Tři knihy veršů Pavel Kohout

Tuhle knihu by měl číst každý, kdo trpí sentimentálními vzpomínkami na předlistopadovou dobu a zároveň každý, kdo nevěří tomu, že inteligentní a přemýšliví lidé se dokaží propůjči k propagandě zla a navíc tomu i uvěří.

01.08.2012

Utrpení mladého Werthera Utrpení mladého Werthera Johann Wolfgang Goethe

Poprvé jsem to četl, když mi bylo 15 a byl jsem unešen. Dneska už se mi to čte velmi těžko. Asi musí mít člověk ten správně rozháraný stav duše. :)

21.07.2012 4 z 5

Tulák Rover Tulák Rover J. R. R. Tolkien

Krásná pohádka o psu Roverovi a čarodějích. Moc pěkné čtení nejen pro děti.

15.07.2012 5 z 5

Kniha Haithabu Kniha Haithabu Claus-Peter Lieckfeld

Celkem zajímavý svižně psaný historický román. Lieckfelda jsem předtí neznal a knížku jsem koupil ve výprodeji. Přesto mě příjemně překvapila.

15.07.2012 4 z 5

Případů se ujímá Jeeves Případů se ujímá Jeeves Pelham Grenville Wodehouse

Z počátku mi tohle dílko přišlo jako slabší ukázka z pera P.G.Wodehouse, ale povídkou Na pomoc Freddiemu se knížka rozjela a už jsem se zase smál nahlas.

14.07.2012 5 z 5

Katova píseň Katova píseň Norman Mailer

Poprvé jsem se do téhle knížky nedokázal začíst, ale napodruhé už se mi celkem líbila. Spíše pro ty, kteří mají rádi knížky napomezí mezi reportáží a románem.

12.07.2012 4 z 5

Mí černovlasí bratři Mí černovlasí bratři Ladislav Fuks

Krásný a strašlivý příběh nejednou, plný ukrutností. Psáno z pohledu dítětě. Když jsem to četl měl jsem slzy v očích a to se mi normálně nestává.

12.07.2012 5 z 5

Nápady svaté Kláry Nápady svaté Kláry Pavel Kohout

Kohout jhe prostě Kohout. .)

12.07.2012 5 z 5