Edona Edona komentáře u knih

Upálené Upálené C. J. Tudor

Po přečtení knihy Ti druzí jsem věděla, že určitě sáhnu po dalších knihách od autorky. Upálené - její v tuto chvíli nejnovější kniha - no, nemohla jsem šlápnout vedle. Autorka opět nasadila vyšší laťku. Byla jsem zvědavá, jak toto téma a v podstatě i duchařinu zpracuje, i když duchů tam až tolik není. A jsem příjemně překvapená. Příběh je temný, mrazivý, má výbornou zápletku a rozuzlení. Určitě doporučuji.

"Nejlepší trik, který kdy ďábel předvedl, bylo přesvědčit svět, že neexistuje."

27.05.2022 4 z 5

To nejlepší v nás To nejlepší v nás Colleen Hoover

Knihy Colleen Hoover čtu ráda, některé mě chytily za srdíčko hodně, jiné zase méně. A to přesně se stalo u To nejlepší v nás. Je to sice čtivá kniha se smutným, ale reálným příběhem, avšak tentokrát se u mě žádné wow nekonalo. Prostě mě to tolik nechytilo, i tak však knihu doporučím, ale spíše starším čtenářkám.

22.05.2022 3 z 5

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

I přesto, že v této knize je jasné, že jsou jen dvě možnosti, jak to mohlo být, tak je kniha čtivá. To autorce nemohu upřít. Avšak oproti jejím jiným knihám je to slabší odvar, ale i tak stojí za přečtení.

19.05.2022 4 z 5

Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi B. A. Paris (p)

Páni.. já snad ani nemám slov. Knihu jsem zhltla v průběhu jednoho dne a rozhodně ji hodnotím jako nejlepší knihu od autorky. Bylo to čtivé, bravurně napsané a takřka neodložitelné. Moc doporučuji!

11.05.2022 5 z 5

9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Colleen Hoover to prostě umí. Za mě je 9. listopad její nejlepší knihou, tak moc se mi to líbilo.

09.05.2022 5 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Další skvost z pera autorky Shari Lapeny. Atmosféra luxusního hotelu, který se díky sněhové bouři promění v temný a izolovaný. Zvláštní nehoda jednoho z hostů, která zapříčinila úmrtí.. avšak další taková ztráta už jasně říká, že se jedná o vraždy. A kdo je vrahem?
Kniha je čtivá, příběh napínavý a jako vždy skvěle napsaný. Doporučuji.

30.04.2022 4 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Kniha je čtivá, napínavá a děj tak propletený, že do poslední chvíle nevíte, kdo za tím vším stojí.
Doporučuji a určitě se podívám po dalších knížkách autorky.

09.04.2022 4 z 5

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

I já jsem se ke knížce dostala po shlédnutí seriálu, a musím říct, že seriál je mnohem více propracovanější. Knížka je sice dějově nabitá, ale co se týče postav velmi chudá.
Ale i tak se mi to líbilo, příběh je krásný, romantický a nabitý humorem. Určitě si přečtu další knihy ze série, jsem zvědavá na pokračování a na seriál se mi čekat nechce.

07.04.2022 3 z 5

Deníček psychiatričky Deníček psychiatričky Anna Moricová

Jestliže to funguje jako blog na facebooku, ještě to notně neznamená, že to bude fungovat i v knižní podobě. A já teda musím říct, že za mě to nefunguje. Přišlo mi to jako nesourodá změť postrádající smysl.

29.03.2022 2 z 5

Poupátka Poupátka Hana Lehečková

Poupátka v sobě nesou velmi silný námět, aktuální a poměrně kontroverzní téma. Příběh je napsán velmi autenticky, sama jsem během čtení vzpomínala na své dětství. Prostředí divadelního kroužku mě zaujalo a kniha mi rozhodně nepřišla nudná, jak zde popisují někteří čtenáři.

02.03.2022 4 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Některé knihy Colleen mám ráda hodně, některé méně. Avšak příběh Lily a Ryle musím zařadit mezi ty, které se mě dotkly hodně. Stejně jak píše autorka v doslovu, i já jsem si v průběhu čtení přála, aby byly některé věci jinak.
Zpočátku jsem si říkala, že tahle kniha je nějaká moc sladká a romantická, všechno se jevilo jako dokonalé.. dokud však nepřišla první "facka".
Colleen Hoover vždy dodává svým románům něco navíc. V případě Námi to končí je to téma vážnější, než se třeba objevuje v jiných Colleeiných knihách.

Tato kniha vás zahřeje, rozesměje, rozesmutní a naštve. Doporučuji.

28.02.2022 5 z 5

Divočina Divočina Cheryl Strayed

Cheryl, Cheryl, Cheryl.. velmi obdivuji tvou odvahu. Sama sebe bych si na jejím místě nedokázala představit, a přesto vzbudila můj zájem o PCT. Cheryl zdolává tuto hřebenovku, kráčí divočinou a vzpomíná na svou minulost. V cestopise má velkou váhu úmrtí její maminky, s kterým se stále nějak nesrovnala. Jestliže jí však tato cesta pomohla, je to jen dobře.

18.02.2022 4 z 5

Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Páni, tak tohle byla pořádná jízda. Od autorky románů pro dívky jsem nečekala takto dobře napsaný a čtivý psychothriller. Colleen mě příjemně překvapila. Příběh je napínavý, prošpikovaný erotikou a místy lehce strašidelný. Je napsaný tak, že zkrátka nemůžete přestat číst. Nakonec nejde jinak, než si položit otázku, zda šlo o pravdu nebo lež. Doporučuji.

02.02.2022 5 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Na Krutého prince jsem se hodně těšila, všude jsem slyšela o tom, jak je to skvělé a ono to pravdu bylo fajn. Svět víl, jaký vykreslila Holly Black je inovativní. Líbí se mi myšlenka, že jejich a náš svět existují pararelně. Hlavní hrdinka mi byla sympatická. Celkově musím knihu mladším čtenářům doporučit.

Na podobnost Krutého prince a Dvorů od S. J. Maas mě popravdě upozornily až zdejší komentáře. Četla jsem obojí a nijak zvlášť mi do očí nic nebilo. Politikaření bylo tisíckrát lépe zpracováno v Krutém princi.

Nakonec kmusím říct, že se mi Krutý princ líbil o něco málo více, než Dvory. Ale zase nejsem zrovna fanoušek Dvorů.

28.11.2021 4 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

(SPOILER) Tato série mi úplně nepřirostla k srdci. I tak jsem se ale rozhodla ji dočíst. Moc nechápu ten hype okolo knížek S. J. Maas, ale jsem si jistá, že za to může fandom, který je úplná mašinérie. ALE teď k tomu, co mě tak zklamalo.
To, že je Feyre naprosto dokonalá a s minimem zkušeností v boji zabíjí příšery, to už jsem si zvykla. Ale že Rhys, který má tisíce let zkušeností (včetně ostatních z vnitřního kruhu) vypadá vedle Feyre jako totální trouba, to už na mě bylo moc. Stejně jako závěr knihy, kde všechno hraje ve prospěch hlavních hrdinů.. jedna absurdita za druhou. Tohle fakt nestojí za to trápení. Pokračovat v sérii nebudu.

26.11.2021 3 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Na Shari Lapenu jsem se moc těšila a konkrétně na všude vychvalovaný thriller Jeden z nás. Bylo to napínavé, strhující a v podstatě neodložitelné. Ano, občas jsem měla pocit, že se ve všech postavách ztrácím, ale autorka mě vždy znovu navedla, kdo je kdo. Přijít na to, kdo je vrah, nemáte asi šanci až do úplného závěru. Moc doporučuji.

21.11.2021 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Páni.. moje první setkání s autorkou a byla to naprostá jízda. Tajemný, děsivý thriller, který nejde jen tak odložit. Určitě doporučuji.

16.11.2021 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Vztahy tchýní a snach nejsou jednoduché. O tom a mnohem více je tato kniha, která je hlubokou psychologickou sondou do života rodiny Goodwinů. Příběh začíná podezřelým úmrtím Diany, které zpočátku vypadá jako sebevražda. Ale je tomu opravdu tak? Více si musíte přečíst sami. :)
Příběh je vyprávěn dvěma postavami, snachou a tchyní, střídá se současnost s minulostí. Příběh je čtivý, promyšlený a napínavý.
Určitě se podívám i na další knihy od autorky.

14.11.2021 4 z 5

Vzdělaná Vzdělaná Tara Westover

Autobiografii od Tary Westover jsem četla jedním dechem. Kniha je svědectvím nejenom o mormonismu. Autorku obdivuji za to, co dokázala a co vše musela obětovat, aby byla vzdělaná.

10.07.2021 5 z 5

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Výborná detektivka. I přes větší množství postav jsem se po chvíli orientovala. Děj graduje a vy prostě čtete, protože chcete zjistit, jak to bude dál. A veršovaná říkanka o černoušcích je dnes už dá se říci kultovní záležitostí. Doporučuji.

27.06.2021 5 z 5