elenk
![Pacient Pacient](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404274/pacient-QJV-404274.jpg?v=1620928527)
Pro mě nejlepší autor psychothrillerů současnosti...má třetí kniha od autora a tolik zvratů jsem nečekala...Fitzek mě opět dostal.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/302102/tak-to-je-tak-to-bude-IDS-302102.jpg?v=1476002868)
Waaaau.....Škoda ze neznám první dvě knihy trilogie ale tato kniha byla famózní.....tyto konce, kdy si autor se čtenářem pohrává do poslední chvíle miluji....v knize nejsou nějaké nechutnosti..nebo tedy alespoň já to tak nevnímam a bylo by fajn zfilmovat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Tichá modlitba Tichá modlitba](https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339806/ticha-modlitba-eym-339806.jpg?v=1496802304)
Mnoooo...Kniha se četla dobře,občas mi přišlo vyšetřování zcestné, ledabylé (možná budete souhlasit) a konec trochu přitažený za vlasy (ostatně jako u většiny knih a filmů vůbec) ale rozhodně jsem byla zvědavá na rozuzlení. Maximálně oceňuji zajímavost a originalitu zápletky a vůbec celé myšlenky tohoto thrilleru ,to se mi na knize líbilo nejvíce a proto jsem si ji koupila,protože mne lákala originalita. Dvě holčicky jsou uneseny a jejich rodiče (dobří přátelé) nakonec postaveni proti sobě. Také jistá surovost jedné z postav (tam se autorka moc nepárala- a ja ji za to dekuji) mne držela v jakémsi napětí a pravě proto jsem doufala, ze kniha bude ke konci gradovat. Ono to gradovalo.......měla jsem i stažené hrdlo posledních 30 stran, ale ten konečný dojem nebyl až tak dechberoucí....ale (po rozuzleni a vyjasnění pripadu my ještě autorka zamichala kartami-čili velké plus). Je fakt, že musím autorům začít více věřit:)Musím ale připustit, ze jsem se příliš nevžila do děje. Přeskakovala jsem věty a vypouštěla detaily, což je ale pouze můj problém, že jsem netrpělivá.Překlad knihy a slovní obraty velmi kvalitní. Skvělý námět na film. A je zvláštní, že od této autorky jsem ještě nečetla nic ale její vysvětlení v závěrečném poděkování mi přišlo na místě. Vlastně celý konec knihy jsem si říkala, kdy autorka konec najednou utne, ale ona šla opravdu plynule kapitolu po kapitole do závěrečných části, kde postupně vše bylo krok po kroku objasněno....sklaním se nad tím, jak nelehké je vyšperkovat závěr, a ona to dokázala.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Krvavé svatební šaty Krvavé svatební šaty](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398125/krvave-svatebni-saty-n33-398125.jpg?v=1545925670)
Náročné čtení...na první pohled kniha vypadá jako “jednohubka” ale ve skutečnosti je třeba ji číst pozorně. Obdivuji překlad,kniha má krásné fráze, slovní obraty. Děj knihy je originální a velmi napínavý. Kapitolu s Franzem jsem četla s velkým preskakovanim čehož nelituji protože poslední dvě kapitoly jsou zajímavější a zde také začíná to pravé napětí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Galerie mrtvých Galerie mrtvých](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/388018/galerie-mrtvych-9gG-388018.jpg?v=1537984502)
Těžko srovnávat s kterýmkoliv jinými autory...moje druhá kniha od Cartera a je to nářez. Velké diky patří překladatelce, která to opravdu neměla jednoduché..dekuji pani Pacnerová.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Řekni lituji Řekni lituji](https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/231376/rekni-lituji-65f4a35160a80.png?v=1710531409)
Líbilo se mi to moc.Konec byl opravdu hodne napínavý..málokterá kniha mě zvedne ze židle.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Není úniku Není úniku](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383307/neni-uniku-8hO-383307.jpg?v=1538488093)
Čekala jsem víc...nějak mě to nevtahlo.samozrejme téma super ale něco tomu chybělo...nebo spis naopak něco bylo navic...takové neustále machani se ve sněhu odnikud nikam...možná to proste autor mohl více natahovat s odhalením pachatele.ale rozhodne není od věci přečíst...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Stalker Stalker](https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220302/stalker-C9I-220302.jpg?v=1423035089)
První kniha mnou přečtená od dua Lars Kepler- těšila jsem se, ale zklamání. V podstatě se to dalo uchopit snad ještě jinak, konec opravdu moc americký, jak je zmíněno v jednom z komentářů níže. Rovněž se ztotožňuji s tím, že těhotná komisařka Margot je poměrně "přes čáru", v knize by mi vůbec nechyběla. Mohlo to být napínavější, dramatičtější.....takže pro mě "nemastné neslané"...
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý](https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/199540/kvitek-karminovy-a-bily-Ex4-199540.png?v=1678455482)
Začala jsem číst knížku s cílem ji dočíst a dokázat si,ze na to mám...neměla jsem. po 200 stranách , kdy autor některé pasáže popisuje opravdu v těch nejmenších detailech jsem uz byla netrpěliva vidět film... byl krasny.ale přeci jen jsem se musela vrátit ke knize a dohledávat myšlenky a charaktery jednotlivých postav, protoze ty film zcela logicky nemohl zastihnout.Cili kniha mi byla spíše návodem ke shlédnutému filmu.Chvilemi jsem litovala,ze jsem si ji nejdrive neprecetla celou. Snad několik dni kolem ni chodím stále s respektem...krasny námět a děj. Vím, že se k ní vrátím ale nedozrála jsem do ní.Je to kniha pro trpělivé letité čtenáře a tím ja nejsem.Proto Vám , kteří jste knihu přečetli se klaním neboť mě detailní pasáže rozčilovaly, ale byla jsem naštvaná sama na sebe...no milí, budoucí čtenáři přeji Vám krásné počtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Malé temné lži Malé temné lži](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/397697/male-temne-lzi-fch-397697.jpg?v=1545376860)
Mám ráda její styl psaní, pro mě druhá kniha od autorky. V jejích knihách nelze očekávat žádné cukrkandly, ale syrovost, ovšem s dávkou naděje. Tak to je, a tak to bude pro mne byla daleko výraznější a napínavější knihou, ale jak říkám...ani tato nezklamala.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Zlatá klec Zlatá klec](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405950/zlata-klec-XLk-405950.jpeg?v=1552922532)
Muži jsou nevyzpytatelní, ale ženy také, a to si hlavní hrdinka vybrala hned z kraje knihy, kdy udělala něco díky čemu jsem s ní už nesympatizovala...bavilo mě to, ale bylo to ujeté. Chaotické. Některé postavy tam byly naprosto zbytečně. Některé scény nedávaly smysl...Ke konci knihy mi přišlo, že to autorka psala pod vlivem spěchu...jak kdyby tam chtěla za každou cenu obsáhnout vše...přitažené za vlasy. Doporučuji knihu Poslední paní Parrishová - je to stejný námět
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Přiveď mě zpátky Přiveď mě zpátky](https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403616/prived-me-zpatky-dwy-403616.jpg?v=1550594041)
Moc jsem se těšila, ale opravdu průměr.Autorka je kvalitni spisovatelkou, umí asi z “ničeho” udělat něco, ale popravdě jedné věci jsem už měla po krk...MATRJOŠKY...konec nereálný.z mého pohledu celkově nesmysl.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Údolí mrtvých Údolí mrtvých](https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366462/udoli-mrtvych-p5n-366462.jpg?v=1527174968)
Autor umí psát, to jo, ale pro mě to čtivé nebylo...myšlenka super, samozřejmě dočteno, ale tak nějak bez zápalu...úplně mi jeho styl nesedí. čtyři hvězdy za to, že to mělo děj...ale je to jen můj přístup ke čtení a mě to nesedlo. Nebo už je těch detektivů a detektivek na mě moc:))
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Chladnokrevně Chladnokrevně](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390048/chladnokrevne-38h-390048.jpeg?v=1539359961)
Začínám se s týmem Eriky čím dal víc sbližovat..ty vzájemné vztahy umí Bryndza krásně popsat. Narozdíl od jiných autorů mě jeho knihy chytají hned na začátku a mají klesající tendenci (vraha znám už téměř na začátku ale pořad mě to drží). Jasný není to Nesbo či Carter, ale u nich mě ty knihy dostávají do rauše spíše na konci..Bryndza má proste svoji osnovu, která se mu osvědčila a které se drží...dva póly příběhu (vrahovi pohnutky, snaha detektivů o odhalení vraha)...k Fosterove má člověk pořad blíž a stejně ji pořad méně chápe.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Za zavřenými dveřmi Za zavřenými dveřmi](https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/341619/za-zavrenymi-dvermi-EZ6-341619.jpg?v=1492608171)
Jedna z knih na kterou nezapomenu.Pecka,necekala jsem, ze budu mít knihu během dne přečtenou...bylo to čtivè a napínavé..a reálné...autorka tuto knihu věnuje dcerám a teď už chapu proč...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Ostré předměty Ostré předměty](https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174645/ostre-predmety-QBt-174645.jpg?v=1418286524)
To byla jízda....a ten konec byl krásně dotažený...autorka psát umí...její styl psaní mě oslovil.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Dracula Dracula](https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30562/dracula-p0y-30562.png?v=1550270038)
Knížka, kterou mi kdysi dávno teta půjčila na letních prázninách v mých dvanácti letech...dodnes nejlepší román jaký jsem kdy četla a přes to kvantum co už jsempřečetla mám tuhle navždy v hlavě.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Na okraji Na okraji](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387979/na-okraji-kJ8-387979.jpg?v=1535478775)
Typicky severské...nordic noir prostě miluji a štve mě jen to, že mě ta pochmurnost v knihách obsažená nepřestává bavit : Charlie je stejně chladná, složitá a nežensky ženská kriminalistka stejně tak, jako její “kolegyně” v knihách ostatních autorů krimi. ......kniha Vás nemusí bavit ale nepustí Vás. Vše se odehrává v horkých letních dnech, kde jsme obklopeni “mládeží” a z dálky pozorujeme, kdo z toho podivného městečka by to tak asi mohl být....konec je nečekaný. Kniha nepostrádá plynulé tempo, žádné nečekané zvraty v ní nejsou ale autorka si hraje s naší myslí a čeká od nás naše tipy na pachatele.....nevim proč ten název knihy je zrovna Na okraji?
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Ani muk Ani muk](https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395606/ani-muk-ua6-395606.jpg?v=1549401254)
Velké překvapeni. Po dlouhé době kniha od které jsem se nemohla odtrhnout.