Elern komentáře u knih
Lepší než jednička!
Už jsem se lépe orientovala v celé té "Americe" jak politicky tak věděcky. "Zápletka" mě naprosto pohltila, obvzláště popis týraných žen (tohle je hodně aaaaaaale hodně aktuální jako celá Arkádie). A Mae s Justinem? Jo ty dva prostě žeru. Obvzláště ty dvě drbny v Justinově hlavě - havrany. No a ten konec mě natolik navnadil na třetí díl, že to nejde ani popsat. Jestli bude mít série vzestupnou tendenci jakou zatím má, tak se mám opravdu na co těšít!
Kniha mě hodně bavila a ukrátila tak dlouhý nudný čas v dopravních prostředcích. Každopádně nic vrcholného to nebylo, ale jako oddechovka super. Měla na konci i jisté zamyšlení se nad životem a nad tím, že nutně to, co chceme dělat, nemusí být pro nás to pravé ořechové. To je pro mě plus. Nelituju našeho společného setkání.
Nádherná obálka, nadějný začátek, neobvyklý konec.
Nevím, čím to bylo, ale na tuto knihu jsem narážela všude, kam mě nohy zanesly. Že by to bylo tou obálkou? Bohužel u obálky to i skončilo. Jako prvotina autorky obstojné, ale nevím. Jako by Chování nočních motýlů postrádalo tu hlavní věc, a to duši. Byla moc umělá a bez srdce. Čekala jsem přece jenom trochu více.
"Přišel čas si promluvit, mladý Kiennure ..."
U Pomsty zatracených byste se neměli zaleknout její délkou a poněkud rozvleklým začátkem. Obsahuje mnoho na sebe navazujících akčně vypjatě napínavých scén a její příběh provází mnoho zajímavých postav, s kterými se buď ztotožníte, nebo si je oblíbíte. Má veškeré prvky, jaké by měla úspěšná fantasy mít: mnoho promyšlených postav bájných národností, perfektně do detailu vytvořenou magii a historii, bravurně vystižené popisy, mnoho napínavých scén a ucelený smyslu plný příběh s reálnou hlavní postavou. Už se těším na pokračování, kde doufám osobněji poznám některé vedlejší a hlavní postavy.
Vytkla bych jenom tři zásadní věci. Za prvé jistou chaotičnost Kanzolu. Věci ohledně magie a hierarchie politiky mi nebyla úplně jasná, i když kniha na konci obsahuje slovníček. Autoři by měli mít na paměti, že čtenář s tímto světem není obeznámen stejně jako oni. Za druhé se mě nelíbilo, že žádná s hlavních postav nebyla žena. Jediná Myren to zachraňovala, ale neměla tolik prostoru, kolik bych chtěla. Bohužel tohle je otázka ohledně čtenářského míření autorů - jakou část příznivců čekají a za třetí - konec byl poněkud předvídatelný a odbytý. Zasloužil by si daleko větší finále.
Sečteno podtrženo, kniha byla poutavá a nezklamala mě. Je důkazem toho, že česká fantasy existuje a dokáže být na kvalitní úrovni. Jen tak dále! Už se těším na přídavek!
Richelle prostě umí psát. Troufám si říct, že z jejího pera by i historka "to, jak jsem šla do obchodu" zněla dobře. Příběh byl velice zajímavý a dost napínavý na relativně dětskou knížku. Uvěřila bych i tomu, že je podle skutečných událostí. Možná proto mě natolik neseděl konec. V podobě mýtu Pchi-siouoů jsem jej nečekala. Fantasy mi do toho jednoduše moc neseděla. Tím jsem musela odebrat jednu hvězdičku, ale jak říkám, na dětskou knihu má všechny prvky, jaké by mít měla :)
Miluji knihy o kočkách, takže byla jen otázka času, kdy po tomto kousku sáhnu.
Mile překvapila, čekala jsem trošku něco jiného. Hlavní děj se obvykle točil kolem obyvatel léčebny, kocour byl tak trošku dá se říct v pozadí. Jakoby by byl centrem pozornosti i nebyl. A je to tak dobře, protože poselství této knížky je právě v těch lidech a v jejich rodinách. Je velice těžké dívat se na nemocné příbuzné, kteří nás stěží poznají. Vidět v nich toho člověka, jakým býval. Oskar v této knize nám pomůže se s tím vyrovnat. Doporučuji si tuto knihu přečíst, protože každý z nás se s alzheimerem setkal a Oskar s úžasným doktorem Dosou nám ukážou jiný pohled na věc a příběhy, které nás chytnou za srdce a donutí se zamyslet nad námi sebou.
Film nebo knížka?
Jedním slovem nebýt filmu, nepřečtu si ani Záskok ani Jeden den. Ale film mě okouzlil natolik, že jsem si to prostě musela přečíst. Bohužel to "nadšení" se u písemného slova nedostavilo. To prvotní kouzlo zmizelo a dost toho lituji. Adaptace mi dala daleko více emocí (taky to hráli pěkní herci, což o to). Přesto měla krásné úvahy a pasáže, od kterých se nedalo odtrhnout, které mě chytly za srdce a hlavně s kterými jsem se ztotožnila.
Ale hlavně to není žádný slaďák, ale od srdce pravdivě napsaný příběh.
Stejné jako seriál, který jsem před lety viděla a na jeho popud tohle přečetla. Musím adaptaci zatleskat, že věrně kopíruje svoji předlohu. Jiní by se mohli učit, až na ten konec. Ten konec v knize mě potěšil a zaplnil tu bublinu, jenž způsobil useknutý konec v seriálu. Hodně mě také pobavily pravidla zápisníku, které vždy byly psány a doplňovány před každou novou částí. Zápletka je prostě geniální a Light k profackání. No a Rjúk bude vždy mou oblíbenou postavou. Jeho hlášky a chladné chování pro mě vždy budou vyjadřovat vlastnosti smrti - Šinigamiho.
Tahle série prostě stojí za přečtení nebo podívání ;)
Tato kniha mi krátila dlouhé chvíle v tramvaji, kde vám je někdy taková nuda, až se to nedá. Popis budoucnosti byl super a dá se říct, že byl svým způsobem i reálný (zfanatizované náboženství, že ano). Detektivní příběh byl takový nemastný, ale špatný také nebyl a co se týče Justina s Mae - já se bavila a i, dá se říct, ztotožnila. Jinými slovy - ta ženská může napsat blábol jaký chce a pokaždé to poddá takovým slohem, že mě vtáhne. Nevím, čím to je ;)
Zapomnění mě nezklamalo! Knihu jsem hltala úplně stejně jako ty předchozí. Jen ta délka no. Oproti těm ostatním vypadá na té poličce poněkud vtipně. Měla zvraty, napětí, dech beroucí popisy a úžasné postavy, i když Richarda nikdo nepředčí. Jen zas to finále! Bitvu mezi Starými a pěticí jsem si představovala trochu delší, drastičtější, epičtější. Vždyť jsem na něj čekala pět dílů, ale to je jedno. To je jen malá vada oproti tomu zbytku. Bavila jsem se, bála se, napjatě četla dál a tak to má být. Jen tak dále Anthony. Těším se na další tvé knihy a snad i novou sérii podobného zaměření :)