ell.rose ell.rose komentáře u knih

Arabský svět – jiná planeta? Arabský svět – jiná planeta? Emíre Khidayer

Knížku se vyplatí přečíst, je v ní spousta zajímavých informací, které třeba jinde nejsou, nebo ne na jednom místě. Nicméně mi během čtení vadily některé autorčiny komentáře a celek na mne působí jako články z ženských časopisů poskládané do jedné knihy. Valná většina knihy je věnovaná pouze vztahům mezi muži a ženami v arabském světě a na mě je tam až moc příhod typu "jak jednou můj známý diplomat Kuvajťan".

08.04.2012 3 z 5

S elegancí ježka S elegancí ježka Muriel Barbery

Půvabné a okouzlující...

17.11.2011 5 z 5

Dobrý proti severáku Dobrý proti severáku Daniel Glattauer

Pokračování vyjde koncem září tohoto roku... taky se moc těším, je to svěží, vtipná knížka, která vtáhne do děje a baví!

10.06.2011 5 z 5

Na Chesilské pláži Na Chesilské pláži Ian McEwan

Ani jsem to nedočetla, to prostě nešlo..

10.04.2011 1 z 5

Skvělá budoucnost Skvělá budoucnost Catherine Cusset

Zajímavý příběh, skvěle napsané, děj rychle plyne a má spád. Zlatá edice mě opět nezklamala :-)

12.03.2011 5 z 5

Abeceda komunismu Abeceda komunismu Luděk Navara

Knížka je zajímavá, čtivým a populárním způsobem dokumentuje dění v komunistickém Československu a přibližuje ho příběhy jednotlivých lidí. Trochu nepříjemné se mi zdálo časté opakování již jednou uvedených informací.

21.02.2011 3 z 5

Dějiny lásky Dějiny lásky Nicole Krauss

Vřele doporučuji k přečtení, příběh je dost komplikovaný, ale zajímavý, velmi dobře se čte..

08.12.2010 5 z 5

HHhH HHhH Laurent Binet

Moc jsem se těšila, až tenhle titul vyjde, pak jsem ho hned koupila a přečetla a rozhodně mě nezklamal. Do detailu propracované dílo, ze kterého se člověk může i leccos dozvědět. Rozhodně doporučuji k přečtení.

22.11.2010 5 z 5

Pavučina lží Pavučina lží Dan Brown

Knížka je hodně čtivá, ale je to jen takové jednodušší čtení na dovolenou, alespoň pro mě..

18.11.2010 3 z 5

Snaživky Snaživky Jiří Šimáček

Knížka je vtipná, je nutné ji brát s nadhledem a tak ji i číst, ale na pobavení a oddech je skvělá :-)

17.11.2010 4 z 5