Ellen16 komentáře u knih
Když jsem si knížku kupovala, čekala jsem typicky vtipné příběhy ze života zaměstnance pohřebního ústavu. Ze začátku jsem tedy byla trochu zklamaná, protože některé mi vtipné vůbec nepřišly. Postupně ale, když jsem se do knížky začetla, mě začala víc bavit. Není to jen o vtipných příhodách, některé jsou i smutné, jiné se nám zase naopak snaží něco sdělit. Všechny jsou ale originální, některé celkem nudné, některé z nich si budu dlouho pamatovat.
Námět knížky vůbec není špatný, ale v příběhu jako by mi pořád něco chybělo. Akce se zuby mi přišla divná a nejspíš i trochu přitažená za vlasy. Je to takové uspěchané a i celkem předvídatelné. Chyběla mi větší hloubka.
Knížka je celkem čtivě napsaná a plná zajímavých informací o různých druzích poprav a historie trestu smrti v Čechách. Co mi ale trochu vadilo byly místy zvláštní stavby vět a zvýrazněný text, nepůsobí to moc hezky. Jinak spokojenost.
Četla jsem do školy a nic moc jsem od toho nečekala. Knížka mě překvapila, je nadčasová a zpracování převzetí moci komunisty v Československu pomocí žhářů a žhářství je opravdu zajímavé. Svěle popsány jsou i charaktery postav, které dělají jako že se nic neděje a nechají situaci dojít tak daleko, že už je pozdě.
Nevím, jestli je to tím, že jsem předtím byla na přednášce, (která byla skvělá) a tak jsem věděla dopředu, co se stane, ale nějak mě to úplně neoslovilo. Nemůžu říct, že by mi knížka úplně nebavila, ale četla jsem ji hrozně dlouho a spíše proto, abych už ji dočetla. Obrázky jsou samozřejmě super a nejvíce mě zaujala část o Arménii a Náhorním Karabachu.
Na to, že tohle většinou nečtu, to bylo dobré :)
Sice byl tenhle díl slabší něž ty předchozí dva, ale i tak to nebylo špatné :)
Byla to svým způsobem divná knížka, úplně jiná, než ostatní. Ale líbila se mi. V postavách jsem neměla vůbec problém s orientací, jak někteří píší. Není jich tu zas tak mnoho. Za mě zajímavý thriller a náhled do lidské psychiky.
Tohle mě opravdu moc nezaujalo, nemusím knihy založené především na vnitřních pocitech bez viditelného děje a nějaké větší zápletky. Navíc to bylo pořád o tom samém dokola, jako by všechno stálo na místě. Nechávám nedočteno.
Příklad toho, jak se na někom podepsalo jeho dětství.
Měli jsme ji ve škole na základce a vůbec mě nebavila.
Učebnici jsem používala na soukromé výuce němčiny s lektorkou a byla jsem s ní spokojená.
O Polsku se u nás až tak moc nepíše, což je škoda. Kniha nabízí nejdříve rozbor různých druhů demokracií a poté studii jednotlivých vlád v Polsku od roku 1989 až do roku 2015, postoj Polska k liberální demokracii, problémy po přechodu k ní až po některé politické aféry. Celé je to doplněno grafy a tabulkami. Pěkně zpracované, stručné a přehledné.
Tahle knížka ke mě přišla ve chvíli, kdy jsem ji nejvíc potřebovala. Takže za ni děkuji!
Knížka sama o sobě je plná zajímavých informací, ale ten překlad je něco naprosto příšerného! V životě jsem neviděla hůře předloženou knížku. Takže díky umění pana překladatele je z ní prakticky nečitelné dílo, ve kterém se člověk celou dobu jen ztrácí a přemýšlí, co ta věta asi měla znamenat.
Pro mě oproti Čtyřem dohodám o hodně slabší. Přišlo mi to dost osekané a málo rozvedené do hloubky. Nevím, za mě nic moc extra převratného.
Pověsti a legendy mám ráda, knížka se mi líbila, pěkně se čte a má hezké ilustrace. Je super projít se pak po městě a spojit si příběhy z knížky s konkrétními místy. Navíc některé pověsti jsem nikdy předtím neslyšela, takže je to pro mě pěkné doplnění.