emilieselden komentáře u knih
Musela jsem se prokousat přes začátek, který se nečte vůbec dobře, ale potom už to bylo zajímavé. 3,5*
Čtivě napsaná kniha, postavy mají hloubku, jen konec je takový useknutý. Mě by zajímalo, jak to bylo dál. 3,5*
Jelikož máme nádražáctví v rodině, tak jsem tuto knihu nemohla minout.
Zajímavá kniha, styl psaní zvláštní. Začátek vypadal slibně, ale pak to ztratilo šťávu. Pokračování se ovšem nebráním.
Milá, odpočinková, romantická jednohubka.
Pobavila jsem se. 3,5*
Oddychová historická detektivka s romantickou linkou. Děj byl ovšem hodně předvídatelný.
Příjemný odpočinkový román o osudech tří žen. Čtivě napsaný, ale s žádnou z hrdinek jsem se nedokázala ztotožnit a jejich humor také nebyl zrovna můj šálek kávy.
Ze začátku to vypadalo dost slibně, skvěle se to četlo, ale potom se to začalo táhnout, až to spadlo do průměrnosti.
Označení horor pro tuhle knihu opravdu není moc dobrý nápad, protože se jedná spíše o gotický román, jak uvádí sama autorka. Styl vyprávění mi moc nesedl, první polovina byla celkem nuda.
Již několikátá kniha, kterou jsem od autora přečetla a opět nezklamala.
Druhý díl byl ještě lepší než první. Čtivý a napínavý hned od začátku. Jen konec lehce překombinovaný. 3,5*
Další příjemný díl ze série, který nezklamal. 3,5*
Příjemné čtení, zajímavé popisy prostředí i jídej, jen chemie mezi postavami jaksi nefungovala.
Příjemná oddechovka, která se mi líbila ještě o trochu víc než první díl a pokračování bych se nebránila.
Kniha není pouze o Marii Terezii ale i o širších okolnostech a souvislostech jejího života - např. její rodiče, sourozenci, děti, války o rakouské dědictví, sedmiletá válka... Bylo to trochu náročnější, ale za nové informace jsem ráda. A na konci jsem byla i dojatá. 3,5*
Zajímavý začátek nové série. Určitě není k zahození. Možná to bylo trošku rozvláčnější, rozjelo se to až za 2/3. 3,5*
Příjemné oddechovka, i když o něco slabší než první díl.
Čekala jsem trochu víc - duchařský příběh, historii... A on je to jen románek v kulisách španělské chřipky a první sv. války.