emilieselden komentáře u knih
John Douglas, agent FBI, vypráví svůj příběh profilovače vrahů, násilníků apod. Je zde velké množství případů se kterými se během své kariéry setkal. Popisuje počátky behaviorální vědy se všemi těžkostmi, které to obnášelo. Pro všechny, kteří se zajímají o sériové vrahy a chtějí proniknout do jejich mysli je to ideální kniha. Já bych ocenila méně případů ale zpracovaných více do hloubky. Také informace o všech spolupracovnících se kterými se kdy setkal mi přišly nadbytečné.
Šílená, nechutná, děsivá a depresivní kniha. Zvlášť když si uvědomíte, že je to pravda. Je psaná zvláštním, velmi strohým stylem. Jakoby vyskládaná fakta vedle sebe. Ale neubírá to na čtivosti, spíše to přidává na děsivosti. Ale jako odpočinkovou četbu třeba na dovolenou rozhodně nedoporučuji.
Zajímavé čtení. Ale smutné. Ani nevím, jestli jsem ráda, co jsem se dozvěděla. Člověk ztratí iluze o světě a lidech. Na závěr mě zaujala věta, že válka není nic jiného něž docela obyčejný kšeft.
Knížka se mi moc líbila. Je to krásné, nenáročné, oddychové čtení. Ideální na dovolenou. Ráda bych si přečetla i další díly ze série Romantické útěky, třeba
Chata ve Švýcarsku mě láká.
Nebyla špatná, ale podle anotace jsem čekala trochu něco jiného. Čekala jsem víc napětí, spád, akci. Tohle bylo spíš jen takové vyprávění, každý pohroužen do vlastních myšlenek a vzpomínek...
Nebyla špatná ale měla hodně dějových linek a možná kvůli tomu se mi v ní těžko orientovalo. Skoro celou knihu jsem nevěděla, kdo je kdo. No a ten konec? Konec, který neodpoví na žádnou z otázek. To bylo docela zklamání.
Nebyla to špatná kniha ale po přečtení recenzí jsem od ní měla asi větší očekávání. Za mě takový průměr.
Předchozí dvě knihy jsem nečetla, akorát jsem viděla psí poslání. Ale je to moc pěkný příběh.
Knihy Roberta Bryndzy mají tu výhodu, že jsou opravdu čtivě napsané. Když u toho člověk nechce moc přemýšlet, tak je to fajn. Ale jinak by se dalo narazit na pár nelogičností. Hned od začátku jsem musela přemýšlet, jestli jsou některé věci proveditelné. A potom jsou tu postavy, které jsou neskutečně ploché. Nemají vůbec žádnou hloubku. Člověk si k nim nedokáže vytvořit žádný vztah. U minulé série mi byla Erika hrozně nesympatická, tak jsem byla zvědavá na Kate. Ale bohužel byla taková nijaká. A to se po celou knihu nezměnilo. Takže celkové hodnocení je průměrné. Ale kdybych někdy náhodou narazila na další díl, tak bych se mu asi nebránila.
Knížka mě bavila, dobře se četla. Měla rychlý rozjezd. Pořád mě to nutilo číst dál a dál. Byla jsem zvědavá, jak to s Katie dopadne.
Opět jednoduše skvělé. Zajímavý příběh dobře napsaný. Čte se úplně samo. Není co dodávat.
Knížka se mi líbila, příběh byl zajímavý. Akorát mě už unavují věčné hádky Eriky s nadřízenými.
Skvělá kniha. Nemám co vytknout. Už chápu, proč má tady lepší hodnocení než jednička. Byla opravdu ještě lepší než první díl. Měla víc napětí a děje a to nádherné prostředí v kombinaci s válkou. Zajímavé kontrasty. Moc se těším na další díl.
Jeden z mých nejoblíbenějších knižních dílů.
Průměrný thriller, ale četl se dobře. Uvažování Hester bylo něco absolutně nepochopitelného.
Knížka byla fajn, čtivá, napínavá. Ale já jsem asi měla přehnaná očekávání. 3,5*
Děsivá a smutná kniha, ovšem napsaná stravitelným a čtivým způsobem. Jsem ráda, že jsem se něco dozvěděla o osobnosti Rudolfa Vrby. Je vidět, že únikem to nekončí. Člověk to v sobě nese až do konce života.