Emmgirl

Co k tomu dodat.. Sbírka povídek o nadpřirozených bytostech všeho druhu, jenž se proplétají s normálními smrtelníky v situacích, které by svou jednoduchostí nijak nevybočovaly od normálu. Autorky skvěle zvládly propojit normální život, díky čemuž nám jsou krátké příběhy tak blízké, s prvky něčeho nereálného. Právě to je zřejmě to, co každou povídku dělá čtivou. I když jsou tam 'démoni' a figuruje zde Podsvětí, není to přehnané, ale naopak takové přirozené.
Možná to zní hloupě, ale při čtení Vás jednotlivé povídky obdaří příjemným nenuceným dojmem, a i když jsou s prvky fantasy, nechybí ona důležitá fakta, která propojí čtenáře s vlastním každodenním životem.
A zvlášť pokud potřebujete na hodinu literatury nějakou povídku k rozboru díla, skvěle poslouží. ;)

U obou předešlých knih jsem sice postupem času dala taktéž čtyři hvězdičky, ale pokud se vžiji do chvíle, kdy jsem tuto sérii před nějakým tím rokem četla, měla jsem rozporuplné pocity, jelikož v první knize čtenáři bylo jasné nastíněno, že Lizzie potkala ''úžasného'' Jeana-Luka, který byl doopravdy popsán pouze v tom nejlepším světle. Ve druhé už se však staly zvraty, zda si to dobře pamatuji, a ve třetí - poslední - knize této série už došlo k několika zásadním změnám, včetně obratu o 180 stupňů ohledně domněnek o Jeana-Lukovi.
Naopak se zde stane něco nečekaného a podle mě trochu uspěchaného a nerozvedeného, takže teď s postupem času bych knihu hodnotil jako nejslabší z celé série.
Zřejmě je to také částečně kvůli tomu, že jsem za tu dobu četla již několik knih podobného žánru, jenž na mě působily mnohem intenzivněji. Ale jak jsem již zmiňovala, je tu možnost, že ji hodnotím moc pozdě po době přečtení, na to, abych obhájila ony 4 hvězdičky.. Už na mě zřejmě nepůsobí ono kouzlo vtáhnutí a vžití se do příběhu.. Pokud tam tedy nějaké vůbec bylo.
Ale je pravda, že s odstupem času si říkám, že první díl byl rozhodně mnohem lepší, než tento. Toť můj momentální názor.. S ohledem na to, že pátrám v paměti, takže se nemusejí mé dojmy shodovat.

Autorka mě touto svou (alespoň u nás) prvotinou příjemně překvapila, za což jsem velice ráda. Zaujala mě nejen letní obálka, díky které jsem po knize v knihkupectví sáhla, nýbrž i samotná anotace.
Problesklo mi hlavou, že je to přesně takový příběh, jaký jsem na letní odpoledne hledala, tudíž pokud někdo víte o nějakém podobném, ve kterém figuruje nejprve vzájemná nevraživost a nesnášenlivost hlavních hrdinů, která se později změní v něco víc, rozhodně mi prosím dejte vědět!! :-))
Jedná se o romantický příběh, plný sarkastických poznámek, které dávají celému příběhu tu správnou atmosféru. Pro milovníka takového romantických happy endů, jako jsem já, se jedná zkrátka o skvělé letní čtení na jedno odpoledne.. A věřte, že se od knihy nebudete moci jen tak odtrhnout. :))
Akorát mě velice mrzí skutečnost, že se jedná o třetí díl ze série čtyř knih a u nás se podařilo vydat až tuto, což je trochu padlé na hlavu.. Přesto jsem ráda, že jsme se dočkali alespoň této, jelikož byla úžasná! :)

Co se týče knih Meg Cabot, jedná se o příjemné čtení vhodné k odreagování. Ani tato kniha není výjimkou, bohužel ne každému čtenáři může vyhovovat ''forma e-mailů'', kterou je celá kniha psaná.
Někdy se člověk trochu ztrácí v e-mailových schránkách, tudíž si musí předem vždy prostudovat, kdo má jakou adresu, aby nedošlo k mylným domněnkám.
Já osobně mám poněkud rozporuplné pocity, jelikož při začátku čtení mi to trochu vadilo, ale jakmile jsem se dostala přes polovinu a prokousala se dalšími stránkami, bylo to hned o něco lepší. Doopravdy jde jen o zvyk, takže pokud jste stejní knižní nadšenci, neváhejte a pusťte se do čtení.
Přeji příjemné chvilky strávené s knihou. :-)