-Endy- -Endy- komentáře u knih

Za mě to na 5 hvězd není, no. Chyběl/y mi:

- propracovanější charaktery postav
- vizuálnější popis prostředí
- detailnější rozbor pravidel

Ale není to ani na 3 hvězdy. Různé možnosti náhledu na konec děje zvedají úroveň :)

06.01.2015 4 z 5

Batman: Můj Temný princ Batman: Můj Temný princ Enrico Marini

Nakreslili Jokera jako docela pěkného chlapa...ale jinak tuhle postavu autorovi nevěřím.

26.04.2024 3 z 5

Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě Grant Morrison

Je to jako dobrovolně podstoupit nejhorší noční můru...
...s nejděsivěji nakresleným Jokerem ever...

20.04.2024 4 z 5

Batman: Ticho (limitovaná edice) Batman: Ticho (limitovaná edice) Jeph Loeb

Někdy jde strašně moc poznat, že si autor chtěl udělat radost...ale zároveň to někdy udělá radost i čtenářům. Tohle je ten případ :)
Je to trochu předimenzované, ale tak nějak smysluplně. Navíc kresba je krásná a dialogy velmi schopné. Po dočtení zůstává "na tváři lehký smích" a žal si strčte za klobouk.

14.04.2024 4 z 5

Spojené státy japonské Spojené státy japonské Peter Tieryas

Promarněný potenciál.
Čtení mě po celou dobu nechávalo naprosto indiferentní nebo poněkud naštvanou...nesympatické postavy, planý (jakkoliv akční) děj, plytce nastíněná alternativní historie.
A byli tam mechové...panebože, mechové!!! Autor si tam dal mechy a nenechal je to tam všechno totálně sešrotovat a nastolit terminální vládu strojů??? Lame...

06.09.2023 1 z 5

Black Jack: Chlapec, který zemřel dvakrát a další příběhy Black Jack: Chlapec, který zemřel dvakrát a další příběhy Osamu Tezuka

Ono to vlastně o té medicíně až tak moc není, že? :)

07.06.2023 4 z 5

Azhareida - Bitva o Gelidor Azhareida - Bitva o Gelidor Tomáš Petrásek

Mám radost, protože jsem našla další "hidden gem" české sci-fi literatury...nebo prostě obecně české literatury.

20.05.2023 4 z 5

Dějiny Koreje Dějiny Koreje Carter J. Eckert

Díky za ty dary veřejných knihoven majících k dispozici malonákladové nesehnatelné poklady...

26.10.2022 5 z 5

Dobrý princ Dobrý princ Bill Willingham

Zajímavá "reality show"...čas (tím myslím další díly série) ukáže, jak důležitý byl tento díl a Ambrožovo poslání.

24.07.2022 4 z 5

Death Note: Povídky Death Note: Povídky Cugumi Óba (p)

Ne, nope, nah, e-e...šedivý průměr.
Tohle vzešlo z mozku geniálního tvůrce jednoho z největších kultů mangy? Proč? To že se během covidu nudil? Tak tu dojnou trochu poždímal?
Při spočítání aritmetického průměru hodnocení každé povídky mi vyšlo číslo 2,6...tak teda zaokrouhluju a dávám 3 hvězdičky...které visí ze skály na chlupu posypaném DDT.

20.07.2022 3 z 5

Tokijský ghúl:re 13 Tokijský ghúl:re 13 Sui Išida (p)

Za mě ne, fakt ne :/ Mám ráda souboje...ale jenom souboje? Sorry...

16.06.2022 2 z 5

Buddha Buddha Michael Carrithers

Chtěla jsem si přečíst něco základního - stručně o Buddhově životě, o jeho učení...no zkrátka, jak to avízuje anotace knihy. Vzhledem k útlosti knihy jsem očekávala jednodušší počtení, ale asi jsem to úplně nepobrala. Není to napsáno až tak simplexně. Do začátku bych doporučila spíše knihu Buddhismus pro začátečníky :)

11.03.2022 3 z 5

Jak nakrmit diktátora Jak nakrmit diktátora Witold Szabłowski

Witold i téma jeho knihy se nám zalíbili už minulý rok na Světě knihy v Praze...rozšířil nám obzory o jména, která jsme předtím neznali, navíc představil diktátory z úplně jiného úhlu pohledu - jako lidi, kteří mají žaludek, stravovací preference a kteří jsou protivní, když mají hlad. Zároveň chválím, že se přeci jen nejedná o recepty, ale spíše o vzpomínky z kuchyně a lidskou stránku (většinou) nelidských monster.

30.01.2022 4 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Rozkošná duhová fabulace.
Autorka udělala radost sobě a spoustě čtenářům také, nu, proč ne. I já mám ráda poníky, pegasy a jednorožce v jejich naducaných obláčkových imaginárních královstvích, a tady je jich tolik! Už jen ty obrázky chybí...a některé vybrané by mi udělaly ohromnou předvánoční yaoi radost :-D

17.11.2021 3 z 5

Tokijský ghúl:re 9 Tokijský ghúl:re 9 Sui Išida (p)

Mě už ty nekonečné nepřehledné bojové scény asi nebaví. Mohla bych napříště poprosit o trochu komorní konverzace u kávy?

28.10.2021 3 z 5

Prázdnota (light novel) Prázdnota (light novel) Sui Išida (p)

Název knihy poměrně přesně vystihuje obsah a přínos povídek - prázdnota.
Tím, že sbírám prakticky cokoliv, co se týká Tokijského ghúla (anglicky i česky), musím samozřejmě vlastnit i tohle. Oproti předchozí light novele "Dny" je tady pokus o propojení postav a jejich spin-off příběhů, přesto byla ta předchozí kniha příběhově lepší.
Zajímalo by mě, jak probíhá proces "které-postavy-vyberu" + "jak-jejich-příběhy-zaujmu-čtenáře".
Můj milovaný Džúzó zůstává i nadále opomíjen...ale i kromě něj je tam hromada dalších zajímavých postav, jejichž příběhy bychom chtěli znát více než tyto.

11.07.2021 3 z 5

Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo Vincent van Gogh – Život, osobnost a dílo Cristina Sirigatti

Kniha má všechno, co by si laik požitkář mohl přát - životopis umělce, výňatky z dopisů s bratrem, nemoc i ono uřezané ucho. Navíc spoustu krásných velkých fotografií maleb (i pozadí jejich vzniku) a pro fajnšmekry také výřezy pláten s detaily van Goghových "upatlaných" tahů štětcem.
Občas si otočíte více než jednu stranu, abyste dočetli větu, ale v tom se snadno rozientujete.

08.07.2021 5 z 5

Jidáš zbavený pout – Pronásledování Jidáš zbavený pout – Pronásledování Peter F. Hamilton

I přestože by kniha mohla mít méně stran (=méně celkem zbytečných popisných pasáží), já jsem se rozhodně nenudila...ale přijde mi, že překladatel ano :/ ...těch chyb, ach jo...

17.11.2020 4 z 5

Synové impéria Synové impéria Bill Willingham

Vedlejší příběhy tentokrát vedou nad tím hlavním, rozsahem i obsahem. Tři myšky, tři prasátka, delikátní dikobraz - úplně zlatí :-D Taktéž i barvité zodpovězení některých palčivých otázek zvídavých čtenářů (v závěru svazku).
...ale nejvíc se nad všemi tyčí božský inkvizitor Jeníček (kresba Jeníčka se dvěma dívkami ve vodě mě bude ve snech provázet ještě hodně dlouho...)

28.10.2020 4 z 5

Zápisník smrti 9 Zápisník smrti 9 Tsugumi Ohba

Kira je pod tlakem a dělá chyby a/nebo unáhlená rozhodnutí...neomylný mylně činí.
Mello je geniální nevyzpytatelný psychopat a Near hračičkářský logik - dobře napsané postavy, dobře vy, autore ;)

20.05.2020 4 z 5