Esmeralda168 Esmeralda168 komentáře u knih

Spi sladce Spi sladce Rachel Abbott

Mám rozporuplné pocity. Na jedné straně to bylo zajímavé i napínavé, neotřelé, svým způsobem až šokující, na druhou stranu mi příliš nevyhovoval autorčin styl, jakým příběh zpracovala. Hlavně na začátku se čtenář vždycky doví něco důležitého předem a pak jen čeká, až na to přijdou i vyšetřovatelé. A kdo za tím stojí, tušíte už od začátku.

10.11.2018 3 z 5

Bez viny Bez viny Viveca Sten

Průměrný krimiromán, občas i napínavý, ale bohužel mě příliš nezaujal. Vadilo mi to střídání současnosti s minulostí, ten dávný příběh na mě působil hodně depresivně. Vrah mě nepřekvapil. Byl jedním z těch, které jsem podezírala.

10.11.2018 3 z 5

Déšť smývá stopy Déšť smývá stopy Mikaela Bley

Psychothriller pro ženy, který nutí k zamyšlení. Konec nečekaný a šokující, pachatele jsem opravdu neuhádla.

Pán vřesoviště Pán vřesoviště Ruth Rendell

Nekonečné nudné popisy krajiny jsem přeskakovala, jinak napínavá kniha. Nečekala jsem, že hrdina, který se na začátku zdá být kladný, se zhruba v polovině knihy promění v záporného.

07.11.2018 3 z 5

Sama v černém lese Sama v černém lese Cass Green (p)

Pro mě trochu zklamání, čekala jsem napínavější knihu. Hlavní hrdinka se chovala nezodpovědně a používala hodně sprostých slov, jako kdyby ještě prožívala pubertální období vzdoru. A byla i naivní, jako kdyby jí opravdu bylo teprve patnáct - nebylo totiž těžké uhádnout, kdo v tom má prsty. Já na to přišla už v polovině knihy. Taky nechápu, jak se může někdo nastěhovat do domu, kde mu někdo v jeho nepřítomnosti tropí neplechu, a nedat si nejdřív vyměnit zámek? (Nedávno jsem totiž kupovala byt a výměna zámku byl můj úplně první krok.:-)
Jinak je ale kniha napsána čtivě, takový nekrvavý thriller pro ženy. Na závěr mě potěšilo, že to pro Neve dobře dopadlo, a snad se jí v té chalupě bude šťastně žít.

Vražda v dívčí garsoniéře Vražda v dívčí garsoniéře Petr Bým

Příběh to byl dobrý a zajímavý, zhruba do poloviny mě to skutečně táhlo číst, pak se to čím dál víc ztrácelo v balastu, úvahách přes celou stránku atd. Souhlasím s názorem, že knize uškodil styl, jakým byla napsána.

Pětidomí Pětidomí Tomáš Přibyl

Do poloviny knihy to bylo zajímavé a napínavé, pak byl pachatel odhalen a druhá půlka knihy už byla trochu nuda - výslechy, zjišťování motivu, spolupachatele...
Oceňuji ale, že to byla reálná uvěřitelná detektivka, která dokázala být do půlky napínavá i přesto, že tam nebyla ani jedna mrtvola a netekly litry krve.

22.10.2018 3 z 5

Chlapec s kamínky Chlapec s kamínky Sophie Loubière

Tak s touhle knihou jsem po dočtení měla sto chutí mrsknout o zem.
Myslím, že jsem ještě nečetla příběh, který by skončil až tak moc smutně a depresivně. Do tří čtvrtin jsem knihu hltala, bylo to zajímavé, napínavé atd., a bláhově jsem doufala, že když autorka píše přes sto stran o tom, jak se někdo pokouší někoho zachránit, tak že ho nakonec zachrání - a ouha!

Pozor SPOILER! - Nejenže při pokusu o záchranu týraného chlapce seniorka přijde o život, nakonec zjistíte, že hned poté brutálně zabili i to dítě, a ještě před tím se dozvíte, že už dávno zbytečně umřel i v knize často zmiňovaný Elsin vnuk, a nejen on.

Přišlo mi, jako by cílem knihy bylo dostat do ni co nejvíc tragédií. A nejděsivější na tom bylo, že příběh působil tak uvěřitelně, že se opravdu mohl stát. Bylo mi z toho do breku, a to mě přitom rozpláče jen máloco.

22.10.2018 3 z 5

Safari styl Safari styl Věra Adlová

Naivní?
Popravdě moc nechápu, jak mohla tahle kniha někomu připadat naivní. Mně přišla naopak až moc syrově realistická. Žádný dívčí románek, ale "moderní" mezilidské vztahy, u kterých člověk ví, že tak to - bohužel - v dnešní době často chodí.
Karolína vyrostla jako "zapomenuté" dítě u babičky a po její smrti je trpěna u matky a u otčíma, kde si musí vydobýt i své budoucí povolání. Jediný, kdo má Kajdu rád, je její stejně ustrkovaný nevlastní bráška s Downovým syndromem, se kterým má krásný dojemný vztah. Po dalším incidentu s otčímem Kajda uteče z domu, protlouká se autostopem a brigádami a poznává různé lidi se zajímavými - většinou smutnými - osudy.

Příběh byl zajímavý a neotřelý a jediné, co mi na něm vadilo, byl autorčin styl psaní, kdy střídala minulost a současnost. Konec mě dojal - ano, cizí lidé se k člověku často zachovají líp než vlastní rodina...

18.10.2018 3 z 5

Zasloužíš si smrt! Zasloužíš si smrt! Zdenka Hamerová

Spíš než detektivka je to thriller. Hodně napínavý, čtivý a tajuplný thriller. Jeden z autorčiných nejpovedenějších, udržuje vás v napětí až do konce, který je obrovským překvapením - hlavně ten pachatelův motiv!

Hlídej si svou holčičku Hlídej si svou holčičku Zdenka Hamerová

Za mě jedna z nejlepších autorčiných knih. Čtivá, udržuje v napětí až do konce. Jediné, co mě tam trochu štvalo, byl Gitin přítel. Nechápu, jak mohla milovat člověka, který se choval jak malé vzdorovité dítě - stále se cítil ukřivděný, pořád ji z něčeho donekonečna obviňoval, při jejích žabomyších hádkách jsem měla chuť zakřičet: "Pošli ho už konečně do háje!" - )
Jinak mi sice brzy došlo, o kterou "holčičku" pachateli pravděpodobně jde, ale kdo a proč, to pro mě bylo do poslední chvíle naprosto nečekaným překvapením.

Vím, co jsi udělal Vím, co jsi udělal Zdenka Hamerová

Aleš mě štval tím, jak stále utíkal a skrýval se, i když nic neprovedl. Možný motiv jsem uhádla, ale jako pachatele jsem tipovala někoho jiného.

Nářek ze tmy Nářek ze tmy Zdenka Hamerová

Za mě jeden z nejlepších autorčiných thrillerů. Čtivé, napínavé a tajemné až do konce, velmi překvapivé rozuzlení a pachatel. I když s jednáním Zity jsem mnohdy vnitřně nesouhlasila, hrdinka, která není vzorem všech ctností, působí aspoň v reálně. A hlášky její malé dcerky mě někdy vážně pobavily:-)

Příliš tenkej led Příliš tenkej led Zdenka Hamerová

Všechny autorčiny knihy se mi velmi líbily, ale tahle mi přišla celkem nudná, taková málo akční. Chybělo napětí, pořád jen rozhovory a úvahy. Za mě průměrná detektivka.

Klejinčino tajemství Klejinčino tajemství Zdenka Hamerová

Záhadné a tajemné. Bavilo mě to, i když např. zjišťování historie domu mě trochu nudila. Rozluštění záhady a pachatel je velkým překvapením, i když jedna věc mi vrtá hlavou - proč se tedy hrdince všechny ty věci stávaly, jen když byla v místnosti sama, když v tom nebylo nadpřirozeno?

03.08.2018 4 z 5

Vidiny popletené tlumočnice Vidiny popletené tlumočnice Inna Rottová - Mirovská

Na prvních stránkách to vypadalo slibně - svižný děj, rychlý spád. Pak se příběh dostal do nekonečných dialogů se spoustou postav, napětí žádné, ke konci už jsem přeskakovala stránky.

03.08.2018 2 z 5

Mrtvou neměl nikdo rád Mrtvou neměl nikdo rád Eva Tvrdá

Taková průměrná detektivka. Podle mě závěrečná zatýkací scéna mohla být následně trochu více vysvětlena - jak vlastně zjistili vyšetřovatelé, co a kde se chystá vrah spáchat a jak na něho nalíčili past, by si zasloužilo trochu více vysvětlení. Trochu mi vadil i neustálý popis toho, co a kde který podezřelý zrovna dělá.

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

První kniha, kterou jsem od autorky četla, a byla jsem z ní nadšená. Tajemné a napínavé až do konce.

Popraviště v parku Popraviště v parku Jan Cimický

Po několika stránkách trochu zklamání - čtenář se brzy doví, kdo je vrah a jaký má motiv. Naštěstí je ale thriller napínavý dál, až ke konci, a napsáno je to čtivě.

03.08.2018 4 z 5

Eva s modrým snem Eva s modrým snem Jana Moravcová

Nebyla to špatná kniha, ale celá v podstatě o tom, jak se dvanáctiletá holka nemůže smířit s tím, že kvůli zdravotním problémům se nejspíš v budoucnu nebude moci stát pilotkou. Knihy, ve kterých se hrdina stále nimrá ve svých niterních problémech, moc nemusím.

17.12.2017 2 z 5