EsterN komentáře u knih
Musím se přiznat, že z téhle knihy jsem měla trochu obavy.
Ne kvůli žánru, ale protože je z Česka. (Než začnete házet kameny, čtěte dál.)
Poslední dobou mám totiž smůlu na české autory. I když se snažím číst bez předsudků, neměla jsem šťastnou ruku. Po asi šesti nedočtených knihách jsem se už opravdu chtěla do něčeho pořádně začíst.
Jenže jsem tvor "seznamovitý" a prostě jedu podle seznamu. A Smečka byla na řadě.
Díky bohu! Nebo spíše díky kolektivu autorů, kteří se na této sbírce podíleli.
Smečka je čtivá, nápaditá, krvavá, tajemná a dojemná jízda. Každá povídka má své kouzlo a nemůžu říct, že by se mi nějaká vyloženě nelíbila. Bylo to jako stát v cukrárně a vybírat si jeden zákusek po druhém.
Konečně něco, kde jsem nesledovala stránky, kolik jich zbývá do konce.
A už teď vím, že někteří autoři mě tak nadchli, že se poohlédnu po jejich dalších knihách.
Díky za krásný čtenářský víkend.
Tato kniha zcela nesplnila, má očekávání, která jsem od ní měla. I když to bylo celkem dobré čtení (přečetla jsem jí na jedno posezení!), jako by tomu něco chybělo.
I když se četla rychle, děj byl neuvěřitelně předvídatelný. Absolutně žádné zvraty nebo intriky, které by vás udržely v napětí. Některé postavy byly super, ale zrovna ty dvě hlavní podle mě dost nevýrazné. Také jsem moc nefandila tomu, jak to mezi nimi skončilo. Jednou z mých nejoblíbenějších postav je zatím vlastně král Destin - doufám, že se s ním v dalších knihách setkám častěji, protože si mi sedl nejvíce.
Nicméně v sérii budu pokračovat, na léto je to super čtení. Je docela solidní začátek fantasy série, ve které se objevují zabijáci, měňavci a politické intriky.