EsterN EsterN komentáře u knih

Smečka Smečka * antologie

Musím se přiznat, že z téhle knihy jsem měla trochu obavy.
Ne kvůli žánru, ale protože je z Česka. (Než začnete házet kameny, čtěte dál.)

Poslední dobou mám totiž smůlu na české autory. I když se snažím číst bez předsudků, neměla jsem šťastnou ruku. Po asi šesti nedočtených knihách jsem se už opravdu chtěla do něčeho pořádně začíst.

Jenže jsem tvor "seznamovitý" a prostě jedu podle seznamu. A Smečka byla na řadě.

Díky bohu! Nebo spíše díky kolektivu autorů, kteří se na této sbírce podíleli.

Smečka je čtivá, nápaditá, krvavá, tajemná a dojemná jízda. Každá povídka má své kouzlo a nemůžu říct, že by se mi nějaká vyloženě nelíbila. Bylo to jako stát v cukrárně a vybírat si jeden zákusek po druhém.

Konečně něco, kde jsem nesledovala stránky, kolik jich zbývá do konce.

A už teď vím, že někteří autoři mě tak nadchli, že se poohlédnu po jejich dalších knihách.

Díky za krásný čtenářský víkend.

02.09.2024 5 z 5

Ohař & liška Ohař & liška Frost Kay

Tato kniha zcela nesplnila, má očekávání, která jsem od ní měla. I když to bylo celkem dobré čtení (přečetla jsem jí na jedno posezení!), jako by tomu něco chybělo.
I když se četla rychle, děj byl neuvěřitelně předvídatelný. Absolutně žádné zvraty nebo intriky, které by vás udržely v napětí. Některé postavy byly super, ale zrovna ty dvě hlavní podle mě dost nevýrazné. Také jsem moc nefandila tomu, jak to mezi nimi skončilo. Jednou z mých nejoblíbenějších postav je zatím vlastně král Destin - doufám, že se s ním v dalších knihách setkám častěji, protože si mi sedl nejvíce.
Nicméně v sérii budu pokračovat, na léto je to super čtení. Je docela solidní začátek fantasy série, ve které se objevují zabijáci, měňavci a politické intriky.

15.07.2024 3 z 5