Etule komentáře u knih
(SPOILER) Přesně jak jsem očekávala, autorka opět nezklamala. Severin je prostě zlatíčko, i když se naivně domnívá, že má jen pět pocitů, ale my se už od začátku dovídáme, že to tak rozhodně není. Rozhodně ne, když se jedná o Cassandru. :)
Prostě mě to bavilo. Zasmála jsem se (obzvlášť při dojednávání podmínek jejich smlouvy), dojala se a líbilo se mi, že na konci nedošlo k žádnému zbytečnému nedorozumění či hádce, aby přiznal, že ji miluje. :)
Poměrně často jsem slyšela, že se jedná i nejslabší díl série, ale mě naopak přišlo, že to naprosto padlo Severinove povaze. Líbilo se mi, jak se na konci zachoval Wes.
Moc se mi líbila magie v téhle knize. Samozřejmě, že jsem si vzpomněla na Magii havranů, ale tady to autorka dokázala lépe zpracovat. August byl skvělý a spousta introvertů se v něm jistě našla. Včetně mě. :D
Zvrat na konci byl překvapivý, proto jsem nakonec dala čtyři hvězdičky. :) Jen tedy doufám, že to bude opravdu jen standalone, protože konec tomu moc nenasvědčuje.
Tohle byla vážně zábava! :D Je pravda, že ke konci už mě trošku rozčilovaly výňatky z příručky. Nicméně posloucháno jako audio kniha a fakt jsem se bavila, takže za mě pohoda. :)
(SPOILER) Těšila jsem se na to, že se dozvíme proč byl Snow takový hajzl jaký byl. Takže jsem očekávala, že se prostě stane nějaký velký zvrat, který z něj udělá takového parchanta. Ale... Z mého úhlu pohledu samozřejmě. On už hajzl byl v podstatě od začátku. Ano, sice tam byl náznak toho, že je "dobrý", ale ve skutečnosti všechno to "dobré", co udělal mělo nějaké vedlejší sobecké úmysly. Dokonce i ta romantická linka, která tam byla.
Takže kniha očekávání splnila, protože jsem se opravdu dozvěděla, jak se Snow stal takovým parchantem. ;)
(SPOILER) Hmmmm.. S hrdinkou jsem se v sekci knihy dokázala dost ztotožnit. Ostatně asi jako každý knihomol. :-) Jen tedy bych na jejím místě nedokázala udělat tak velký krok. Takže tahle část příběhu se mi líbila. Co ovšem dost pokulhávalo byla romantická linka, no vlastně linky. S Markem jsem si dokázala něco představit, byla tam chemie, pěkná romantika (ano nereálná, ale i tak). Kdežto s Lenyxem (nevím jestli se to tak píše, poslouchala jsem audio) tam nic nebylo. Doslova z ničeho byla najednou láska jako hrom.
Trošku mi vadil projev paní v audiu, bohužel zněly pasáže, kde mluvil Lenyx, jako kdyby byl lehce "zpomalený".
Díl od dílu lepší a lepší. :-) Tentokrát mě správně zmátli, páč jsem vraha tipla špatně. :D Napínavé, oblíbila jsem si jednu postavu, takže na konci jsem volala na Joonu, kde se sakra fláká. :D A tentokrát se vrátila i Saga, takže za mě velký dobrý. :)
Paráda. Občas je fajn, když je v knize jen polibek a ne bambilion erotických scén. :) Oba hrdinové sympatičtí, nejlepší kamarádka Sarah byla taky skvělá (zajímal by mě její příběh).
Jop, tohle mě bavilo. Je tedy pravda, že zpočátku tam na mě těch jmen bylo nějak moc. :D Ale nakonec jsem se zorientovala a kniha mě chytla. Postavy celkem sympatické, jen tedy kdo je ve skutečnosti za tím vším, mi bylo jasné tak nějak od začátku a potvrdilo se mi to. Konec mi nevadil, byla jsem ráda že to tak dopadlo. Přišlo mi, že si to oba zasloužili. :)
(SPOILER) Někde v polovině knihy mi došlo, že hypnotizér co tu vystupuje je ten z prvního dílu téhle série. :D Je to dlouho, co jsem to četla no. :)
Opět jsem byla napnutá jako struna, doufala jsem, že bez Joony to bude jen chvilka knihy a jsem ráda, že to Saga nevzdala! Jen tedy Margot, doufám že se jmenovala Margot :D, mi nějak neseděla. Sagu mám prostě radši. ;)
A teď, jak čtu anotaci (protože jsem ji před čtením nečetla), tak je tedy docela zavádějící a moc tedy příběhu neodpovídá.
Erik byl taky super, kdo je nakonec vrahem, mi došlo tak nějak chvilku předtím, než Joonovi (ha! takže jsem stejně geniální jako on) :D Ale ničemu to nevadilo, Joonova genialita mě prostě baví. Oceňuji, že se na konci Joona zázračně nevyvleknul z trestu, který dostal.
Tak tohle bylo celkem velké překvapení. Ze začátku jsem si říkala, že to asi není kniha pro mě, že ji nejspíš ani nedočtu. Ale tak nějak jsem stále četla dál, i když se mi hlavou honilo, že vlastně nevím jestli se mi to líbí.
Pak se to nicméně rozjelo a mě se pomalu začínaly postavy dostávat pod kůži. Moc se mi líbilo, jakým způsobem se zde kouzlilo. V jednu chvíli jsem si myslela, že jsem odhadla, jak to skončí, ale parádně jsem se sekla. :D Což mi ale rozhodně nevadí, je fajn, když se o konci netrefím. ;)
Opět skvělá jízda, jako audiokniha naprosto luxusní v podání p. Stránského, mohla bych ho poslouchat prostě 24/7. Skvělá oddechovka, u které se prostě totálně zrelaxuju a nasměju se. Takže vše, co od knihy potřebuju. :-)
Budu se opakovat, ale... Ach Joono, pojď já Tě pořádně obejmu.
Našeho detektiva "dohoní" jeho minulost. Byla jsem u toho napnutá jako struna a je pravda, že kdybych to četla v okamžiku, kdy kniha vycházela a nebyly další díly, byla bych dost v háji. Na konci jsem ani nedýchala, jak jsem moc doufala, že to dopadne jinak... Výborné čtení, miluju ho.
(SPOILER) Tohle mě bavilo. Opravdu zajímavé prostředí, moc se mi líbilo jak fungují Přízně. Ana byla celkem sympatická, byť v několika případech jednala jako blbka, ale vzhledem k tomu kolik jí je v příběhu let se to dá celkem pochopit. A Ramson je prostě boží, skvělý, cool a totálně ho žeru. :) Jsem zvědavá na další díl.
Jen mě na konci zklamalo, jak jedna postava dopadla. :( Doufala jsem, že se s ní lépe poznáme a ono nic. Ale chápu, že to bylo nutné, aby se to mohlo rozvinout tak jak autorka měla v úmyslu.
Velice zajímavý příběh, který si mě získal. Příběh Juliána mě chvílemi zajímal o něco více než příběh Daniela. Jsem ráda, že jsme nakonec dostali jejich příběhy kompletní a vše se vysvětlilo a zapadlo do sebe.
Ach Joono. Tvůj příběh mi zlomil srdce.
Jinak příběh se mi moc líbil, zajímavé postavy, ačkoliv kdo je vrah jsem si domyslela poměrně rychle, ale ničemu to rozhodně nevadilo. Jediné, co mě trošku rušilo byla linka s médiem, které do knihy nakonec taky perfektně zapadlo. Těším se na další díly.
Tohle bylo celkem příjemné překvapení. :) Kniha mě velmi bavila, komorník byl skvělý, Emily mě celkem taky bavila a pan Vavřinec byl zlatíčko. Romance ze začátku, mi tak trochu zlomila srdce (no jo no, romantička chjo). Na konci už mi přišlo trošku moc "převražděno". Kdo nakonec Gatsbyho skutečně zabil bylo poměrně rychle jasné, ale nijak zvlášť mi to nevadilo. Těším se na další díl.
Joona Linna prostě válí. Mám tohohle chlápka prostě ráda. Skvěle načtená audiokniha, kdy člověk ke konci skoro ani nedýchal. Ve chvíli, kdy bral do vazby počítač z kavárny, jsem se usmívala jako pitomec. :D Skvělé, spravilo mi to chuť po předchozím celkem propadáku od Lisy Regan. ;)
Knox byl prostě zlatíčko a tím to končí. :D Ne, kecám. Pěkné čtení, Ava sympatická, Knox taky super, vedlejší postavy se mi taky dost zamlouvaly. Ano, sice víte tak nějak od začátku, kdo jí to vlastně udělal a kdo jí na začátku pomohl, ale i tak jsem si čtení nesmírně užila.
Takhle nesympatickou vyšetřovatelku jsem dlouho nepotkala. Ona je ta jediná, která to všechno dělá správně a bez ní to přece nezvládnou, bla bla bla. Sice se to ke konci celkem rozjelo, ale ani tak to nedokázalo vytáhnout na víc jak dvě hvězdy. Posloucháno jak audio a je pravda, že jinak bych to asi nedotáhla do konce. Uvidím, jestli se pustím do dalšího dílu.
Svět mě upřímně nadchnul, postavy celkem taky fajn včetně těch vedlejších, ale romantická linka byla nějaká moc rychlá. Škoda, trošku to zabila. Nicméně jsem zvědavá na další díly. :-) Určitě si je nenechám ujít.