Fantasta Fantasta komentáře u knih

Zlý sen Zlý sen David Glockner

Kniha dobře začíná a děj postupuje rychlým tempem. Čte se docela dobře, až na časté chyby. Nejčastěji chybí čárky. Konec však přijde zcela náhle v rozkvětu veškeré akce. Docela necitelné zacházení se čtenářem, který se konečně dočkal dlouho očekávaného napětí. Čekám, až se mi do rukou dostane další díl, dost nejasností by se v něm totiž vyjasnilo.
Všechny potencionální zájemce o přečtení knihy teď upozorňuji na možná docela nevinný spoiler, ale i tak, pokud si chcete knihu plně vychutnat, více toto nečtěte. Dále se autor totiž několikrát v průběhu děje zmíní o jistém magickém talentu, ale ani hlavní hrdinka, ani čtenář o něm do konce knihy nemají podrobnější informace. Doufám, že další díl bude v této věci konkrétnější.
Na závěr bych asi řekla, že to není kniha pro každého, asi jako každá. Není to nic extra, ale zabaví vás, možná i trochu pobaví. Děj není špatný, a proto, pokud máte rádi historii zasazenou do příběhu ze současnosti, půjčte si knihu v knihovně a přečtěte si jí. Nemyslím, že uděláte chybu.

05.07.2014 3 z 5