ferda301 komentáře u knih
Tato knížka se mi líbila v tom, že to nebylo tak zdlouhavé čtení, ale a zajímavé každým slovem.
Proto jsem se rozhodl, že si přečtu i jiné knížky s tímto tématem.Je to taková odstrašující knížka od drog.
(SPOILER) Knížka má dějovou linku systematicky danou dle dnů týdne (např. pondělí, úterý apod.) Grega Heffleyho, který z nich vždy vytyčí především to podstatné, co zrovna zažil.
Ačkoliv na začátku jasně uvedl, že nebude psát jakékoliv emoce či cokoliv, co by se podobalo deníku, příliš se mu to nedaří. Vždy okomentuje, jaký dopad měly jednotlivé události na něj, jak se tehdy cítil a proč zrovna udělal to, co udělal. A navíc ty kapitoly pojmenovává po dnech v týdnu, což je jasným příznakem deníku...
Setkáme se zde tak s příběhy týkající se svátku Halloween, jenž se mu zrovna nevyvede přesně podle jeho plánu, protože musí vzít s sebou malého brášku a svého tatínka, kteří jeho a Rowleyho hrozně zdržují, tudíž neobejdou přesně stanovený počet domů, jaký si stanovili, a navíc je přepadne banda sígrů v pick-upu, co jim přidají na problémech.
Kniha se mi velice líbila, neboť je vyprávěna mně osobně příjemným způsobem
Tato knížka mě velmi zaujala, protože je mnohem barvitější než film, proto jsem si jí vybral jako mojí první knížku od paní Rowlingové a určitě v čtení Harryho Pottera budu pokračovat.
Akorát se mi zdálo, že se začatek trochu moc zaobíral rodinou Dursleyových. Ale potom už to bylo lepší a bylo to jenom o Harrym. Knížka se mi vcelku líbila, proto dávam hodnocení 5 z 5 hvězdiček.
Tato kniha se mi moc líbila. Na příběh se nahlíží z několika pohledů, ale naštěstí se vše neopakovalo. Jednotlivé pohledy na sebe plynule navazují.
Všechny postavy jsou přímo skvělé. Nejoblíbenější je hudebnice No a její zvláštní schopnosti. Velmi sympatický je lovec Karden a kníže Dragovit.
V příběhu nechybí ani trochu romantiky.
Konec příběhu je velice překvapivý, a však smutný. Celkově se mi ale kniha líbila.