Fifth Element komentáře u knih
Opět nezklamala, jen těch smrti v úzkém kruhu rodiny bylo tentokrát nějak moc
Urputnost, zatvrzelost, nepříjemný tlak a za každou cenu chci a chci a chci odpověď pro vlastní sobecké důvody bez ohledu na jiné, ať entitu (která je dávno někde jinde a malichernost jde mimo) nebo lidi (média jež dostane do stresu), protože já CHCI za každou cenu napsat knihu, tudíž vše musí vyjít, mi celkem u každého média vadily.. Když se to stane jednou, beru, ale když autor ví, že to nemá dělat? Pak už zvažuju jestli to nehraničí s hloupostí, byť jde o novináře.. Díky tomu hvězda dolů, jako celek byla kniha poučná a našla se i tvrzení, o kterých jsem dosud nevěděla
Od kdy má Manny nevlastní matku?
Edit: vyřešeno v jednom z následujících dílů :) zajímavé..
Místy popsáno až jako sci-fi a i přesto, že mám v tomto směru docela načteno, i pro mě dost neuvěřitelně.
Ale dá se to a čte se také dobře, nebylo to jako má předchozí kniha v tomto žánru, která mě na nějakou dobu celkem znechutila.. Nicméně stále zatím asi nejvíc vypovídající, pro mě, jsou Sethovy promluvy, byť je potřeba se víc zamýšlet než číst, jsou věci, které nejde rychle vstřebat jako u příběhu v této publikaci
(SPOILER) Dočetla jsem už jen na autopilota. Příběh by nebyl špatný, vícemene i uvěřitelny se zkušenostmi, kterými si hlavní postava prošla a s takovou vůli k životu, byť se smířením se smrtí.. Ale ten styl psaní v krátkých větách bez jiskry a zájmu, to je jeho smrt. Rozhodně bych tento počin ale nenazvala detektivkou, a tou to mělo skutečně málo společného, spíš by se dal zařadit mezi thrillery. Na další díl to nevidím, i když se konec zdál z jedné strany neukonečný, autor dokončení ponechal čtenářove fantazii.
@soukroma: nepopotahovali, za prvé jiná zem, jine zákony, neodehrává se to v Čechách a za druhé, podplacene oddělení policie, ktere mělo za úkol Blacka "přenechat" bez potíží
Takové tři krásné, milé pohádky pro děti :)
nechápu názory některých, vždyť každý se ve svých myšlenkách občas uchylujeme do svého světa fantazie, Nora to jen hodila na papír a soudit ji za to, že použila jiný styl, nepřísluší nikomu, jen ji samé..
Povidky byly napsané stejně dobře, jako její jiné knihy, jen s jinými prvky v jiném žánru
Když může Dan Brown vytvářet knihy pro děti, proč by nemohl jiný autor zabrousit do žánru fantazy a částečně dětské literatury?
Žádná novinka - Cassandra je nej a pro mě v českém překladu nepřekonatelná. Jediné, co mě skutečně překvapilo, trošku i naštvalo a nemůžu ocenit, je překlad Praetor Lupus. Proboha proč, i Slováci ponechali originální název a původní oslovení Praetoriani, v období té povídky to už byl oficiální název organizace vlčich ochránců a dohlizitelu, která začala přinejmenším s Woolsy Scottem, žádní Vlčí strážci, tak proč Češi musí všechno komolit? Myslela jsem, že Krasomilem se poučili..
Ale i přesto mám nutkání přečíst si Nástroje smrti znovu, i když jsem je četla poměrně nedávno..
Nebylo to tak dobré jako Útočiště, i přes téma kniha nevyvolala tolik emocí, jak bych čekala, ale dobré to bylo.. Ale děsně mě štvalo "všecko", to slovo se do knihy vůbec nehodí..
Čím dál tím lepší..
Potěšilo mě, že příběhy byly víceméně ukončené s věcí příštíc, do dalšího dílu.. Jsem zvědavá a těším se na to, jak se autoři poperou s tím, co naznačili :)
příběhy zajímavé, uvěřitelné, ale něco mi tam stále vadilo..
Poslouchano jako audio, ale tohle je na precteni a skutecne vnimani, coz u audia tak uplne mozne neni, hlavu nevypnu, proto, prozatim, nizsi hodnoceni :(
Němužu si pomoct, O:-) Snižuji hodnocení s ohledem na konec knihy.. :-( Tohle mě privede zaručeně do blázince ^_^ po poslední části možná změním (^_-)
Mě se líbila.. Už dlouho si chci přečíst bibli, ne proto, že bych byla věřící, stejně jako Alice jsem ateista, i když to také nemůžu tvrdit, když určitou víru mám, i přesto, že to není bůh. Chci ji přečíst proto, že mě zajímá, co se tam vlastně píše. Jenže stále nedozrál čas a navíc bez této knihy bych zřejmě nepochopila ani slovo a možná tuším, proč jsem ji dodnes nepřečetla.. Tahle kniha mi ležela hodně dlouho v knihovně..
A konečně vím jak pochopit velký třesk :-D
Nebavilo mě to a tentokrát jsem dost vážně uvažovala, že tu knihu odložím. Ani poslední čtvrtina hodnocení nezachrání
Styl relativně dobrý, četlo se to rychle, ale hodně suchoparne. Ale asi zatím nejlepší z českých spisovatelů, které jsem si já vybrala
Dávám vám slovo korunniho prince, že až na epilog to byl nejslabší a naduty díl! :)))
Az na to, že Morgana "slychala" hlas samanky, dobrý.. Přesto, kolik je to stran je to kniha čtiva a az na pár drobností, dej dobře ubíhá.. Wood umí, jen ty délky knih mě někdy odrazují..
Docela mi chybí ty předchozí nepřeložené díly, ne všechno je zcela pochopitelné..