fis.rena fis.rena komentáře u knih

Povídej, co vidíš Povídej, co vidíš Joy Fielding

Moje první setkání s Joy a jsem velmi spokojena,určitě není poslední. Knížka je velice čtivá a vyprávění pěkně ubíhá na to,že je to hlavně o psychice hlavní hrdinky po traumatizujícím zážitku.

29.02.2016 4 z 5

Erebos – Hra, která zabíjí! Erebos – Hra, která zabíjí! Ursula Poznanski

Díky EREBOSU jsem pochopila závislost na pc hrách :D nicméně jsem i já měla pocit,že jsem toho všeho součástí,i když jsem nebušila do klávesnice. Prožila jsem platonický průchod pc hrou se vším všudy. Je to YA čtení,ale i tak mě to bavilo a pohltilo.

25.02.2016 4 z 5

Odložený případ Odložený případ Andrea Kane

Klasické vyšetřování únosu dítěte podané rovně,přímo a bez zbytečností,které by měly odvádět čtenářovu pozornost od jeho vlastního úsudku od "té správné osoby". Proto je vcelku lehké odhalit toho,kdo je strůjcem rodinné tragédie u Willisových.

22.02.2016 3 z 5

Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Jak začít...velice úsměvné dílko,které se po pár kapitolách opakuje a začíná být nudné. Víc než vzrušivě,to působí skutečně směšně.

19.02.2016 1 z 5

Final cut – Vrah z internetu Final cut – Vrah z internetu Veit Etzold

Geniální a velice čtivý thriller bez hluchého místa,kdy reálná představa proveditelnosti je zcela na místě vzhledem k dnešní digitální online době...tleskám! Nijak brutální mi to nepřipadalo,mohlo tam toho být víc a velice mě pobavil komentář s pytlíkem na zvracení,který byl podaný pomalu tak,že by ty pytlíky měl dávat sám autor a samozřejmě ze svého :D každý máme tu "klapku" jinak vysoko :D

17.02.2016 5 z 5

V lesích V lesích Tana French

Pro mě nudné a zbytečně zdlouhavé. Celé to mohlo být o polovinu kratší a bylo by tam vlastně všechno,co bylo třeba ke čtení bez hluchých míst. Dalo by se říct,že velice snadno předvídatelné,jelikož tím roztahaným tempem si člověk domyslí i minimálně dvě nadcházející stránky. Fakt,že spojovali oba případy a rozuzlení toho pro mě důležitějšího,nepřišlo,ještě více ubírá knize "na kráse". Třeba to přijde v dalším díle/dílech,ale ty už u mě v rukách nebudou. Nechci a nebudu se nutit ke čtení dalšího zdlouhavého "spíš románu".

12.02.2016 1 z 5

Na zimu zavřeno Na zimu zavřeno Jørn Lier Horst

Psané jednoduše,bez velkých překvapení,ale velice sympaticky. Knížku jsem si užila jako odpočinkovou četbu.

06.02.2016 3 z 5

Past Atala Resur Past Atala Resur Michaela Brunnerová

Čtenář scifi by jistě ocenil jinak...nevím. Knihu jsem dostala,takže přečetla,ale nic to ve mě nenechalo. Fantazie autorky asi dobrá,ale mně to celkově přišlo jako blábol o blábolu a po chvíli úplná plácanina všeho dohromady,zřejmě s velkou snahou zaujmout.

01.02.2016 1 z 5

Pusinka Pusinka Sophie Hannah

Velice povedená kniha (y) měla jsem chuť si rvát vlasy a kousat si nehty. Ustavičně jsem při čtení poklepávala nohou. Skvěle je tu vykreslený mateřský ochranitelský pud a fakt,že matka obětuje absolutně vše pro své dítě.

31.01.2016 4 z 5

Někdo se dívá Někdo se dívá Ulrike Rylance

Řadila bych určitě do sekce YA. Čtení na jeden večer,pro mě oddechovka.

27.01.2016 3 z 5

Modrá Modrá Lucy Clarke

Krásné prostředí,zajímavá zápletka,atmosféra na mě dýchala a já si to skutečně užívala. Jediné,co mi vadilo,byly tiskové chyby,ale za to autorka nemůže. Celkově spokojenost a prima oddechové čtení.

26.01.2016 4 z 5

Jablko Jablko Michel Faber

Dychtivost po dalším osudu Sugar stále neukojena,nicméně povídky pěkné,ačkoliv cítím mírné zklamání.

22.01.2016 3 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Jsem opět spokojena,i přesto,že je to pro mě nejslabší kousek od Bolton. Celkem dobře vymyšlené,i když lehce odhadnutelné. Nicméně se ke knize ráda vrátím. A naprosto uchvácená jsem z přebalu...opravdu fantastický.

20.01.2016 4 z 5

Nikdo neunikne Nikdo neunikne Romain Sardou

Jsem spokojená...žádné hluché místo,žádné zbytečnosti,které by odváděly pozornost od hlavního příběhu. Konec byl skvělý! I když vraha znáte,zjistíte,že ho vlastně neznáte vůbec.

13.01.2016 4 z 5

Kvítek karmínový a bílý Kvítek karmínový a bílý Michel Faber

Popis starého Londýna,módy,dam ve společnosti,prostředí prostitutek i ony samotné,je úchvatný. Kvítek je krásný román,ale jeho konec mě neuspokojil,jelikož je nejotevřenější,jaký jsem kdy dočetla,a proto jdu do Jablka...
Vypravěč mnohdy působil jako rušivý element a negativum jsou u mě velmi dlouhé kapitoly.

09.01.2016 3 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Já,Poutník je PAN THRILLER. Ještě jsem nečetla nic tak propracovaného,čtivého i přesto,že tak obsáhlého. Je to velice aktuální téma,tak reálné,až obludné a hrůzu budící. Jsem unešená,vyděšená a spokojená s husí kůží...tohle je skutečně thriller,který si musíte přečíst.

13.12.2015 5 z 5

Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Luxusní čtení...nic víc nemůžu dodat.

29.11.2015 5 z 5

Než pomine tvůj hněv Než pomine tvůj hněv Åsa Larsson

Adrenalin a nedočkavost z potápění k zapomenutému vraku letadla pod ledem severského jezera se z radosti jeho objevení mění v panickou hrůzu a boj o život. Knížka mě mile překvapila,severské prostředí miluji. Wilma,jako zesnulá pod ledem,přispívá do knihy svým pohledem na vraždu sebe a svého přítele Simona (y)

25.11.2015 3 z 5

Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Ženy z bloku 10 - Lékařské pokusy v Osvětimi Hans-Joachim Lang

Zvěrstva,která páchají lékaři na bloku 10 pod křídly SS jsou těžko představitelná. Pár žen však přežilo a díky nim jsem nahlédla do úplně nového nitra Osvětimi,které je hnusné,nelidské,ponižující a zcela mimo chápání.

22.11.2015 5 z 5

Božský bastard Božský bastard Christina Lauren

Mno...musela jsem se smát,zcela upřímně. Takové velice naivní čtení,ve kterém se nenajde vůbec nikdo a je to skutečně jen pohádka,ve které mě nejvíc rozesmívalo stálé vykání hlavních hrdinů i přesto,že měli neustále své prsty v různých otvorech :D a ta neutuchající touha se stále "cítit" v sobě a u toho se tak upřímně nenávidět...ach ouvej.

19.11.2015 1 z 5