Fuckenbrau komentáře u knih
"Hajl pane diskžokej!"
Všeobecně tento díl je zde hodně chválen, ale mě tentokráte úplně nesednul. Dokonce ze všech u nás vyjivších knih mě toto přišlo nejslabší. Ale nadprůměrné to je pořád! Azzarello a Fusin jsou nesmírně fungující tandem (Camoncoliho erotická kresba je taky fajn).
Američtí buranští náckové, obchodníci se zbraněmi, maniakální starostové, zfanatizované děti. A to samozřejmě není vše! A do toho všeho přijíždí John, který opět nenápadně prochází příběhem, tahá za nitky a postrkává postavy k jejich neodvratnému konci.
A všimlijste si, že část koláže z úvodní obálky je vzata až z následují knihy a nikoliv z Potopy?
Doslova mrazivá atmosféra! Ústřední příběh sleduje skupinu lidí, odříznutých v odlehlém motelu sněhovou vánicí. Azzarello si hraje s charaktery postav. Každý má nějaké to tajemství, a John, který se zde náhodou objeví, je bude postupně odkrývat. Když se objeví první mrtvola, vapadá to, že mezi osazenstvem se skrývá legendární sériový vrah, Ledař. A tím teprve problémy začínají.
Jsou tu ještě dva příběhy od jiných kreslířů. První je hospodská dialogovka, opět s hutnou atmosférou a druhý je taková veselá historka z punkového mládí (ovšem, v dalších knihách se ukáže její důležitost, proto dávat dobrý pozor!).
Jako vždy, až při opětovné četbě si člověk všimne různých skrytých detailů. Není to comics pro každého, není to akční jízda. Je to ponuré, mrazivé, odehrává se to v pár místnostech a samozřejmě, dokonale vypointované.
Frusinova dost barevná kresba mě baví, zde hostují ještě Dillon a Davis. A obálky jako obvykle, má nastarost ten nejpovolanější, Tim Bradstreet.
V tiráži se píše, že Aaron ve scénáři překonává Ennise, a zatím teda ani ťuk! Jak moc mám Aarona rád, tak zatím oba dva díly mě přijdou jako nepovedená vykrádačka.
Takže jako jo, hlášky, brutalita, násilí. Do toho Kingpin, teď i Bullseye, ok. Ale stále tomu něco chybí.
A Dillonova kresba? Původní Punisher super, Preacher super ale teď? Má taky někdo pocit že se zhoršil? Že to je takové vágní?
Zatím tedy Ennisův Punisher Max je mnohem výš!