GaleW komentáře u knih
Tak to bylo krásné knižní překvapení! Původně román četla moje starší dcera a hned jsme dokupovaly další díly a já si půjčila ke čtení ten první. A to bylo pohlazení po duši. Všechny postavy jsou sympatické, Anna samozřejmě nejvíce a i když jde o dílo místy smutné, za přečtení rozhodně stojí.
Knížka se mi moc líbila a určitě stojí za přečtení. Jen jsem po celou dobu přemýšlela, jestli je mi Neonila sympatická nebo ne. Jestli všechno, co udělala bylo skutečně pouze proto, aby se měla ona a její blízcí dobře, nebo to byla trošku potvora. Nakonec jsem došla k závěru, že A je správně, tak mi jí bylo trochu i líto, že celý život prožila v obavách, aby se neopakovalo to nejhorší, co měla za sebou. Úplně šťastná nikdy nebyla, ani nemohla být.
Díky kamarádce, která si knížky Patrika Hartla pravidelně kupuje, tak jsem četla všechny jeho počiny a musím uznat, že Gazely patří k tomu lepšímu, co jsem od něj četla. Hlavní hrdinky byly vesměs sympatické, člověk jim přál, aby došly k tomu jejich vytouženému cíli. A jak zde již bylo několikrát napsáno, konec byl super.
Knížka se četla úplně sama, je to taková chytlavá jednohubka, jednalo se o mé druhé setkání s touto spisovatelkou a už se těším na Ty chladné oči, které jsem dostala od Ježíška.
Prostě Astrid, krásný příběh plný sympatických hrdinů, pohled na svět dětskýma očima, jak to už my dospělí nedokážeme, ale Astrid to uměla :-) tak krásně ty její knížky plynou.....
Ze série Romantické útěky mám přečteno 6 knih a tato se určitě probojovalo do TOP 3, prostředí hotýlku muselo být kouzelné, je zde i trošku komplikovanější zápletka, samozřejmě neujdeme ani klasickým klišé knih červené knihovny, ale i tak se jedná o jeden z nejzdařilejších dílů
Tak tohle se opravdu moc nepovedlo a dočetla jsem jen se zapřením, byly tam světlé momenty, ale bylo jich pomálu.
(SPOILER) Co napsat, co zde již níže nezaznělo, velmi čtivé, velmi smutné, místy opravdu té "slaďárny" ve stylu Harlequin bylo až moc, ale vzhledem k ostatnímu obsahu mi to až tolik nevadilo. Líbilo se mi, jak autorka až téměř do závěru dokázala mást, kdo je skutečně kdo. Rozhodně knížka, která mi zůstane pod kůží a ten konec.... Myslím, že každý ze čtenářů se sám sebe zeptal, proč to takhle muselo být, proč se nestalo NĚCO a nebylo to jinak, lépe....
Taková lehká oddechovka, četla se sama, detektivní zápletka byla celkem povedená, pokud se naskytne příležitost, ráda si přečtu další knížku ze série.
Obsahuje spoiler
Ach jo..... Já si tolik přála, aby Will žil. A zároveň jsem tušila, že to nevyjde... Ach jo. Krásně, trefně, místy vtipně napsáno, ale pořád smutné, smutné, smutné až hrůza. I tak jednoznačně 5 hvězdiček, jedna z nejhezčích knih, co jsem kdy četla.
Ach, ten Robert Hunter. Já si troufám tvrdit, že každá žena, která čte tuto skvělou sérii se do něj musí platonicky zamilovat. On je prostě úžasný. Knížka opět nezklamala, napínavá, akční, vraha lze odhalit jen stěží...co víc si přát.
První knížka od pana Bryndzy, kterou jsem četla a nepatřila do série s Erikou Forestrovou. Bylo to svižné, napínavé, mnohokrát jsem měla o hlavní hrdinku strach a někdy jsem měla i já sama strach. Určitě doporučuji, knížka je velmi čtivá.
Tak i já mám dočteno, moc jsem se na závěrečný díl těšila a za sebe můžu napsat, že mě nezklamal. Vše končí zánikem staré Karviné, ale nedá se říci, že je závěr smutný. Život pokračuje, i když tu nebude Karviná, i když tu nebudou někteří naši oblíbení hrdinové, život jde dál, život si vždycky cestu najde. Jsem opravdu šťastná, že u nás v Čechách vznikla tahle výjimečná série, která stojí za přečtení.
Tentokrát byl milostný příběh oproti ostatním knížkám od této autorky trochu upozaděn, ale mně to vůbec nevadilo, asi proto, že mi některé ostatní postavy byly sympatičtější než hlavní hrdina Ross, který ač dospělý, žádný mladík, ale absolutně nevěděl, co by od života rád. Veliké plus je umístění děje do Skotska a navíc přímo na hrad :-)
Mám ráda styl psaní Chrise Cartera, mám moc ráda Roberta Huntera a mám ráda i detektivky, ale tentokrát to na plný počet nebylo z poměrně jednoduchého důvodu. Oproti předešlým dílům jsem tenhle tak nehltala, nesahala jsem po knížce každou volnou minutku. Čtení bylo dobré, ale minulé díly byly za mě o fous lepší.
Myslím, že můžu napsat: Další z povedených romantických útěků, hlavní hrdinka byla příjemná, hlavní hrdina byl na můj vkus až moc TOP ve všech ohledech, ale opět knížce přidává popis místa a místních zvyků, obyčejů.
Tak tohle je pro mě zatím od Julie Caplinové topka, i když je to vlastně kýč jak bič. Nevadí, příběh hezky plynul, hlavní hrdinka je velmi sympatická, příjemné prostředí a konec jak má být!
Pokračuji v sérii o detektivce Fosterové a i když čtu momentálně i sérii od Chrise Cartera, která je tedy brutálnější a vrah není během příběhu známý, i tak se mi knížky moc líbí, zápletka je zajímavá, hlavní postavy 3 detektivů sympatické, už jsem si objednala třetí díl!
Jestli něco tato autorka umí opravdu dobře, tak navnadit čtenáře, aby se na daná místa chtěli jet podívat. Chorvatsko mě oslovilo zatím nejvíce. Četla jsem 3 z romantických útěků, nečtu popořadě, ale vůbec ničemu to nevadí! Doporučuji každému, kdo si chce odpočinout od detektivek, dramat atd....
Jsem velmi vděčná, že pro mě a teď i pro moje děti byla na světě paní Lindgrenová, díky jejím knížkám je naše dětství bohaté na spoustu kamarádů, ať už z Bullerbynu nebo třeba z vily Vilekuly. Ty příběhy prostě baví. A umět pobavit děti, to je ten největší um v literatuře vůbec.