Garfi Garfi komentáře u knih

Hypnotizér Hypnotizér Lars Kepler

Příjemná čtivá kniha, která má spád. Zapojení lékaře, hypnotizéra zajímavý nápad. Vadil mi odklon od prvních vražd, které se udály, k únosu dítěte a také zdlouhavé retro hypno seance.

28.04.2022 3 z 5

Kanibal z Nine Elms Kanibal z Nine Elms Robert Bryndza

Jedná se o mou první "Bryndzovku" a musím uznat, že jsem na začátku byla trochu skeptická, jelikož různých šokujících detektivek se v posledních letech vyrojilo nepřeberné množství. Musím ale říct, že mě styl autorova psaní chytil hned od začátku a přečetla jsem knihu za jeden den. Děj má spád a plyne lehce, udržuje čtenáře stále v napětí, jak se příběh Kate bude vyvíjet. Samozřejmě na celém příběhu se najdou mouchy a nelogické zkratky, které ale vzhledem k tomu, že mě knížka bavila, autorovi asi odpustím a vrhnu se na jeho předchozí sérii s Erikou Fosterovou. Co se týká nějakých extrémně nechutných popisů vraždy, ty se spíš nekonají, mám pocit, že například Nesbo je v tomto směru o dost větší extrémista. Druhá věc je, že kanibal z Nine Elms vlastně není až tak v pravém slova smyslu kanibal, určitě u něj nečekejte večeře ve stylu Dr. Lectera.

06.01.2020 4 z 5

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Mám sérii Harryho Pottera ráda jako celek, přesto mě tento díl až tolik neoslovil. Tradičně výborně jsou popsané kapitoly, v nichž se děj odehrává mimo Bradavice (čištění domu Blackových, nemocnice svatého Munga, nebo finální souboj na Ministerstvu kouzel. Oproti tomu věčné hádky s Umbridgeovou mě moc nebavily. Harry je v tomto díle také poněkud navtekaný a nepříjemný puberťák.

29.10.2019 4 z 5

Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače Martin Moravec

Oproti předchozím knihám prudký pokles kvality dolů. Nevím z čeho tady ostatní čtenáři "přestávali"dýchat a "nemohli se odtrhnout" ale na prvních sto stránkách se omílá stále totéž dokola a ve stejném stereotypu pokračuje i nadále. Několikrát jsem četbu přerušila a jen neochotně se vracela zpět ke čtení. Na to,jak zajímavé asi ve skutečnosti povolání pana Dolníka je,tak rozhovor je zoufalá nuda. Po Dvořákovi opravdu zklamání.

19.11.2024 2 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Opravdu neuvěřitelně hnusná kniha...

28.05.2022