GeRaltzRiVie01 GeRaltzRiVie01 komentáře u knih

My My Jevgenij Ivanovič Zamjatin

Jediné co se dá vytknout, tak je zvolená forma textu.. Občas jsem se v tom dost ztrácel, ale jinak geniální.

11.02.2023 4 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Obtížnější čtení, ale pobavilo. Čekal jsem více eskapád Saturnina, takto mi připadala potrhlejší teta Kateřina.

13.09.2022 3 z 5

Smrtelné stroje Smrtelné stroje Philip Reeve

(SPOILER) Celý ten nápad s pohybujícími se městy zní dost absurdně, ale docela to bavilo. Myslím, že to co nejvíce formuje postavu Hester je její znetvoření - dopředu ji pohání pomsta a naopak jindy ji to drží zpátky, kdy se cítí méněcenná. Je tedy velká škoda, že se ve filmu s maskou více neodvázali - vyznělo by to úplně jinak.

31.10.2021 4 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Tentokrát se dost uhnulo od nastaveného formátu pachatele - chytrý, silný muž v nejlepších letech se skrytým, leč důvodným motivem a výsledkem je totálně nevěrohodný vrahoun, kterého si těžko dokážu představit v přestrojení za mechanika..

10.10.2020 3 z 5

Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Příběh těch, co odcházejí, a těch, kteří zůstanou Elena Ferrante

(SPOILER) Chudák Pietro.. vzít si takovou krávu. Elena mě už začíná vážně štvát - ve svých myšlenkách má neuvěřitelnou slovní zásobu a moudrost celého světa, ale když je na činy nebo slova k dané osobě, tak se omezí na mlčení nebo souhlasné ano. Postava v daném světě naprosto nevýrazná až neviditelná. Člověk si říká jestli je Lila opravdu tak geniální nebo vypadá chytře jen v kontrastu s touhle mdlou skvrnou. Ta eskapáda s Ninem - měla kolik let se mu vyznat? 20? A ona si vybere chvíli, kdy je několik let vdaná a má děti a to i přesto co o něm všechno ví - to co udělal její nejlepší kamarádce, to že je hráč a má bůh ví kolik dětí. Lila, která byl celý život proti Solarům bude pro jednoho nakonec pracovat? Kvůli penězům, které ji přestaly v 2. knize zajímat? Asi nerozumím ženské mysli, v každém konfliktu jsem byl na mužské straně, ať se jednalo o Pietra, Bruna, Stefana, Marcella - všechno obětí těch dvou nerozhodných mrch.

28.06.2020 3 z 5

Paní jezera Paní jezera Andrzej Sapkowski

Začal jsem hrami, pak jsem přečetl knihy a teď se těším na nový seriál. Úžasná série, postavy, mytologie a celý svět zaklínače. Nejvíce mě zajímalo zaklínačské řemeslo a nejvíce bavily rozdílné povahy čarodějek. Zprvu mi vadilo, že se hlavní postavou stává Ciri a doslova ukradla celý příběh pro sebe, ale naštěstí si Geralt udržel dostatek prostoru. Musel jsem si zvykat na pasáže jiných a často i naprosto irelevantních postav, ale to jsem také překonal. Jedinou skvrnou pro mě tedy zůstává záchrana jednorožcem.

28.07.2019 5 z 5

Kuře melancholik Kuře melancholik Josef Karel Šlejhar

Taková jednohubka, ale přesto velmi silný a krutý příběh. Nejvíce na mě dolehla věta "moji mamince jsem nikdy nesmrděl".

28.07.2019 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Autor vyslechl čtenáře a více zapojil Garciu a kapitánku do vyšetřování. Už působí rozumněji a nespoléhají ve všem pouze na Hunterovi. To je plus. Minusem je tentokrát pachatel, který je hodně slabý. Hlavně motiv dost pokulhává.

27.12.2023 3 z 5

Dlouhý pochod Dlouhý pochod Stephen King

Jednoduchý, ale napínavý příběh. Spousty otázek, ale žádné odpovědi.

01.07.2023 4 z 5

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

Bojím se, že jsem po přečtení začal nenávidět ženy.. Ty střelené určitě.

26.02.2023 2 z 5

Kathy Kathy Jan Štifter

Menší počet stránek neubírá příběhu na síle.

21.02.2023 4 z 5

Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Moje první audiokniha a úplně mi nesedla - nevím jestli to bylo tím pro mě nezvyklým médiem nebo mi prostě nesedla kniha. Dle mého navštěvování svých jiných verzí nebylo domyšlené.

17.11.2022 3 z 5

Nepříliš šťastná rodina Nepříliš šťastná rodina Shari Lapena

Taková nenáročná detektivka. Audrey bych zabil klidně sám.

21.10.2022 3 z 5

Horečka nad ránem Horečka nad ránem Péter Gárdos

Hezký příběh. Fandil jsem jim a to i přesto, že bylo z popisu knihy zřejmé jak to dopadne. (Čtenářská výzva)

03.01.2021 4 z 5

Výpadek systémů Výpadek systémů Martha Wells

Nenáročná jednohubka - zabavilo

17.11.2020 4 z 5

Noční lovec Noční lovec Chris Carter

Už se to dost opakuje. Ale možná je to tím, že čtu díla hned po sobě. Garcia i kapitánka Blakeová totální idioti - ale hádám, že jsou hloupý schválně, aby měl Hunter důvod říct nahlas svoje myšlenkové pochody, kdyby náhodou byli čtenáři ještě větší idioti..

10.10.2020 3 z 5

Drakula Drakula Bram Stoker

Dříve to asi bylo vnímáno jinak, ale dnes už slabota + celá ta detektivní pasáž byla trapná - dopátrat se triviálnímu faktu trvalo vzdělaným rádoby detektivům příliš mnoho nudných stránek...

30.08.2020 3 z 5

Příběh ztracené holčičky Příběh ztracené holčičky Elena Ferrante

Kniha je asi stejně kvalitní jako její předešlé díly, nicméně pro mě dochází hlavním postavám i příběhu dech. Když se ohlédnu nevidím absolutně nic speciálního na obou dívkách - nevidím zmiňovanou genialitu ani jedné. Jediné o čem kniha je jsou špatné rozhodnutí a typické strasti asi každého člověka. Poměry v kterých vyrůstali? O tom slyšíme denně v různých částech světa nebo v ghettu od vedle. A ten vztah Eleny s Ninem? Skoro ztrácím úctu k ženám...

30.08.2020 3 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Proč musí být v těchto knihách vždy všichni tak dokonalý?
- Lily se zamiluje - nejlepší a nejkrásnější chirurg na světě
- Lily otevře podnik - hned nejlepší v celém městě
- Lily si najde zaměstnankyni - nejlepší kámoška, které navíc nemusí platit, protože je bohatá
- Lily potká svou první lásku z minulosti - nejlepší kuchař ve městě

Nudná pohádka. 2 hvězdičky za to, že ji Ryle párkrát strčil

31.10.2024 2 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Musel jsem se smát jeho velkohubým prohlášením typu "mam ty nejkrásnější rodiče na světě, jsem velká hvězda, moje role Chandlera změnila celý svět, mam milióny a dostanu každou ženskou". Ve skutečnosti se jedná o herce max jedné role a ani v tom seriálu nebyl nejvýraznější. Jeho jedinými přáteli byli asi největší nerdi tehdejšího Hollywoodu. Ženy ho nikdy nechtěli (šlapky, které si koupil nebo opil na baru se nepočítají). Dokonce i jeho životopis je z 90% na téma drog a alkoholu, což v branži bere úplně každý a všichni to buď zvládají nebo o tom nemají potřebu psát. Za mě NEZAJÍMAVÝ člověk, který si o sobě moc myslí. Člověk, který jednou letěl sám letadlem a měl z toho doživotní trauma....

06.01.2024 2 z 5