GeRaltzRiVie01 komentáře u knih
Jediné co se dá vytknout, tak je zvolená forma textu.. Občas jsem se v tom dost ztrácel, ale jinak geniální.
Obtížnější čtení, ale pobavilo. Čekal jsem více eskapád Saturnina, takto mi připadala potrhlejší teta Kateřina.
(SPOILER) Celý ten nápad s pohybujícími se městy zní dost absurdně, ale docela to bavilo. Myslím, že to co nejvíce formuje postavu Hester je její znetvoření - dopředu ji pohání pomsta a naopak jindy ji to drží zpátky, kdy se cítí méněcenná. Je tedy velká škoda, že se ve filmu s maskou více neodvázali - vyznělo by to úplně jinak.
Tentokrát se dost uhnulo od nastaveného formátu pachatele - chytrý, silný muž v nejlepších letech se skrytým, leč důvodným motivem a výsledkem je totálně nevěrohodný vrahoun, kterého si těžko dokážu představit v přestrojení za mechanika..
(SPOILER) Chudák Pietro.. vzít si takovou krávu. Elena mě už začíná vážně štvát - ve svých myšlenkách má neuvěřitelnou slovní zásobu a moudrost celého světa, ale když je na činy nebo slova k dané osobě, tak se omezí na mlčení nebo souhlasné ano. Postava v daném světě naprosto nevýrazná až neviditelná. Člověk si říká jestli je Lila opravdu tak geniální nebo vypadá chytře jen v kontrastu s touhle mdlou skvrnou. Ta eskapáda s Ninem - měla kolik let se mu vyznat? 20? A ona si vybere chvíli, kdy je několik let vdaná a má děti a to i přesto co o něm všechno ví - to co udělal její nejlepší kamarádce, to že je hráč a má bůh ví kolik dětí. Lila, která byl celý život proti Solarům bude pro jednoho nakonec pracovat? Kvůli penězům, které ji přestaly v 2. knize zajímat? Asi nerozumím ženské mysli, v každém konfliktu jsem byl na mužské straně, ať se jednalo o Pietra, Bruna, Stefana, Marcella - všechno obětí těch dvou nerozhodných mrch.
Začal jsem hrami, pak jsem přečetl knihy a teď se těším na nový seriál. Úžasná série, postavy, mytologie a celý svět zaklínače. Nejvíce mě zajímalo zaklínačské řemeslo a nejvíce bavily rozdílné povahy čarodějek. Zprvu mi vadilo, že se hlavní postavou stává Ciri a doslova ukradla celý příběh pro sebe, ale naštěstí si Geralt udržel dostatek prostoru. Musel jsem si zvykat na pasáže jiných a často i naprosto irelevantních postav, ale to jsem také překonal. Jedinou skvrnou pro mě tedy zůstává záchrana jednorožcem.
Taková jednohubka, ale přesto velmi silný a krutý příběh. Nejvíce na mě dolehla věta "moji mamince jsem nikdy nesmrděl".
Autor vyslechl čtenáře a více zapojil Garciu a kapitánku do vyšetřování. Už působí rozumněji a nespoléhají ve všem pouze na Hunterovi. To je plus. Minusem je tentokrát pachatel, který je hodně slabý. Hlavně motiv dost pokulhává.
Jednoduchý, ale napínavý příběh. Spousty otázek, ale žádné odpovědi.
Bojím se, že jsem po přečtení začal nenávidět ženy.. Ty střelené určitě.
Moje první audiokniha a úplně mi nesedla - nevím jestli to bylo tím pro mě nezvyklým médiem nebo mi prostě nesedla kniha. Dle mého navštěvování svých jiných verzí nebylo domyšlené.
Taková nenáročná detektivka. Audrey bych zabil klidně sám.
Hezký příběh. Fandil jsem jim a to i přesto, že bylo z popisu knihy zřejmé jak to dopadne. (Čtenářská výzva)
Už se to dost opakuje. Ale možná je to tím, že čtu díla hned po sobě. Garcia i kapitánka Blakeová totální idioti - ale hádám, že jsou hloupý schválně, aby měl Hunter důvod říct nahlas svoje myšlenkové pochody, kdyby náhodou byli čtenáři ještě větší idioti..
Dříve to asi bylo vnímáno jinak, ale dnes už slabota + celá ta detektivní pasáž byla trapná - dopátrat se triviálnímu faktu trvalo vzdělaným rádoby detektivům příliš mnoho nudných stránek...
Kniha je asi stejně kvalitní jako její předešlé díly, nicméně pro mě dochází hlavním postavám i příběhu dech. Když se ohlédnu nevidím absolutně nic speciálního na obou dívkách - nevidím zmiňovanou genialitu ani jedné. Jediné o čem kniha je jsou špatné rozhodnutí a typické strasti asi každého člověka. Poměry v kterých vyrůstali? O tom slyšíme denně v různých částech světa nebo v ghettu od vedle. A ten vztah Eleny s Ninem? Skoro ztrácím úctu k ženám...
Proč musí být v těchto knihách vždy všichni tak dokonalý?
- Lily se zamiluje - nejlepší a nejkrásnější chirurg na světě
- Lily otevře podnik - hned nejlepší v celém městě
- Lily si najde zaměstnankyni - nejlepší kámoška, které navíc nemusí platit, protože je bohatá
- Lily potká svou první lásku z minulosti - nejlepší kuchař ve městě
Nudná pohádka. 2 hvězdičky za to, že ji Ryle párkrát strčil
Musel jsem se smát jeho velkohubým prohlášením typu "mam ty nejkrásnější rodiče na světě, jsem velká hvězda, moje role Chandlera změnila celý svět, mam milióny a dostanu každou ženskou". Ve skutečnosti se jedná o herce max jedné role a ani v tom seriálu nebyl nejvýraznější. Jeho jedinými přáteli byli asi největší nerdi tehdejšího Hollywoodu. Ženy ho nikdy nechtěli (šlapky, které si koupil nebo opil na baru se nepočítají). Dokonce i jeho životopis je z 90% na téma drog a alkoholu, což v branži bere úplně každý a všichni to buď zvládají nebo o tom nemají potřebu psát. Za mě NEZAJÍMAVÝ člověk, který si o sobě moc myslí. Člověk, který jednou letěl sám letadlem a měl z toho doživotní trauma....