glum88 glum88 komentáře u knih

Příběhy z hor Příběhy z hor Charles-Ferdinand Ramuz

Od doby kdy sem tuto knihu spolu s dalšími zachránil během brigády uplynulo deset let než jsem se k ní dostal. Rozhodně nelituji. Každá povídka má své kouzlo.

23.07.2024 4 z 5

Delikátní Dexter Delikátní Dexter Jeff Lindsay (p)

Tak pokud ste si přečetli obsah , knihu už nemusíte ani otevírat (tedy do doby , než uslyšíte v hlavě známé syčení , které vás k tomu nakonec donutí ;) ) . Podle mě , výrazně lepší než předchozí díl , i přestože se v něm Dexter svému temnému koníčku věnuje podstatně méně , protože otcovství v něm začalo probouzet něco nového , co dosud nepoznal - city !!! Debora se také začíná chovat podivně a pravděpodobně to není jen kvůli upírským kanibalům kteří začali řádit v Miami . Taky se vrátí Dextrův biologický bratr - Brian (vrah s chlad'ákem) ....

20.12.2014 5 z 5

Neobyčejni milenci Neobyčejni milenci Henri de Régnier

K povídkám ,,Žena z mramoru" a ,,Sok" které tvoří tento celek, bych se nikdy nedostal, kdyby nebyly ve stejné vazbě jako další tři od E.A. Poea. Když jsem tu nenašel žádné bližší info, zvědavost mě přemohla a já se začetl.

Jde o kvalitní literaturu pojednávající o neopětované lásce. První a kratší z nich je o sochaři který bere situaci celkem s nadhledem a druhá o šlechtici v sedmnáctém století. Ke konci přišlo docela zklamání z nevyužitého potenciálu, které celkem obstojně vykompenzují poslední strany.

16.11.2024 4 z 5

Divotvorné lovy Divotvorné lovy Jaromír Tomeček

Příjemné, krátké povídky z pera mistra.
Nejzáživnější ze všech je příběh ,,Pusta" o starém gazdovi Hrymutovi a jeho dilematem nad poslední vůlí. Vedle bych vypíchnul ,,Splněný sen" jelikož je o mé domovině, Hrubém Jeseníku. Autor v něm vzpomíná na výlet k Pradědu z dětství a pokračuje výšlapem během jelení říje.

23.07.2024 4 z 5

Dexter je mrtvý Dexter je mrtvý Jeff Lindsay (p)

Na můj vkus měl temný společník příliš málo prostoru, ale konec je geniální.

22.05.2016 4 z 5