Grety komentáře u knih
Napínavé až do posledních stran. Robin mě občas rozčilovala litovanim se, ale i tak ji mám ráda ☺.
Prostě paráda, tyhle knihy mám ráda. Cesta cílevědomého druhorozeného syna za svým snem se šťastným koncem.
Líbilo se mi to, byla tam spousta sympatických postav, trocha surové válečné reality. Okolo se vznášelo takové lehké tajemno. Zkuste.
Za mě, dobře napsaná slátanina plná psychopatů, s různými poruchami osobností. Většina z nich je závislá na penězích nebo je nutně potřebuje. Na druhou stranu jsem knihu přečetla rychle, a i když jsem věděla jak dopadne, těšila jsem se na její čtení.
Louisa a její tragický život končící happyendem. Vždycky se všem obětuje, o sebe se nezajímá a proto na ni čeká princ z pohádky - dobrá pohádka pro ženu tragédku.
Až moc nechutné a brutální, podle hodnocení to ale přidává na hvězdičkách. Vrah těžko uvěřitelný a až moc záludný.
Příjemná slaďárna nejen pro dlouhé zimní večery. Už od začátku víte, jak to dopadne ale stejně se Vám to líbí..Okořeněné pěkným popisem Australského pobřeží.
Dlouho jsem přemýšlela, co k tomu napsat. Snad jen, že mi hrdinové přišli až moc dokonalý a laskavý vzhledem k situaci, která je potkala..Vděčné téma pro řadu čtenářů, ale podle mého názoru moc vyumělkované k dojemnému příběhu.
Myslím, že knihu by si měl přečíst každý, kdo si stěžuje na svůj život. Doba to byla hrozná a ukrývat se dva roky v zadním domě muselo být šílený. Těžko si někdo z nás dokáže představit, jaké to bylo vědět, že když vás najdou skončíte v koncentračním táboře nebo vás zastřelí na místě. Výčitky svědomí, že vy se schováváte a vaši kamarádi známí nebo zbytek rodiny umírá v koncentračním táboře...nic pěkného. Byla jsem při čtení dost překvapená, jak Anna během těch dvou let dospěla.
Kniha je to jistě zajímavá, ale podle mého názoru je v některých pasážích vyhnaná do extrému a čtenáře dost odradí čtení z archívu na 7 stran. Donutila mě, ale i k zamyšlení nad dobou, kterou autorka shnula a jistě nebyl život na přelomu válek a po nich jednoduchý (ať už pro bohyně nebo prostý lid). Ale hlavně nad hlavní hrdinkou, která místo aby žila svůj život se neustále snažila hrabat v minulosti a snažila sama sebe trestat za to, že je jiná.....
Další kniha, kterou jsem četla od Olsena a opět mě napínavý děj i zamotané osudy bavily. Doporučuju.
(SPOILER) Každý hotel má jeden nebo dva stinné kouty, hotel Overlock je jiný, je to jeden obrovský stín. Drom pohání opilce k nadlidským výkonům a čtenář nezůstává jen u textu, ale má i vlastní fantazii a ta knize dodává ještě větší náboj. Mám ráda happyendy, takže konec mě nezklamal, ale některé pasáže mi přišli příliš dlouhé, proto to hodnocení.
Pro mě byl příběh až moc přitažený za vlasy, někdy to samozřejmě bylo vtipné ale přínos a námět k přemýšlení "0" !
Oba vyšetřovatele i jejich přátelé mám ráda. I přes totální nechutnosti, co vražd a motivů pachatelů týče.
Dobře, že Marie III. už končí s každým dílem byla slabší. Milostný trojúhelník byl pěkně otravný. Ale celkově vzato dobrá oddechovka.
Beryl byla takový střelec v sukni. Mě se to líbilo, těžko říct koho opravdu milovala, já myslím že jen sebe a svou svobodu .
Hlavní hrdina všeuměl ryzího charakteru. Za mě konec, až moc šílený.
Virus a Magister jsou sympaťáci, mám ráda pasáže o léčení. Hvězdička dolů za příliš šťastných náhod.
Mě se kniha líbila, pravda občas mě ten Fabian fakt rozčiloval svou nesmrtelnosti a šílenou rodinou, ale kniha je plná děje. Jsem zvědavá na další díl.