Grohlinka komentáře u knih
Další skvěly příběh od těchto dvou spisovatelek, kluci jsou pořád stejně skvělí jako v prvním díle. Snad by mi ani nevadilo, kdyby autorky psaly jednom o nich. Rozhodně doporučuji a už se těším na další kluky, doufám, že jich bude hodně a hodně brzy.
Ve svém žánru jedna z nejlepších knih, ke které se lze v českém překladu dostat. Hlavní hrdinové jsou sympatičtí od začátku do konce a člověku nezbývá, než jim to hrozně moc přát. Výborná oddechová četba, ke které se vždycky ráda vracím. Rozhodně doporučuji.
Neskutečně emotivně a čtivě napsaná kniha. O to bližší nám, že se odehrává za humny, v nám poměrně známém prostředí, ač postavení homosexuálů i v dnešní době je v Polsku poměrně neutěšené. O to víc tento příběh člověka zasáhne.
Vřele doporučuji k četbě. Těším se na Jedrowskiho další tvorbu. Ráda bych si jednou přečetla od Jamese Baldwina Giovanniho pokoj.
"Stojíme ve frontě na možnost, na něco, možná ale taky na nic," řekla se svým smutným a láskyplným úsměvem. "Ale ono to přejde. Dokonce i ta nejdelší fronta se jednou rozplyne."
Příjemná oddechová knížka se zajímavým tématem, mě osobně se líbila o něco víc než první díl. Opět mi ale úplně nesedla hlavní hrdinka. Erotika v tomto druhu knih se mi líbí, ale uvažování hlavní hrdinky, kdy jedna kamarádka leží vážně zraněná v nemocnici a druhé málem nestihne jít na pohřeb, protože řeší pouze své mokré kalhotky mi nepřijde v pořádku ani v milostných románech. Nicméně se těším na další knihu, autorka nám představila několik vedlejších postav, které by si určitě zasloužily svůj vlastní příběh.
Milá oddechová knížka od české autorky, vždycky koupí ráda podpořím začínající české autory. Jediné, co mi vadilo, byla hlavní hrdinka. Rozhodně si přečtu i další díl.
Nejhorší kniha, kterou jsem od Sarah J. Maas četla. Skoro lituju, že jsem ji nevynechala...
Mám ráda od Lydie Strong její sérii Trochu, ač dle mého názoru není tím nejlepším, co se dá v tomto žánru v českém jazyce přečíst. Ale tohle se mi nelíbilo, kniha to není vyloženě špatná a věřím, že se může někomu líbit, ale pro mě byla Bunnyho povaha nepřekonatelný problém, který mi zkazil požitek z celé knihy, opravdu, přirovnat ho ke králíkům a zajícům je téměř urážka, protože ti jsou mnohem statečnější, odporná povaha hlavního hrdiny. A ještě jedna výtka na závěr, překlepy a gramatické chyby byly v takovém rozsahu, že jsem se s tím ještě v žádné knize snad nesetkala a to v tomto nejsem nijak úzkoprsá a pro sem tam překlep mám pochopení, ale co je moc....
Doporučuji k přečtení, kniha se zabývá obdobím, na které by se nemělo nikdy zapomenout. Vše je psáno poměrně stravitelnou formou, takže je kniha přístupná napříč generacemi. Jako začátek četby knih zabývajících se touto tématikou je tato kniha vhodnou volbou, pro náročnější čtenáře bych spíše zvolila knihy od lidí, kteří to skutečně zažili. Zajímalo by mě, jaký by oni měli názor na tuto knihu...Oceňuji ne pouze černobílý pohled na věc.
Tak to jsem nečekala....Výborné pokračování, už se nemůžu dočkat, až zjistím, jak to všechno dopadne. Doporučuji k četbě. Aneb, jak již řekl Jeffery Deaver - "Nádherně zvrácené".
,,Malé děti jsou pro zbytek světa neviditelné, až s věkem se stávají méně průhlednými. Jako dospělí jsme úplně viditelní, a když zestárneme, začneme se znovu ztrácet, až nás společnost zase nevidí."
Asi nejsem cílová skupina pro tuto knihu, dostala jsem ji darem, jinak bych se k ní nikdy nedostala a ani ji nečetla. Na světě jsou tisíce knih, které stojí za přečtení, tahle mezi ně nepatří. Knížka mi absolutně nic nedala a troufám si říct, že by se mi nelíbila ani kdyby mi bylo dvanáct. Absolutně o ničem.
Příběh, který jsem četla před lety, kdy mě téma sebevražd, drogové závislosti a alkoholismu fascinovalo. Dnes už mě fascinují jiné věci, ale kniha si určitě u čtenářů najde svoje místo. Osobně si myslím, že tato kniha není pro každého a asi ji ani každý nemůže pochopit, což je nakonec jen dobře. Ani nedokážu říct, jestli ji doporučuji, záleží na tom, co si z ní kdo vezme. Pro mě, když zazní Norské dřevo, slyším píseň od Johna Lennona, a tak by to dle mého názoru mělo být. Kniha, kterou pokud minete, tak se asi nic nestane. Na druhou stranu pro milovníky japanistiky povinnost, ostatně jako všechny knihy od Haruki Murakami.
Musím se přiznat, že mám tento námět prostě strašně ráda, takže jsem ochotná u tohoto druhu příběhů přivírat jedno, někdy i obě oči, tady to ale vůbec nebylo třeba. Krásně zpracovaný romantický příběh, kdy není potřeba přivírat oko ani nad autorskou prvotinou ani českým autorem. V rámci žánru si určitě zaslouží maximální hodnocení, už jen proto, že těchto knih nikdy není dost, alespoň pro mě. Krásně, čtivě napsáno. Knížka je malinko kratší, takže záležitost jednoho odpoledne, ale neměla jsem pocit, že by to bylo na úkor vývoje postav, oba kluky jsem si hned oblíbila. Rozhodně zakoupím od paní Křížové i další romány, jakmile vyjdou, držím palce. P.S. Palec nahoru za epilog.
Knížka mého dětství o přátelství muže, hřebce a psa. Vlastně díky této knize mi táta dovolil kdysi dávno pořídit si mého prvního německého ovčáka, takže pro mě srdeční záležitost a navždy budu tomuto příběhu vděčná, protože obohatil můj život víc, než kterákoli jiná kniha skrze moje kluky. Zaujal mě natolik, že jsem si pořídila celou sérii Nezkrotní od Maxe Branda, na jejíž námět právě Milan Mach zpracoval tuto knížečku. Doporučuji malým i velkým.
Jack London a maličko jiný šálek kávy. Za přečtení jistě stojí, zejména pro ty, kteří znají démona alkohol, i když asi ne v takové míře jako sám London. Jak již je tady v mnoha komentářích zmíněno, naivita reformy volebního práva žen a její dopad na užívání či spíše nadužívání alkoholu je až téměř směšná. Myslíš, že by se London až divil, jak reforma s alkoholismem skutečně "nezamávala".
Mám ráda postapo a mám ráda mm romance, ale nějak to za mě nefungovalo. Bohužel ani jako postapokalyptický thriller a ani jako román o dvou klucích. Za mě asi moc sexu s jinými postavami, nefungující svět, tedy spíš věž, a vzhledem k tomu, že snad autorka nadále nemá v úmyslu psát, tak i konec. Ale v rámci žánru jedinečná kniha, protože v češtině nic takového nenajdete, pokud by vyšel druhý díl, dala bych mu rozhodně šanci, takže špatné to úplně nebylo.
Kniha, která mne doprovází již řadu let a troufám si říct, že se mnou bude, dokud budu žít. Kniha, která se mnou jezdí na dovolenou, která vypráví ne jeden příběh, ale mnoho příběhů. Pokud bych měla jmenovat knihu, kterou mohu číst stále dokola, je to právě tato. Má nejoblíbenější.....
Úžasná, jedinečná kniha, která má něco víc, má poselství. Prosím, přečtěte si tuhle knihu a pokud si plánujete pořídit pejska, zamyslete se nad tím, odkud si ho berete a na co ho máte. A pokud máte velké srdce, dejte domov nějakému opuštěnému pejskovi a vězte, že Vám to tisíckrát vrátí. Kniha, která vznikla za velkým účelem a samozřejmě, je smutná, dojemná a taky krásná. Doporučuji, jak jen mohu, čtěte a mějte srdce i mysl otevřené, protože, jen možná, díky Vám naučí Gump žít další lidi.
P.S. Kupte si tuhle knihu, výtěžek jde na dobrou věc.
Já to s touhle knihou mám stejně jako s Verity, vůbec nevím, co si o ní mám myslet a čemu mám věřit. Varování: násilí na dětech.
Má nejoblíbenější od Stephena Kinga a že jsem jich četla opravdu hodně. Holčičce, která měla ráda Toma Gordona jsem fandila celou dobu. A nezapomeňte, pokud se ztratíte v lese, vydejte se po proudu řeky a doufejte, že nebude ústit někde v jeskyni. P.S. Od té doby fandím Red Sox.
Moje první setkání s autorkou a bylo to velice příjemné první setkání, které mě navnadilo na přečtení si dalších knih této autorky a zejména celé série Hříšníci. Výborná oddechovka, která si dle mého názoru zaslouží v rámci žánru velice vysoké hodnocení. S Viciousem nejlepší díl série.