hadak komentáře u knih
Super čtení, autorka dokáže čtenáře zaujmout a připravit svým způsobem vyprávění o spánek.
Moc fajn čtení pro pobavení a pro zasmání. Ivan Kraus jednoduše nezklame a ve svých povídkách rozdává dobrou náladu a humor plnými hrstmi.
Oddechovka, dobré na dovolenou pro chvíle odpočinku.
Mně se tahle knížka četla velmi dobře, sama, stránky ubývaly tak rychle, že jsem si jejich otáčení uvědomoval. Oddechové čtení na dovolenou, na víkend, určitě čtenáře nezklame a možná i naláká na další knihy autorky, zejména její historické romány se dobře čtou.
Výborné, čtivé, napínavé, uvěřitelné. Bavilo mě.
Výborné čtení, nejsem čtenářem historických románů, ovšem tato kniha si mě držela a nechtěla mě pustit. Pochopitelně se proto chci podívat po dalších knihách této autorky. Vřele doporučuji k přečtení všem milovníkům knih.
Ve skutečnosti jsem čekal víc, nicméně mě čtení bavilo a doporučil bych také ostatním. Dočkají se překvapivých zvratů. Kniha patří mezi silnější, ale je vytištěná na nějakém silnějším papíře a tak by ona tloušťka neměla nikoho odradit.
Zdeněk Svěrák svoje čtenáře nezklame - milé, české, citlivé vyprávění o dobrodružstvích, která zažil se svými rodiči během války na českém venkově. Knížka na jeden večer a ten večer svého čtenáře okouzlí.
Četlo se mi to výborně, dobře napsané, postava Johna Coreye nešetří bonmoty a čtenáře jimi baví, autorovi se podařilo držet celou knihu čtenáře v napětí, kdy se mu knihu nechce odložit.
Náhodně potkaná kniha v knihovně mě chytila hned na prvních stránkách. Vynikajícím způsobem napsané vyprávění si mě drželo u sebe. Před autorem klobouk dolů, všem dalším čtenářům přinese kniha příjemný zážitek.
V podstatě opravdu vynikající čtení o svým způsobem vynikajícím člověku. Dal bych si k ní maximum hvězdiček, ovšem tím bych nezohlednil to, jak moc může být knížka přitažlivá pro ostatní čtenáře. Čtenáře typu "babička" bych tím neoslovil. Je to však jednoznačně výborné čtení pro lidi z oboru, milovníky Stevovy značky a fandy moderních technologií.
Výborné, užil jsem si druhý díl trilogie a moc se těším na ten další. Vzhledem k tomu, že v tomto díle již vystupují převážně děti postav z prvního dílu, začalo být v postavách trochu nepřehledno, ale nevadí. Kniha se čte moc dobře.
Vtahovalo mě to postupně tak, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Četlo se mi to samo.
Dobrá zápletka, nicméně ve druhé polovině knihy mi některé kapitoly připadaly "utahané", nezáživné. Přesto za přečtení kniha rozhodně stojí.
Nedávno jsem četl Purpurové stíny a tak mě toto téma trochu překvapilo, podobné Purpurovým stínům. Vandenberga čtu rád.
Prima čtení typu "bylo nás pět" z padesátých let 20. století. Je z toho vidět, že děti i v té době mohly prožívat celkem normální dětství, ačkoli kolem nich se děly absurdní věci, kterým byly vystaveny i ony. Ve vyprávění ústy dítěte ta absurdita doby opravdu vynikne. Je to oddechové čtení, které pobaví, ale také přiměje k zamyšlení.
Překvapilo mě několik věcí - že je to podle skutečné události vyšetřování vraždy v Bratislavě, skutek samotný a způsob jeho literárního ztvárnění a jako třetí i to, že kniha vypadá jako takové ty tuctové sbírky kriminálních příběhů, které pamatuju prodávat v trafikách jako čtení do vlaku.
Kniha napsaná ve třech dějových liniích, které se navzájem střídají, zajímavý přístup. Četlo se to celkem dobře.
Moje první od tohoto autora, vnímám ji jako nový objev. Četlo se mi to samo a drželo si mě to a nechtělo pustit, konec se blížil rychleji, než bych si přál.
Opravdu mě tohle čtení zaujalo a celá knížka mě bavila. Ačkoli jsem si občas vzpomněl na knihu Paměti kata Jana Mydláře nebo na Kladivo na čarodějnice, tohle bylo nakonec jiné, téměř detektivka z doby pobělohorské.
Vydal Československý spisovatel, většinou vydával dobré knihy, ale tohle? Myšlenka a příběh dobré, ale zasazením do komunistického výzkumáku a papaláš atmosféry to deklasoval autor tak, že jsem chuť s knížkou praštit a nedočíst ji.