Hana721 Hana721 komentáře u knih

Všechno, co jsme opustili Všechno, co jsme opustili Kerry Lonsdale

Na tuto knihu jsem se velmi těšila, neboť mě nadchl "první díl". Bylo to trošku něco jiného, ale také se mi to líbilo.

02.03.2019

Zapomenutá zahrada Zapomenutá zahrada Kate Morton

Kate Morton patří mezi mé oblíbené autorky. I tato její kniha se mi dobře četla. Hvězdička dolu je za neustálé skákání v dějových liniích. Mám pocit, že téměř každá kniha je psaná v podobném stylu a já to nemám ráda. Kapitoly jsem různě přeskakovala, četla tři ze současnosti, tři z minulosti a podobně, protože sotvaže jsem se zorientovala v ději, tak byla změna.

02.03.2019 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Přidávám se k těm, kterým se tato kniha velmi líbila. Knihy českých autorů nečtu příliš často, proto pro mě byl příběh příjemným překvapením. Autorka skvěle vystihla dnešní dobu - děti trávící čas hraním her na mobilu či počítači, vybíravé v jídle, rodiče, kteří nejsou schopní vychovat dítě, protože se snaží být jejich kamarády a nevymezují hranice, které každé dítě potřebuje a starší generaci, která ty mladší nechápe. Za mě velké ANO.

02.03.2019 5 z 5

Ohníčky všude kolem Ohníčky všude kolem Celeste Ng

Mně se tato kniha velice líbila. Ačkoliv dávám přednost úplně jinému žánru, tak mě vyloženě strhla a nedala jsem ji z ruky, dokud jsem ji nedočetla.

02.02.2019 5 z 5

Šílené výčitky Šílené výčitky Liane Moriarty

Autorka patří mezi mé oblíbené, ale tato kniha mě nenadchla. Je velmi čtivá, ale tentokrát mě nestrhla. V okamžiku rozuzlení se nekonalo žádné wow, ale prosté aha a zbytek knihy už to nezachránil. Dávám tři hvězdičky, protože autorka má lepší knihy.

01.02.2019 3 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Velmi povedená kniha. Přesně to, co mám ráda.

01.02.2019 5 z 5

Hra o manželství Hra o manželství Jeffrey Eugenides

Knihu jsem si vybrala na základě recenze na nějakém youtubovém kanále. Když jsem ji pak držela v ruce, nadchlo mě, že autor je držitelem Pulitzerovy ceny. Očekávání bylo tedy veliké. Bohužel po přečtení asi 150 stran jsem měla chuť knihu odložit. Samotný námět knihy mi připadá velmi dobrý, ale zpracování samotné mě příliš nenadchlo. Měla jsem problém vžít se do jednotlivých postav, nechápala jsem jejich postoje a motivace. Pasáže obsahující rozbory literárních děl mi přišly natolik nesrozumitelné, že bych k jejich pochopení potřebovala nejen slovník sizích slov, ale také podtrhnout si podmět a přísudek. Myslím si, že to děj nikam neposouvá a kniha by se klidně obešla bez nich. To samé platí o Mitchellových sáhodlouhých duchovních rozvahách. Nejvíce se mi líbil popis Leonardovy choroby a dopad takovéto nemoci na partnerský život dvou lidí a celkem realistické zakončení. Asi jsem jednodušší čtenář bez dobrého vkusu, ale podruhé bych si tuto knihu už asi nevybrala. Já jsem si na této lahůdce bohužel nepochutnala.

16.01.2019 3 z 5

Krasojezdkyně Krasojezdkyně Jojo Moyes

Další skvělá kniha od Jojo Moyes. Přečetla jsem jí jedním dechem.

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

Další skvělá kniha od Jojo Moyes.

06.01.2019

Poslední dopis od tvé lásky Poslední dopis od tvé lásky Jojo Moyes

Kniha se mi velmi líbila, přestože jsem se místy ztrácela v ději. Autorka patří mezi mé oblíbence.

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Trvalo mi asi rok, než jsem se odhodlala tuto knihu přečíst. Díky velkému ohlasu, který vyvolala, jsem již dopředu věděla, jak dopadne a začala ji číst s jistými předsudky. Příběh mě však strhl a já ji zhltla jedním dechem. Skvělá.

Pouta Pouta Delphine de Vigan

Knihu jsem přečetla za jeden večer. Ještě dlouho po přečtení jsem o ní musela přemýšlet. Velice se mi líbil styl psaní, jeho úspornost. Skvělá kniha, co stojí za přečtení.