hanča34 hanča34 komentáře u knih

Srdce na háčku Srdce na háčku Joanne Fedler

Nakonec jsem se do knihy začetla a zjistila jsem, že mně velmi oslovila.

06.09.2015 4 z 5

Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského Kronika života a vlády Karla IV., krále českého a císaře římského František Kožík

Jako obvykle se názory hodně různí, souhlasím se všemi, je to kniha plná dat a jmen. Ale současně je cítit jak moudrým a velkým vladařem byl Karel IV. v době, která byla plná intrik a nesmyslných válek.

03.09.2015 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Když si čtu ty předchozí komentáře, tak je to od nelíbilo až po bezbřehé nadšení a dojetí. Stejné pocity jsme měla při čtení. Jestli to není ještě nevyzrálostí autora nebo tak píše všechno? Musím zkusit něco jiného od něj.

31.08.2015 4 z 5

Matka v koncích Matka v koncích Simona Monyová (p)

Každopádně jsem četla více lepších knih od Monyové.

31.08.2015 4 z 5

Neznámá známá Hana Vítová Neznámá známá Hana Vítová Ondřej Suchý

Není to klasická životopisná kniha, ale spíš takové střípky toho, co si o Haně Vítové pamatovali lidé, kteří se s ní potkali. Každopádně to byla slušná, vzdělaná a schopná herečka. A to není málo.

31.08.2015 3 z 5

Srdce na háčku Srdce na háčku Joanne Fedler

Tak já se právě nemůžu začíst a přemýšlím jestli ji chci vůbec přečíst. Jen číst o domácím násilí mně deptá.

25.08.2015 4 z 5

Zaslíbená země Zaslíbená země Erich Maria Remarque (p)

Těžká kniha svým námětem, ale Remarque asi jiný ani neměl. Naposledy jsem ho četla někdy v mládí. Není to kniha, která se čte jedním dechem. Alespoň já jsem musela mezi kapitolami odpočívat u nějaké činnosti. Naštěstí konec chybí, oba předpokládané jsou špatné.

25.08.2015 5 z 5

Kate: Budoucí královna Kate: Budoucí královna Katie Nicholl

Z knihy je cítit, že ji psala autorka, která o královské rodině píše a je s ní zřejmě ve styku. Člověk je sice zaplaven mnoha jmény, která mu nic neříkají, ale přesto si udělá obrázek o Kate Middletonové. Zřejmě to byla a je dívka, která se do královské rodiny výborně hodí hlavně vzhledem ke svým povahovým vlastnostem. Ten exteriér už je jen třešnička na dortu.

20.08.2015 3 z 5

Bankéř první republiky: Život dr. Jaroslava Preisse Bankéř první republiky: Život dr. Jaroslava Preisse Pavel Kosatík

Souhlasím s Lukajem, těžko hodnotit. Každopádně mi to zase objasnilo kus našich dějin, o kterých jsme se nemohli ve škole nic dozvědět. Fascinující osobnost dr. J.Preisse. Hodnotím o hvězdičku méně, protože pozdější knihy p.Kosatíka jsou čtivější.

13.08.2015 4 z 5

Třetí ženou svého muže Třetí ženou svého muže Slávka Peroutková

Z knihy je cítit, že paní Peroutková není žádnou spisovatelkou a taky si na ni nehraje. Přečtu si Peroutkův životopis od Kosatíka, ať mám úplný obraz.

09.08.2015 3 z 5

Dokonalý muž Dokonalý muž Linda S. Howington

Asi se budu trochu vymykat níže uvedeným hodnocením, ale mě kniha nenadchla. Takové 2 v 1, jako by se autorka nemohla rozhodnout jestli píše detektivku nebo erotický román. Ale jako lehké prázdninové čtení, prosím.

09.08.2015 3 z 5

Za trochu lásky Za trochu lásky František Kožík

Doplnily se mi informace, které jsem získala v životopise Zdenky Braunerové. Pro mě pěkné čtení

09.08.2015 4 z 5

Zlínská jitra - Minipovídky, fejetony, eseje Zlínská jitra - Minipovídky, fejetony, eseje František Bobák

Krásné vzpomínání na život ve Zlíně v době, kdy já jsem ještě byla na houbách. Osud tomu chtěl, že v mém prvním zaměstnání jsem jako kolegu potkala Františka, vzácného člověka. Pracovali jsme spolu v komunále, protože on nemohl učit a já jsem začínala zlínskou kariéru. Bohužel jsme se potkali jen na krátký čas, přesto vzpomínám. Díky Františku za Váš morální a občanský postoj, ráda jsem si knihu přečetla.

31.07.2015

Ententýky Ententýky M. J. Arlidge

Nečtu thrillery, ale tentokrát jsem si to nevědomky půjčila z knihovny. Přečetla jsem, ale nijak zvlášť mě to neobohatilo. Není to prostě můj šálek čaje, zůstanu věrná svým oblíbeným žánrům.

31.07.2015 3 z 5

Život bez brzd Život bez brzd Jan Králík

Úžasný životní příběh původně obyčejného českého kluka a jeho bratra. Zaslouží si dodatečně úctu a díky J.Králíkovi jsme se dozvěděli to, co za minulého režimu nemohlo vyjít.

13.07.2015 5 z 5

Jan Masaryk – pravdivý příběh Jan Masaryk – pravdivý příběh Pavel Kosatík

Hodnotím snahu o maximální pravdivost při vykreslení Jana Masaryka a jeho postojů v různých životních a politických okamžiků. Díky moc!

13.07.2015 5 z 5

Zmizelá Zmizelá Gillian Flynn

Nejprve jsem viděla film a pak četla knihu. Film vynechejte a knihu si přečtěte.

14.06.2015 5 z 5

Kniha mých vzpomínek Kniha mých vzpomínek Danielle Mitterrand

Zajímavé sledovat politický vývoj ve Francii očima manželky prezidenta.

14.06.2015 4 z 5

Když vaří múzy Když vaří múzy Jitka Novotná

Kniha se nejen čte, ale také se u ní vaří. A to je běh na dlouho trať.

11.05.2015 5 z 5

Obrázky z Bretaně Obrázky z Bretaně Jan Šmíd

Ráda si představuji, že také procházím krajinou popisovanou p.Šmídem. Fakta zapomenu, ale krásný pocit zůstane. Půjčím si další.

11.05.2015 5 z 5