hanka_reading komentáře u knih
Kniha o gamblerství mě hodně bavila. Sama jsem několik let pracovala jako obsluha casina, takže trochu vím, o čem je řeč - i když z té druhé strany. Téma je to aktuální a myslím, že by si jí měli přečíst všichni - hráči i nehráči.
Moc pěkná a zajímavá kniha o hledání sama sebe a o tom, že je důležité dělat to, co chceme my, nikoliv to, co chtějí ostatní.
Zajímavé čtení a ještě zajímavější příběhy s tragickým koncem, které poukazují na nebezpečnou práci horníků.
Krásný a čtivý příběh plný emocí o lásce a vztazích kdysi a teď. Za mě super.
Pěkné, čtivé a plné nečekaných zvratů. Určitě stojí za přečtení.
Autorka nám moc pěkně ukazuje, jak díky sociálním sítím, YouTube a Ig ztrácíme soukromí a zanecháváme za sebou nesmazatelnou stopu. Navíc když do toho zatáhneme své děti, které jsou tuto činností poznamenaní celý svůj život. Za mě skvělá kniha.
Obálka knihy příliš nezaujme, za to příběhy dvou lidí a jejich propojení jsou výborné! Když si myslíte, že všechno dobře dopadne, tak přijde konec, který jste rozhodně nečekali!
Pěkná kniha o bývalých policajtech, kteří sice nejsou už ve službě, ale svou profesí žijí stále. O co jim ubylo sil, o to mají větší chuť vyřešit hned dva případy - zkrátka nic a nikdo je nezastaví.
Takhle knížka mě začala bavit hned od začátku. Téma domácího násilí je těžké samo o sobě a o to hůř se o něm píše a následně čte. Ovšem autorka si podle mého s tímto velmi dobře poradila.
Přesně jak je uvedeno na přebalu knihy: příběh oddanosti, zrady, vraždy a pomsty. Tak silné pouto přátelství se dnes už jen tak nevidí.
Skvěle popsané pocity jak matky fetujícího dítěte, tak samotného feťáka. Neumím si představit něco takého jako matka prožívat.
Mě kniha moc nezaujala. Možná mi jen nesedla Viktorova povaha a nějak jsem nerozuměla jeho chování.
Za mě skvělá kniha, která nás formou deníkových zápisků seznamuje s životem člověka s panickou atakou. Čtení tak rychle utíká, že budete hned na konci knihy. Autorka krásně popisuje, jak ji panika ovlivňuje život a jak se jí snaží postavit a porazit ji. Škoda, že se o této knize více nemluví.
Příběh tří sester je napsán dle skutečných událostí. Je to další kniha, která tvrdě a surově popisuje skutečný “život” v koncentračním táboře, který si nikdo z nás nedokáže představit. Jejich sesterské pouto bylo ale tak silné, že jim pomohlo tuto situaci zvládnout a přežít. Svůj slib z dětství tedy dokázaly splnit a dodržet nejen během války, ale během celého života. Za mě palec nahoru.
Tahle knížka mě hrozně mile překvapila. Autorka detailně popisuje svůj život a různé životní situace z pohledu autisty - ty dobré, i ty horší. Přesto se dokáže vždy nakopnout a jít dál. V knize jsem našla i spoustu rad pro nás “normální” lidi, jako že bychom si měli více říkat, že se máme rádi. Moc se mi líbilo, že Natálie umí žít naplno a jak všechno prožívá ne na 100, ale na 1000 %. Za mě rozhodně palec nahoru.
Autorka podrobně popisuje Heleniny stavy a pocity, které zažívá a které asi zdravý člověk těžko chápe. Pro mě to byla velmi zajímavá kniha, obzvlášť když je založena na skutečném příběhu. Za mě palec nahoru.
Téma mi dle anotace přišlo zajímavé, ale styl psaní mi bohužel nesedl.
I když se jedná o fikci, je kniha skvěle napsaná. Ukazuje nám rozdílnost postavení lidí v tehdejší společnosti a především sílu těch, kteří na tom byli nejhůře.
Hezká oddychovka o tom, že nikdy není pozdě na budování a upevňování vztahů mezi sebou navzájem.