hanka_reading hanka_reading komentáře u knih

Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Za mě skvěle napsané - romantická dějová linka zanesena do doby diktátorské vlády generála Franca, kde se zároveň dozvídáme o životě místních obyvatel, o obchodu s miminkami apod. Doporučuji.

13.06.2021 5 z 5

Umění řezničiny: Joseph Lister a temný věk viktoriánského lékařství Umění řezničiny: Joseph Lister a temný věk viktoriánského lékařství Lindsey Fitzharris

Velmi zajímavá záležitost, která mě bavila od začátku do konce. Ač se jedná o naučnou literaturu, je psaná skvělým a čtivým způsobem. Za mě super.

27.05.2021 5 z 5

Vyvrhel Vyvrhel Gilly Macmillan

Děj se mi zdál trochu komplikovaný a zamotaný, přesto mě kniha bavila a to mnohem víc než Chůva. Abdi a jeho rodina pro mě byli silní díky svému původu a s tím souvisejícím postavením ve společnosti - líbila se mi jejich upřímnost. Noahova rodina řešila také těžké životní téma, ale byli mi méně sympatičtí.

14.05.2021 5 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Tahle kniha mi moc nesedla. Děj byl na mě až moc komplikovaný. Po přečtení se může zdát, že někoho zabít a odstranit tělo není zase takový problém.

26.04.2021 3 z 5

Mezi světy Mezi světy Lucie Výborná

Cestopisné knihy si ráda přečtu, protože mě baví poznávat jinou kulturu a baví mě zážitky českých lidí v jiných zemích. Navíc jsou doplněny většinou skvělými fotografiemi. V tomto případě se mi moc líbily fotky, ale textová část mě příliš nezaujala. Oceňuji ale odvahu pustit se na takové adrenalinové cesty.

05.04.2021 4 z 5

Pod lampou není vždy tma Pod lampou není vždy tma Alena Jakoubková

Mnou přečteně knihy od této autorky se týkaly mezilidských vztahů, proto mě překvapila detektivní zápletka. Klára a Gabriela mi povahově příliš nesedly, jejich pátrání mi prostě k obyčejným ženským nepasovalo. Kniha je to ale nenáročná, oddychová. Ti, kdo mají Kláru a Gabrielu rádi, jistě ocení i tento jejich příběh.

25.03.2021 3 z 5

Porodní sestra z Osvětimi Porodní sestra z Osvětimi Magda Knedler

Na tuhle knihu jsem byla hodně zvědavá, protože měla obrovskou propagaci. A dopadlo to tak, jak obvykle - když je něco moc propagované, mě osobně to zase tak skvělé nepřijde.
Kniha popisuje činnost porodní asistentky Stanislawy, která byla pro všechny rodičky Máma a která jim uměla vždy pomoci a podpořit a byla pro ně v té době hodně důležitá. Část je vyprávěna z pohledu Stanislawy a část z pohledu jedné rodičky, navíc v některých částech postupujeme v čase zpět, což mi v téhle knize moc nesedlo. Začátek knihy byl pro mě silný zážitek - popis toho, co se s dětmi po narození děje, byl pro mě velmi otřesný. Pak už děj spíš stagnoval a příliš zajímavý pro mě nebyl.

17.01.2021 3 z 5

Wim Hof – Ledový muž Wim Hof – Ledový muž Wim Hof

“Máte dost energie na cokoli, dost na překonání jakékoliv překážky či choroby v těle, životě, na cestě či v osudu.”
Tato kniha je výborná záležitost! Je tak inspirativní a motivující! Navíc je doplněna skutečnými příběhy, samozřejmostí jsou i wimhofovy techniky. Za mě palec nahoru!

12.01.2021 5 z 5

Ti druzí Ti druzí C. J. Tudor

Musím říct, že tahle autorčina kniha mě moc nezaujala - nejpovedenější byl pro mě Kříďák. Děj se mi zdál až moc zamotaný, některé části rozuzlení se mi moc nezdály. Místy to pro mě byla skoro až duchařina.

29.12.2020 3 z 5

Lalečka Lalečka Amira Keidar

Tato kniha popisuje válku trochu jinak než jiné knihy. Vyprávění všech kamarádek bylo plné strachu o život Lalečky. Každá z nich prožívala válku jinak, s nejhoršími podmínky se musela vypořádat Zippa. I přes věčné stěhování byla Lalečka pohodové dítě obklopené láskou. Zlom u ní nastal v okamžiku, kdy se vydala na cestu za strýcem - byla najednou sama, žádný známý kolem ní. Přesto to ale zvládla, resp. nic jiného ji ani nezbylo. Celá kniha je o velké odvaze. Všem patří můj obdiv za to, jak to zvládali.

29.12.2020 5 z 5

Vražda v hotelu Sacher Vražda v hotelu Sacher Beate Maxian

Pěkná, svižná, vídeňská krimi, kde má vělký význam symbolika květin.

11.12.2020 5 z 5

Zajatci Zajatci Debra Jo Immergut

Frank je psycholog v ženské věznici. Dostane na starost Mirandu, jeho dávnou lásku ze školních let. Zjišťuje, že ji stále miluje a že je schopen udělat cokoliv, jen aby ji dostal z vězení ven.
Tahle kniha mi přišla tak nějak o ničem. Chvíli vypráví Miranda, chvíli Frank, různě přeskakují v čase, na mě to působilo spis chaoticky.

05.12.2020 3 z 5

Imaginární přítel Imaginární přítel Stephen Chbosky

Horory obvykle nečtu, protože ta správná atmosféra se dokáže dle mého názoru líp vytvořit za pomocí různých efektů ve filmovém zpracování. Když jsem ale viděla spoustu příspěvků s touto knihou, řekla jsem si, že ji tedy zkusím. Žádná velká očekávání jsem neměla a udělala jsem dobře. Na mě je příběh až moc nerealný, takže mě děj nezaujal, byl příliš protahovaný a zdlouhavý.

25.11.2020 3 z 5

Kdo o tom ví? Kdo o tom ví? Lesley Kara

Dle slov autorky byla napsána tato kniha dřív než Fáma, ale za mě je tato několikanásobně lepší! Děj i napětí pěkně gradovaly až do samého konce. Astrid jsem fandila a věřila, že závislost zvládne a přála jsem ji, ať jí nový vztah vyjde. Za mě určitě palec nahoru!

13.11.2020 5 z 5

Oblečené k tanci na sněhu Oblečené k tanci na sněhu Monika Zgustová

Tahle kniha mě příliš nezaujala. Není pochyb o tom, že “život” v gulagu nebyl záviděníhodný, ale z vyprávění těchto žen jsem se o tom téměř nic nedozvěděla. Některé dokonce byly rády, že se tam dostaly - to je pro mě nepochopitelná informace.

07.11.2020 3 z 5

Osobní asistentka Osobní asistentka Renée Knight

Tahle kniha mě příliš nezaujala. Čekala jsem něco víc, obzvlášť, když má označení thriller.

02.11.2020 3 z 5

Neutečeš Neutečeš Dominika Hájková

Musím říct, že tahle kniha mě mile překvapila. Ač se jedná o knihu s menším počtem stran, dějově je neskutečně obsáhlá. Alice je sympatická holka, která se jen tak nikoho a ničeho nezalekne a která ví, že před svým osudem neuteče. Jsem ráda, že se mi tahle knížka dostala do ruky a rozhodně jí všem doporučuji.

20.10.2020 5 z 5

Zpovědi trosky po čtyřicítce Zpovědi trosky po čtyřicítce Alexandra Potter

Čtyřicet mi ještě není, ale i tak mě tahle kniha zaujala svým názvem a tak jsem po ní sáhla. Je to další pěkná oddechovka, ve které budete jednou dole a jednou nahoře, zasmějete se, zažijete i nepěkné okamžiky, ale to k životu zkrátka patří. Chcete-li něco nenáročného, pak je tahle kniha tou správnou volbou.

07.10.2020 5 z 5

Malé ženy Malé ženy Louisa May Alcott

Beth, Amy, Jo a Meg - čtyři malé ženy, které žijí v chudších poměrech, přesto jsou ale šťastné. Kniha je plná emocí, citů a vyjádřením krásných vztahů mezi sestrami navzájem a mezi sestrami a rodiči, kteří vždy stojí při sobě a vždy jsou připraveni si pomoci. První část se mi líbila víc, druhá část už neměla z mého pohledu takový náboj. Vydání, které jsem četla, se mi četlo hrozně pomalu - měla jsem pocit, že kniha má hrozně nahuštěné písmo, tenké stránky a děj neubíhá. Možná i z toho důvodu považuji Malé ženy za průměrnou knihu.

19.09.2020 4 z 5

Schovej mě v dešti Schovej mě v dešti Jojo Moyes

S touhle knihou jsem měla docela problém ji přečíst, protože mě moc nebavila. Nějak mi přišlo, že je o ničem, nic zvláštního se tam neděje. Až posledních cca 60 stran bylo pro mě zajímavých.

12.09.2020 3 z 5