Hanuja Hanuja komentáře u knih

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Za mne výborný psychologický thriller. Jde vidět, že Robert Bryndza je zkušený spisovatel. Místy jsem se bála, často jsem se bála i o hlavní hrdinku. Miluji jeho detektivní příběhy, ale tohle bylo taky dobrý.

23.08.2024 5 z 5

Ztracenné Ztracenné Michaela Losekoot

Knížka, která se nádherně čte. Dočetla jsem ji a začnu zase od začátku. Našla jsem zde myšlenky, které jsem tak úplně neuměla pojmenovat a které krásně do mého života zapadají. Kniha mne nabudila, povzbudila. Často jsem se nasmála. Moc pěkná grafika knihy i ilustrace.

11.05.2024 5 z 5

Dům v Rothschildově aleji Dům v Rothschildově aleji Stefanie Zweig

Román se mi četl těžce, nemohla jsem se začíst. Rodinná sága z počátku minulého století byla psána velmi rozvláčně a hodně moc květnatým jazykem. Můj názor je, že krkolomným jazykem. Příběh rodiny sám o sobě byl zajímavý. Rodinné ságy čtu velmi ráda, ale nevím, jestli se pustím do druhé a třetí série z Rothschildovy aleje.

13.07.2022 2 z 5

Snědla dětem sladkosti Snědla dětem sladkosti Martina Formanová

Vtipné a příjemné čtení. První dvě třetiny knihy jsou veselejší vyprávění ze života celé rodiny Martiny Formanové. Nezapomenutelný a hodně úsměvný je popis sledování olympiády Milošem Formanem na návštěvě. Je to velmi dobrá knížka pro dobrou náladu.

03.05.2020 3 z 5

Neplač, muchomůrko Neplač, muchomůrko Daisy Mrázková

Tuhle knížku příběhů holčičky Kateřinky z hájovny jsem čítávala svým synům v dětství. Bylo to jejich oblíbená. Teď už mám knihu znovu přečtenou se svou čtyřletou vnučkou. Taky se jí moc líbí příběhy z lesa. jsou nádherné.

28.07.2017 5 z 5

Z nuly na sto Z nuly na sto kolektiv autorů

Velmi zajímavá knížka. Rozhovory se seniory o tom jak chtějí stárnout. Jak každý z nás má zodpovědnost za své stárnutí i za svůj život .Jsou to velmi intimní rozhovory. Na každý rozhovor navazuje esej od uznávaného odborníka, který se k daným myšlenkám vyjadřuje
celospolečensky. Není vlastně úplně důležité jak dlouhý život žijeme. Mnohem důležitější je jak ho prožíváme a čím je naplněný.

10.09.2023 5 z 5

Mlsná huba Mlsná huba Magda Váňová

Kniha se dobře čte, takové odpočinkové čtení. Přiznám se, že tak v půlce mne už příběh začal lehce nudit.Tak nějak to bylo pořád dokola. Trochu za vlasy přitažené mi připadala hlavní postava Laury. Všechny intriky, které pořád vymýšlela a spřádala, jí procházely, všechny okolo sebe dokázala podrazit.
Nikdo se jí neubránil. Asi takoví lidé mezi námi jsou, jsem ráda, že v mém okolí ne.

27.07.2023 4 z 5

Velká kuchařka Velká kuchařka Vilém Vrabec

Kuchařka mého života.

27.02.2020 5 z 5

Roznese tě na kopytech Roznese tě na kopytech Simona Monyová (p)

Knížka, která se krásně četla. Člověk někdy lituje neštěstí, když vymění to, co chce nejvíc, za to , co chce v tuto chvíli.

01.02.2020 4 z 5

Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let Ladislav Špaček

Krásně napsaná knížka pro děti i dospělé. Krásně je i ilustrovaná. Myslím, že by si ji měl přečíst každý, aby si oprášil pravidla slušného a příjemného chování k sobě i ostatním lidem.

12.02.2019 5 z 5

K moři K moři Petra Soukupová

Kniha se velmi dobře četla, moc se mi líbila.,ten strohý styl psaní. Jenom ta pasáž o výletě otce se všemi svými dětmi k moři, mi připadala dosti rozvláčná. Konec knihy -Zbytek života- se mi líbil velmi. V tak krátkých, úsečných větách vystihnout celý dosavadní a budoucí život všech postav knihy, to prostě byla paráda.

11.06.2016 4 z 5

Nevěra Nevěra Valja Stýblová

Krásný příběh, jak je lidský a partnerský život složitý. A dost často naše domnělé problémy odnesou nevinní. Tragédie je to větší, když to jsou děti.

03.01.2016 4 z 5

Já a moji muži Já a moji muži Eva Dolejšová

Taková milé vyprávění ze života prakticky každé ženy. Moc se mi knížka líbila, je to vlastně psychologický příběh partnerských vztahů.

23.10.2024 4 z 5

Radosti a strasti single ženy Radosti a strasti single ženy Eva Dolejšová

Knížka většinou vtipných fejetonů ze života padesátileté ženy. Některé byly dost ze života, že jsem se smála nahlas. Viděla jsem sebe v těch situacích. Prostě odpočinková knížka na jedno odpoledne.

25.08.2024 3 z 5

Krysí ostrov a jiné povídky Krysí ostrov a jiné povídky Jo Nesbø

Tak jsem knihu dočetla, ale už se k ní nikdy nevrátím. Povídky byly z různých žánrů.
Zaujala mne snad jen ta první. Ale celkové průměrné čtení.

22.10.2023 3 z 5

Třetí polovička Třetí polovička Carola Lovering

Takové lehké prázdninové odpočinkové čtení. Jsou zde propletené různé partnerské vztahy a nakonec do sebe všechno krásně zapadne jako puzzle. Celkově je to pohádka pro dospělé, ale dobře se čte.

19.06.2023 4 z 5

Šťastná za všech okolností Šťastná za všech okolností Ivanka Devátá

Taková milá oddechovka. Četla se dobře. Paní Devátá je dobrá vypravěčka. O svém životě i o životě svých blízkých vypráví často velmi intimně. Ještě si nějakou její knížku určitě za čas přečtu.

24.01.2023 4 z 5

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Tak tohle byla moje první kniha od této v dnešní době slavné české autorky. Já mám ráda Radku Třeštíkovou jako osobnost současného života. Kniha se četla dobře, brala jsem ji jako oddechovku. Párkrát jsem se zasmála , párkrát jsem se těšila aby už byl konec knížky.
Asi nikdy už se k ní nevrátím. Určitě si ale přečtu další knižku této spisovatelky.

08.04.2019 3 z 5

Hádej, kam půjdem na večeři? Hádej, kam půjdem na večeři? Jiřina Bohdalová

Všechny knihy této trilogie, ještě občas při vaření používám.

27.02.2020 4 z 5

Slepičí krok: 111 fejetonů ze zvědavosti Slepičí krok: 111 fejetonů ze zvědavosti Rudolf Křesťan

Oblíbená knížka mého mládí. Četla jsem ji několikrát.

27.02.2020 5 z 5