Hanys_ komentáře u knih
Taková obyčejná dědina. Dočtené dneska a za mě Petra zase hodně dobře. Česká povaha v kostce (knížce).
Za mě je Stehlík jedna z nejlepších knížek co jsem kdy četl. Naprosto nepředvídatelné, čtivé, zábavné. Dávkoval jsem si ji po troškách, ať mi vydrží co nejdýl. Btw film jsem viděl asi o týden později a nemá ani třetinovou sílu jako knížka.
Velké překvápko, vzhledem k místnímu hodnocení. Nalákalo mě, že knížka dostala nedávno (červen) ocenění za nejlepší překladovou literaturu v Anglii a fakt to má něco do sebe. Hodně atmosférický svět, depresivní postapo se silným příběhem.
Krátký příběh, který zhltnou za pár odpolední i menší děti, zároveň horrový tak akorát, aby z toho neměli traumata. A vlastně to čtení dost bavilo i mě. 8/10
Můj první Backman. Píše s takovou lehkostí, ale takovým tím stylem, kdy se furt něco děje, ale zároveň se tam nic nestane. (ale to neznamená že se mi to nelíbí) Nemít to ten drsnější závěr, tak z toho člověk cítí takovou sportem nasáklou oddechovku z malého města.
Můj první Forsyth (asi) a byl to zážitek jako hrom. Nic odpočinkového, při čtení jely závity o stošest.
Peter May je bourák. Po trilogii z ostrova Lewis jsem nevím proč čekal, že už mi nemá moc co dát. Ale očividně jsem se spletl. Útěk zase mistrovsky proplétá dvě časové linie, kdy každá sama o sobě je fantastická, a vydala by za samostatnou skvělou knížku.
Fantastické. Taková "moderní Lolita" říznutá detektivkou, dvě časové linie, spousta ale fakt spousta zvratů, a hlavně se těch skoro 600 stran četlo skoro samo. Dickera třeba sledovat.
Chvilkama jsem tady asi až moc cítil toho Oveho (starší nepříjmné osoba, která pookřeje díky sympatickým lidem v okolí). Každopádně ale další kvalitní Backman.
Vzestup a pád mladé holky, která trochu dílem náhod, cílevědomostí a správnýma konexema chvíli patřila mezi ty, kteří rozhodují. Sice fikce, ale tak i těmi jmény je jasné, na kterou kauzu se tu míří (Vichr x Nečas, Dub x Topol). Trochu odbytý "narychlo" konec, jinak vlastně dost čtivé.
Já nevím. Ten uzavřený svět v silu byl zajímavý, ale vadí mi, když je v knížce až moc podezřelých náhod a tady to bylo fakt moc často. Na pokračování to nevidím.
Takhle. Četl jsem to někdy před vánoci a vlastně mě to docela bavilo. Jenže v únoru už si ani zbla nevybavím jednotlivé povídky. To asi taky o něčem svědčí.
Silné a těžké čtení. Rozhodně to jednoho donutí se zamyslet nad tím, kde se to maso vlastně bere. A že z ničeho nic se asi v marketech neobjeví. Pro mě to už byl jenom poslední díl skládačky.
Přijemné překvapení. Prašina je Záhada hlavolamu pro dnešní děti, a dokáže zaujmout i dospělé. 8/10
Třetí díl pokrývá to nejdůležitější od 60. let do pádu Berlínské zdi a zase skvěle. Celá trilogie by měla být povinnou četbou do dějepisu.
Líbí se mi jak tady Grisham naťukne spoustu vedlejších linek, na které se pak vykašle. Člověk čeká, že ti lidi tam budou hrát nějakou větší roli ještě a vono ne. Prostě přijdou, projdou kolem a odejdou. Nebo nepřijdou. Každopádně Rainmaker je skvělá knížka a už se chystám na film.
Kniha vzpomínek Madeline Albright a zároveň silný román o válečných a poválečných letech v Československu.
Jefferson Tayte. Genealog s úchylkou na sladké a jeho první příběh. Pro mě je celá tahle knižní série zárukou odpočinkového čtení, kdy baví obě dějové linky.
Moriarty nezklamala ani v Šílených výčitkách. Ta nejistota, co se vlastně stalo, je k uzoufání. Navíc to je zas a opět hodně čtivé.
Paráda. Myslel jsem, že May tou svojí trilogií z ostrova Lewis už tak nějak nebude mít co říct dál..Ale ostrov Entry je parádní román. Obě dějové linky by si klidně zasloužily samostatnou knížku.