happy-smile happy-smile komentáře u knih

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Případy se mi líbily, zajímavé a netradiční jako vždycky u této spisovatelky. Ale ten vztah Luca a Avy? S tím by autorka měla pořádně začít něco dělat, takhle už to dál fakt nejde a myslím, že nejeden čtenář z toho začne být brzy otráven.

19.05.2021 4 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Tato série je skvělá. Autorce vůbec nedochází dech, právě naopak. Jude s Uriahem řeší další zajímavý případ. Navíc se v tomto dílu dozvíme spoustu nečekaných překvapení z Judina života. Opravdu se těším na další díl.

21.08.2020 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Po předchozím dílu je třeba očekávat změnu. Ano, bylo to jiné, ale jinak to byla stará známá Angela. Jako vždy jsem si knihu užila a těším se na další díly.

21.08.2020 5 z 5

Kavárna v Kodani Kavárna v Kodani Julie Caplin

Na knihu mě navnadila krásná obálka. A musím říct, že jsem dostala přesně to, co jsem očekávala. Trocha romantiky, trocha humoru. Navíc se člověk dozvěděl něco zajímavého o Kodani. Za mě tam nemusely být ty erotické scény. Bez nich mi to docela připomnělo knihy od Jenny Colgan. Velice příjemná kniha, doporučuji a jdu na další knihu autorky.

31.05.2020 5 z 5

Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Tradičně, jak to tak u Bryndzy bývá, čtivá kniha. Opět to není nic geniálního, ale ani se nenadějete a máte přečteno. Stejně jako spousta ostatních čtenářů ale musím souhlasit s tím, že už by měl autor něco udělat s Eričiným soukromým životem, takhle chudák holka už dlouho existovat nemůže...

24.03.2019 4 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Případy, které tady detektivní dvojice řešila, byly zajímavé. Autorka se pouští do docela brutálních vražd. Vyústění celé zápletky bylo nečekané. Kniha se četla velmi dobře. V prvním dílu bylo něco, co způsobilo, že se u mě kniha hned vyhoupla mezi top a opravdu jsem se těšila na další pokračování. Tady jsem už to neznámé kouzlo nenašla, i tak mě to ale bavilo a jsem zvědavá na další příhody Luca a Avy.

17.11.2018 4 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Přijde mi, že si Jussi Adler-Olsel ve svých knihách poslední dobou bere na paškál různé aktuální společenské problémy, a vůbec to není na škodu. Ano, důvod hlavního padoucha k páchání zločinů možná není moc přesvědčivý, ale pokud se u toho nenudíte, tak co. Mně se to rozhodně četlo samo a už se těším na další díly. Snad zase Carl zabrousí více do odložených případů, protože tady se docela dost vrtal v práci detektivů řešících aktuální zločiny.

22.01.2018 5 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Detektivní zápletka jak dobře vymyšlená, tak dobře napsaná. Čte se to samo a na konci čeká čtenáře překvapení. K tomu teda opravdu neskutečně svérázná parta detektivů. Trochu se bojím, že pro někoho ten jejich všudypřítomný kousavý humor může být až moc. Mně to naopak vyhovovalo a považuju to za velké plus. Už se těším na další díl.

21.10.2016 5 z 5

Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Tento spisovatel se začíná stávat jedním z mých nejoblíbenějších. Podle mě je to neskutečný dar umět psát takovéto krásné a humorné příběhy, které by člověk mohl číst pořád dokola. Opět se chvílemi smějete až se za břicho popadáte, chvíle dojetím (skoro) brečíte. Pokud jste předtím četli Babička pozdravuje a omlouvá se, tak je to určitě plus, protože o Kentovi a Britt-Marii už něco víte. Pokud jste ji nečetli, tak vůbec nevadí. Všem doporučuji, tato kniha vás chytne za srdce.

15.05.2016 5 z 5

Spasitel Spasitel Andy Weir

Tak to byla pecka. Ač sci-fi není můj žánr, tohle jsem hltala jedním dechem. Velice napínavé. A vtipné. A vše, co zde autor popisuje, zní tak reálně! Technickým popisům nemá čtenář šanci vůbec porozumět, ale to vůbec nevadí, prostě to k tomu patří. Doufám, že od autora brzo vyjde něco dalšího.

11.09.2022 5 z 5

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

Kniha se četla sama a vůbec mi nepřišlo, že to mělo tolik stran (ve čtečce dokonce přes 1200). Vyšetřování odloženého případu bylo skvěle promyšlené, opravdu smekám, že JKR dokázala takto věrohodně rozplétat 40 let staré události. A taky mě překvapilo, že se vůbec neopakovala a netočila v kruhu, jak by se u takto dlouhé knihy mohlo jednoduše stát. Ani jsem zde nenarazila na žádná hluchá místa. Za mě nadšení a už aby byl co nejdříve překlad dalšího dílu.

11.09.2022 5 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Kniha se skvěle četla a přinesla tolik nových zvratů, že člověk vůbec neví, čemu má věřit. JD Barker umí čtenáře nasměrovat tam, kam potřebuje. A my mu jenom zobeme z ruky. Jsem zvědavá, jestli přijde s nějakou další sérií. Problém trochu byl, že jsem si minulý díl už moc nepamatovala. Naštěstí na to jsou v knize odkazy, ale i tak bych potřebovala trochu hlubší vhled. Kdybych na Šesté dítě navázala hned po Páté oběti, tak bych asi četla, až by se ze mě kouřilo. Takhle to bylo trochu klidnější.

06.05.2020 4 z 5

Inspektor s velkým ptákem Inspektor s velkým ptákem František Niedl

Kniha dosahuje stejné kvality jako první díl. A já doufám, že těch dílů bude víc. Nejsem si jistá, jestli pan Niedl dokáže tohle tempo udržet - jestli se těch šíleností dá tolik vymyslet, aby tím zároveň neutrpěla kvalita a břitký humor. Ale rozhodně mu budu fandit. Prévit je opravdu pěkný prevít. Uvidíme, jestli ho v dalších dílech nebude chtít narukovat FBI. :-)

17.04.2020 4 z 5

Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Mě prostě Kim Stoneová baví, a nebylo tomu jinak ani u tohoto dílu. Rozjíždí se dvě vyšetřování, takže čtenář musí trochu dělit pozornost. I tak je ale děj napínavý a pěkně odsýpá. Těším se na další díly.

22.06.2019 4 z 5

Pátá oběť Pátá oběť Jonathan Dylan Barker

Pro mě snad ještě lepší než předchozí díl. Celou dobo jsem se nemohla odtrhnout a těšila se na konec. Jenže co to? On tam žádný není? Pokračování příště? Nene, tohle se nedělá, 600 stran a žádný konec. No nic, budeme muset počkat na další díl. Snad ten už bude uzavřený...

22.06.2019 5 z 5

Nejsem mrtvá Nejsem mrtvá Anne Frasier (p)

Kniha mě velmi mile překvapila. Čte se sama, má spád. Hlavní postava, která má za sebou takový pohnutý osud, se jen tak nevidí. Díky tomu to bylo docela originální čtivo. Potěšilo by mě, kdyby autorka napsala nějaké další pokračování.

20.09.2018 5 z 5

Medvědín Medvědín Fredrik Backman

První třetinu knihy nás autor vtahuje do hokejového šílenství jednoho malého městečka. A pokud jste se o hokej (či jakýkoliv jiný sport) nikdy nezajímali, tak po tomto budete přesně vědět, jak takováto davová vášeň vypadá a jak tím ti lidí žijí. A potom přijde úder. Abyste pochopili, co se bude dít dál, jak se proti oběti postaví všichni hokejoví fanoušci, tedy celé město, musíte první prožít tu pozitivní, energií nabitou část. Potom vám ji autor vezme a až do konce se budete potýkat s nepřátelstvím a nespravedlností. Působivý příběh, od Fredrika Backmana docela netradiční, protože předchozí knihy měly vždy pozitivní vyznění.

30.12.2017 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Kniha se dobře četla, ale asi bych ji zařadila spíše mezi průměrné detektivky. Bestseller z ní udělala jen mediální masáž. Postupné odhalování, kdo za únosem stojí a jaké jsou jeho motivy, je zajímavé. Délka knihy byla zvolena docela střízlivě, i když někomu už těch nářků rodičů může připadat až moc (na druhou stranu ta atmosféra je pak docela reálná, nemyslíte?). Kniha je čtivá, ale vadila mi na ní jedna věc, kterou si ten, kdo to slupne najednou, možná ani neuvědomí. Vyšetřovatel zde má vždy nějakou teorii, kdo to udělal, o které je skálopevně přesvědčen. Pak se v jiné linii odehraje něco, co vrhá podezření nebo přímo odhaluje jako pachatele někoho jiného. Policie u toho není, ani o tom neví. A hle, vyšetřovatel je najednou skálopevně přesvědčen, že je za tím tato osoba. Taky bych chtěla být takto jasnozřivá...

07.07.2017 4 z 5

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Taková milá romantická knížka. Nechybí spousta úsměvných okamžiků. Asi se mi trochu více líbily autorčiny předchozí knihy. Ale jinak jako oddychovka určitě poslouží skvěle.

21.08.2020 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Kniha se mi líbila, dobře se mi četla a s napětím jsem očekávala, kdo že je ten vrah. Jediný problém je, že tohle je už stokrát ohrané téma, které k dokonalosti dovedla Agatha Christie Deseti malými černošky. Několik vzájemně cizích lidí zde uvízne uprostřed sněžné kalamity v odlehlém hotýlku. Jeden po druhém umírají, kdo to má na svědomí? Pokud neočekáváte nějaké mistrné dílo, tak hurá do toho, nudit se určitě nebudete.

30.08.2019 3 z 5