happy-smile komentáře u knih
Velmi dobré. Jsem ráda, že další kniha není ze série o Lacey, ale že tu máme čerstvý závan. Střídání dějových linií byl dobrý nápad. Příběh dvou sester se zezačátku zdá jako naprosto nevýznamný, ale nakonec se samozřejmě ukáže, že je pro děj naprosto zásadní. S poslední přeživší prožíváme její pokusy o skrytí se před pronásledovately a nakonec odkryjeme několik zajímavých bočních příběhů. Doporučuji.
Tento díl se mi líbil stejně jako všechny předchozí. To, že byla Kim oddělena od svého týmu a každý vedl jiné vyšetřování podle mě nebylo vůbec na škodu. Aspoň se Angela snaží měnit zaběhnuté schéma a trochu inovovat. Hašteření s bývalým parťákem a oba vyšetřované případy byly povedené, už se těším na další knihu!
Možná jsem zaujatá, ale já ani po tolika knihách nevidím sebemenší pokles v kvalitě. Chci aby to neskončilo. Ale ono jednou musí, že? Protože taková kvalita opravdu už nemůže dlouho vydržet, nebo ano?
Duchařské příběhy mám ráda a tento byl opravdu povedený. Jsem ráda, že jsem o pobytu v domě Carrowů jen četla a nemusela jsem se ho osobně účastnit. :) Darcy Coates ví, jak psát. Těším se na něco dalšího!
U Aristokratky se prostě vždycky zasměju a pořád mě to baví. U minulého dílu jsem si říkala, jak dlouho ještě bude autor moct ždímat téma Kostka. Jak vidím, tak to chytře posunul na další úroveň. A navíc to skončilo celkem napínavě, já chci další díl!
No tak tohle tedy byla opravdu zajímavá zápletka. Člověk neví, co si o tom má myslet - je podezřelý vinen nebo ne? A to závěrečné rozuzlení mě opravdu překvapilo. Některé prvky v této sérii mi už sem tam připadají docela přitažené za vlasy. I tak si ale dvojice Lars Kepler i u osmého dílu drží dobrou úroveň. Čtenář jim některé ty šílenosti prostě promine. Fanouškům Joony doporučuji.
Opět kniha s příjemnou obálkou, která slibuje pohodové čtení. A opět nezklamala. Příjemná kniha s romantikou a humorem. Tentokrát bez erotických scén, což je za mě plus. I když se většina děje odehrává v kuchyni, tak na čtenáře i tak zapůsobí kouzlo Paříže. Těším se na další knihy autorky, ale musím si dát chvilku pohov. Přeče jenom romantický žánr většinou moc nečtu, takže bych se nerada přesladila. :-)
Nová série Roberta Brynzdy se mi opravdu líbí. Musím se přiznat, že mi Erika se svými komplikovanými vztahy vůbec nechyběla. Kate Marshall vypadá schopně. Její případ se mi dobře čet a doufám, že se tedy opravdu jedná o novu sérii a něco dalšího s ní ještě vyjde.
Jsem ráda, že konečně znám Asadův osud, na druhou stranu je teď po tajemnu, už nebudeme moct pokradmu nahlížet Asadovi do karet. Tento díl se tradiční Jussiho tvorbě vymykal. Neřešíme odložený případ, ale chystaný teroristický úrok. Navíc zde není tolik humoru, na kolik jsme ho zvyklí. Chápu, že podobný díl, kde se podíváme Asadovi zblízka na zoubek, musel přijít. A taky to taky beru. Ale byla bych raději za starou dobrou Carlovu partu při lovu na odložené případy.
Zajímavá, krátká knížečka, která nám dá vhled do života alkoholiků. Do toho, jaký je život v léčebně, jak se do ní vůbec dostali, a jak se do ní často vracejí, protože démon alkohol je prostě silnější. Pan Formánek má můj respekt, že tuto knihu napsal.
Tato autorka si drží velice slušný standard. Jako obvykle se kniha četla sama a nezaznamenala jsem zde nějaká hluchá místa. Kim se opět setkává se svou nemesis doktorkou Alex, takže docela dost prostoru dostane vnitřní souboj těchto dvou žen. Musím ale přiznat, že mám raději knihy bez Alex. Potom dostává více prostoru Kimin kousavý humor, na který mě autorka tehdy u první knihy dostala. Tady ho bylo díky Alex méně, ale i tak super kniha a těším se na další pokračování.
Důvod k Harryho návratu byl vymyšlen dobře a nenásilně (teda nenásilně pro čtenáře). Zápletka byla zajímavá a pravdu o vrahovi se dozvídáme naněkolikrát. Sice je to trochu překombinované, ale na druhou stranou jsem se opravdu nenudila, takže jsem to Nesbovi odpustila. Dalším dílům bych se rozhodně nebránila.
Dobrý thriller, Peter May prostě psát umí, a jak vidíme, tak má docela široký záběr. Ten, kdo se těší na předpověď celosvětové pandemie, bude možná zklamaný. Je to pouze něco okrajového, co rámuje příběh, jinak se tam tím autor nějak podrobně nezabývá.
Je to až neuvěřitelné, už 11. díl série a pořád tomu nedochází dech, je to čtivé, napínavé, člověk to slupne jako malinu a nemůže se dočkat až za pár měsíců začne další lovná sezóna. Některé předchozí díly byly lepší, ale to nic nemění na tom, že to byla dobrá detektivka.
Pro mě zatím jedna z nejlepších knih Sharon J. Bolton. Ani chvíli jsem se nenudila a byla jsem opravdu zvědavá, jak to dopadne. Trocha čarodějnictví, která byla přimíchána do vyšetřování, rozhodně nebyla na škodu. Velmi povedená kniha, určitě doporučuji.
Třetí případ s Avou a Lucem a opět velmi solidní zápletka. Tentokrát se hlavní hrdinové musí vypořádat s tím, že už nepracují na stejné úrovni, ale Ava je šéfová. Kniha se četla velmi dobře a už se těším na další díl.
Další super díl s Hunterem a Garciou. Navíc se na scéně znovu objevuje manipulátor Lucien. A Hunterovi dá velkou práci přesvědčit ostatní, že nemají co dočinění s jen tak obyčejným zločincem. Jako obvykle má kniha skvělý spád, čte se sama. Doporučiji. Kéž by Carter psal rychleji. :D
Jako všechny ostatní knihy od Bernarda Miniera, i tato se čte sama. Navíc autor přidal nový aspekt, retrospektivu z jednoho z prvních Martinových vyšetřování. Takže tentokrát má příběh jiné schéma, což je určitě plusový bod. Na druhou stranu fanoušci Hirtmanna můžou být zklamaní, že se kniha netočí kolem něj. Každopádně i tak se určitě nudit nebudete. Těším se na další díly.
Pěkná detektivka, dobře se to četla a určitě si ráda přečtu další pokračování. Zápletka mi přišla docela originální. Vrah si s námi pěkně hrál a jeho příběh byl zajímavý. Bohužel jsem nezažila žádný wow-efekt, který bych od nálepky mezinárodní bestseller čekala. To ale nic nemění na tom, že to byla opravdu kvalitní detektivka a určitě ji můžu doporučit. :-)
Podle mě není diskriminace černochů hlavním tématem knihy. Je to jenom jedna z epizodek, které se mihnou v životě party dětí. V knize sledujeme tuto skupinku dětí a to, jak tráví svůj volný čas na vesnici. Vše je popsáno z jejich bezstarostného pohledu. Kniha je taková pěkná oddechovka, a to i přesto, že se tam mihne několik neveselých a závažnějších témat (vzteklina, požár, soud, rvačka). Dětské vnímání to přece jenom nebere tak vážně. Doporučuji.