harena komentáře u knih
Dobrá detektivka, tak do třetiny dost zdlouhavé, pak už čtivé a napínavé. Překvapující a otevřený konec, uvidíme, jak se autorovi povede druhý díl.
Opravdu zajímavá kniha. Autor se na zdraví dívá spíš očima fyzika a biologa a klade důraz na léčení příčiny. Vystudoval na renomované vysoké škole fyziku, matematiku a chemii, vzdělával se v přírodním léčitelstvím a založil školu přírodních léčitelů MEDICUS v Německu. Seznamuje čtenáře se způsoby spolehlivé preventivní ochrany a informuje postižené, na co by měli dbát, ocitnou-li se ve zdravotní nouzi. Zajímavě a srozumitelně popsané.
Další příjemné pokračování. Nehledáte vrahy, netrápí vás problémy hlavního hrdiny, žádné psychologické prokreslení postav, čistá hlava, ale - zasmějete se, zapomenete na chvíli na to, jak děti absolutně a vůbec neposlouchají, jak se vám rozbila pračka atd. Těch pár hodin čtení bylo fajn a tak je to dobře.
V knize je návrh na desetidenní koktejlovou očistu - recepty a celkem známá doporučení, jak zdravě jíst. Na posledních čtyřiceti stránkách jsou recepty na různá smoothies.
Nemám ještě žádné velké problémy se zády, ale knížku jsem si půjčila v knihovně a určitě si ji koupím, bude-li k sehnání. Je to opravdu šikovná a inspirativní kniha, autoři zdůrazňují nutnost porozumění bolesti, abychom zbytečně nehltali analgetika, která mají někdy velké nežádoucí účinky. Jsou zde i informace nebo předpoklady, proč se stane to, co se stalo :))). A navíc bezvadné cviky na vybrané svalové skupiny. Je to moudrá kniha a autorům se povedla, určitě ji doporučuji k přečtení a k používání.
"Tvoje tělo je nejdůležitější část přírody, v níž žiješ."
Zajímavá kniha, velice dobře čtivá, vtipná, dozvěděla jsem se nové věci o Japonsku a podle mne je to zatím nejlepší knížka od paní Urbaníkové. Příjemné čtení.
Knihu jsem četla po částech , každý den kousek, ale - jak tady píše
delfín: učení ršijů mi v tomto životě bohužel zůstane
utajeno.Předpokládala jsem, že v knize budou příběhy, se kterými se MUDr. CHopra setkal při své praxi, např. o reinkarnaci, ale jedná se spíše
o odbornou knihu, která v sobě spojuje vědění z více oborů a je pro ty,
kteří jsou v meditaci a v duchovní literatuře určitě dál než já.
Dobrý, napínavý thriller z lékařského prostředí. Mám je ráda a už jsem dlouho žádný nečetla a nebyla jsem zklamána. Oblíbený a velice šikovný chirurg má ve skříni schovaného pořádného kostlivce a náhle po letech zjistí, že nic není zapomenuto. Příběh napínavý a akční od první stránky, pěkně rozpracováno a závěr jak má být. Přečteno za jeden den, k odpočinku doporučuji.
Velice zajímavá kniha o břišním mozku, který řídí nejen naše myšlení, ale i emoce a tělesné a duševní zdraví. Autor zabrousí i do symboliky, kolektivního nevědomí, autosugesce a také upozorňuje, že sny jsou důležité signály břišního mozku a není dobré je opomíjet. Určitě doporučuji k přečtení.
Tak tato kniha patří do knihovničky fantastických fakt. Jiné světy, morfické pole - dobře, není důležité, jestli tomu věřím nebo ne. Tady jsou ještě důležitá jiná fakta. Věděli jste např. že když popravili 27 českých pánů, tak oni všichni mluvili německy a jen asi 10 jich mluvilo trochu česky? To nám ve škole neřekli. Manželovi se kniha líbila moc, já jsem tam pro sebe nějaké zajímavosti také našla. Takže hodnotím 4 hvězdičky. A pro ty, kteří mají rádi tajemno, určitě doporučuji.
Česká spisovatelka p. Hamerová je naprosto úžasná, když při práci a třech dětech ještě po nocích jako duševní terapii ještě píše. "Nářek ze tmy" je napínavé, nenáročné a spíš romantické čtení a pak trochu jako detektivka. Čte se lehounce, k vodě nebo do vlaku jako stvořená.
Moc hezká knížka, musím koupit další díly. Ellenka říká (2. třída), že je to její nejoblíbenější knížka. V dětství jsem ji nečetla, napravím to teď :))) Doporučuji
Tak mám radost, zase jednou velice pěkná kniha, milá, vlídná, k zamyšlení i humorná s krásnými fotografiemi od Jaroslava Kučery. Potěšilo mě, že i v těchto letech člověk dokáže sršet humorem. Něco jsem předčítala manželovi a ještě druhý den na to vzpomínal. Moc pěkné, děkuji panu Hoznauerovi za příjemně strávený čas u knížky. Určitě si ji i koupím, teď jsem ji měla půjčenou z knihovny. Doporučuji mladým, starším i nejstarším čtenářům. :))))
Zajímavé. Inspirující. Logické. Pakliže bych já nebo někdo z blízkých měl zdravotní obtíže, myslím, že znovu otevřu tuto knihu. A leccos z ní vyzkouším už teď. . Autor má veškerá tvrzení podložená citacemi z odborných studií a své teorie opírá o nejnovější vědecké poznatky a výzkumy.
Rozhodně doporučuji k přečtení
Občas vtip, styl ušel, hodně lásky, až je přecukrováno, čtivá, svižně napsaná a ke konci i trocha akce a napětí. I námět dobrý, ale prvních 200 stran bych zkrátila přinejmenším na polovinu. Ale vzhledem k tomu, že je neděle, odpočívám s mírnou virózou na gauči, bylo to docela vhodné počtení.
Ano, je to dobrý thriller, akční, čte se dobře a rychle. Autorka sama prožila dětství a dospívání v náboženské sektě po cestách po celém světě včetně střední Afriky a asi proto toto téma zabudovala i do této knihy. Žádné hluboké sondy, čtivé odpočinkové čtení, budu pokračovat ve čtení o lovkyni informací i v dalších dvou dílech.
Tak to mě opravdu neoslovilo. Blogy knižně? To mě opravdu nezajímalo, nedočetla jsem. Už po pár stránkách si říkám "Bože, co to je?"
Ale je to můj problém, chtěla jsem si půjčit Sedmilhářky od Liane Moriarti, ale omylem objednala toto. Ale grafika dobrý, tak tedy jednu hvězdičku.
Detektivní příběh z Jihoafrické republiky z Kapského Města je snad ještě trochu pochmurnější, než některé severské detektivky, zločinnost je tam také mnohem větší, až ta deprese nepadala jen na kriminalisty, ale i na mě. Dobrý a opravdu překvapující závěr se mi líbil.
Malá útlá knížečka od pana Zentricha o medu a včelích produktech z medu vyrobených. Součástí publikace je léčebné využití včelích produktů a medové recepty Josefa Zentricha. Moc pěkné, doporučuji.
Motto:
"Po všem hovno, enem po včelách med..."
(Pravíli stařéček Pagáč na předvolební schůzi)
Krátká, průměrná detektivka, určitě vhodná ke čtení ve vlaku, v čekárně u zubaře atd. Jednoduchý, nekomplikovaný děj, uspokojivá oddechovka.