HDosoudilová komentáře u knih
Dvakrát sedm pohádek znám snad ještě dneska nazpaměť. Milovala jsem tu knihu a doma mám vydání také ještě po mámě.
Bomba! Prostě skvělá kniha od začátku do konce. Mělo to děj, napětí, spád. A jak jsem všude četla, že je v knize moc nevhodných erotických scén, ani mi to nepřišlo. I když některé části byly až moc do detailu popsané a neřadila bych to úplně do knih pro mládež, přesto to v ději sedělo. Ale akutně potřebuji třetí díl. Takhle to přece nemůže jen tak skončit bez pokračování :-) První díl byl taková pohádka, ale tohle je NĚCO.
Nádherný příběh! Některé pasáže mě sice bavily trochu méně, ale jinak jsem z knihy nadšená. Především ta hlavní myšlenka celého příběhu mě zaujala a je moc dobře, že taková kniha vyšla. Co se týče ochrany přírody a zvířat, mělo by se více mluvit o tom, co se ve světě děje a jak jsou lidi lhostejní. Juan Salvador mi okamžitě přirostl k srdci a konec mě samozřejmě dojal.
I přesto, že se mi kniha nečetla úplně dobře (nejen téma, ale i styl psaní), musím dát pět hvězdiček. A to kvůli samotnému tématu, o kterém se podle mě stále málo píše i mluví. Ze začátku mi byla Anna docela nesympatická a nechápala jsem ji, postupně mi jí ale začlo být spíše líto. A nechápu, že nikdo v jejím okolí nebral zřetel na to, že ta žena potřebuje pomoc. A naopak přístup psychiatričky mě vůbec nepřekvapil (vlastní zkušenost).
Kniha s krásným příběhem. Je to zároveň i důkaz toho, že i ve špatných dobách/chvílích si člověk dokáže najít něco pozitivního. Samozřejmě pokud chce. Ovšem ten konec je opravdu šokující, i když se dá očekávat. Již dříve jsem četla knihu Romeo, Julie a tma od Otčenáška a tato mi ji dost připomněla.
Opět skvělá detektivka. Jediná výtka je, že bych spíš preferovala české (pražské) prostředí. Zde byl možná až moc rychlý ten konec, ale jinak se mi kniha četla skvěle. Doufám, že autorka napíše další detektivní příběhy.
Kniha je rozdělena do dvou částí - nejprve je vyprávěčkou Amber, později Daphne. To jsem nevěděla a překvapilo mě to. Ovšem mile. Amber i Daphne jsou opravdu zajímavé postavy. Obě mají mnoho společného a zároveň jsou rozdílné. Každá má své tajemství.
Děj jako takový je možná svým způsobem předvídatelný, to mi však nevadilo. Důležité pro mě tentokrát byla čtivost a vývoj příběhu. A vlastně to není tak nereálné, bohužel.
Tuto knihu jsem měla na seznamu už dlouho a jsem opravdu moc ráda, že jsem si ji přečetla. Skvělé čtení. Úplně bych ji tedy neřadila mezi thrillery, ale psycho to bylo parádní. Nečekejte žádné vraždy, krev či vyšetřování. O to víc jsem z knihy nadšená.
3,5/5
Nejprve mě od čtení této knihy odrazovala až příliš velká propagace. Recenze jsou však různé, a tak jsem si na ni chtěla udělat názor sama. Navíc tento kraj vůbec neznám. Tak jsem si ji půjčila od kamarádky.
Nakonec jsem ráda, že jsem si knihu přečetla. Pravděpodobně sáhnu i po pokračování, jelikož je to celkem zajímavé čtení a jsem zvědavá, jaké další osudy místní obyvatele ještě čekají.
Ale že bych z knihy byla natolik unešená, to se bohužel říct nedá. Občas jsem se ke čtení musela trochu nutit a asi ve třetině mě chytla čtecí krize. Což je otázka, jestli to nebylo spíš mým aktuálním rozpoložením. Tudíž knihu podle toho soudit nechci. Obávám se však, že si za pár měsíců děj nebudu moc pamatovat. Není to kniha plná zvratů ale spíše popisů. Což určitě není pro každého.
Na tuto novinku jsem se velmi těšila, neboť knihy od Julie Caplin doslova zbožňuju. Autorka umí skvěle popsat danou zemi tak, že si ji oblíbím. Stejně tak tomu bylo i zde.
Fiona mi byla od začátku sympatická a mnohdy mi připomínala i mě samotnou. Zato Gabe byl od začátku až do konce zvláštní. Moc mě bavil ten kontrast toho rušného Tokia a zároveň klidné scény v zahradách. Velmi sympatické mi byly postavy tří japonských žen, u kterých Fiona bydlela. Sama bych takovou atmosféru jednou ráda zažila.
Romantická dějová linka je zde tak trochu až na druhé koleji a vlastně se více rozvíjí až ve druhé polovině knihy. To mi vůbec nevadilo. Děj je samozřejmě celkem předvídatelný. I tak je konec dojemný. Až mi ukápla slza.
Musím říct, že popis Tokia a japonské kultury mě tady v této knize zaujal tentokrát o trochu více než romantická linka. Proto dávám i nižší hodnocení než u předchozích dílů. Některé pasáže a hlášky byly zvláštní.. možná i zarážející. Například "sténání u jídla" :D Avšak těžko říct, jestli to tak autorka napsala či to bylo jen překladem. Každopádně svůj účel kniha splnila - chtěla jsem se něco dozvědět o Japonsku a odpočinout si. Tudíž určitě doporučuji.
Tatéra z Osvětimi jsem četla před několika měsíci a hodně mě ta kniha zaujala. Jelikož je tam zmínka právě o Cilce a jejím nejistém dalším osudu, neváhala jsem se čtením tohoto pokračování.
Je tedy pravda, že více čtu knihy o holocaustu a z prostředí Osvětimi. O sibiřských koncentrácích toho moc nevím. Toto byla skvělá příležitost se něco dozvědět i o tomto prostředí. Je to síla! Určitě mě více dostal příběh Cilky než Laleho. Je až neuvěřitelné, jaké odhodlání přežít v sobě člověk má.
Kniha byla skvěle čtivá, zajímavá. Nicméně docela dost mi vadí, že není úplně podle pravdy. Chápu pozměněná jména ale jinak mě konec trochu zklamal. I tak ovšem doporučuji přečíst.
Ideální kniha úplně pro každého.
Skvělá "učebnice" pro ty, co mají s psaním českého pravopisu problém (každý občas zaváhá) ale také pro ty "pokročilejší". Navíc je úplně úžasně graficky zpracovaná. Češtinu miluju ale stále je potřeba se učit :-)
Parádní psychothriller, který mě opravdu bavil číst. Bylo to čtivé, napínavé, byť celkem dost předvídatelné. Tedy aspoň do určité části. Asi tak ve druhé třetině se děj začal ubírat trochu jiným směrem a ten konec byl celkem šokující... pravda, na můj vkus až moc useknutý a bláznivý. A dokázala bych si představit i pokračování...
Co se týče postav, Anne mi bylo popravdě dost líto. Musela si projít peklem, zvlášť v jejím psychickém stavu. Její manžel by si zasloužil pár facek. I když i jeho mi pak bylo trochu líto. Avšak nemůžu úplně říct, že mi zde byl někdo sympatický. Hlavní vyšetřovatel mě neskutečně vytáčel, stejně tak i ty neustálé zdrobněliny. Jako bodýčko, maminka, tatínek...
Shrnu to asi takto: jo, bylo to čtivé, napínavé a zábavné. Ale taky dost průměrné a neoriginální. Čekala jsem něco víc, když to má tu nálepku Světový bestseller
Tak tato série mě dostala! Přijde mi to dost originální (možná občas trochu přehnané) a jako oddechovka skvělé. Nic moc jsem od toho nečekala a kniha mě dost bavila. Netajím se tím, že mám ráda erotickou literaturu. Ta kniha má napětí, příběh, vzrušení, sympatické i odporné postavy.. je neskutečně čtivá a nutila mě číst dál ale zároveň jsem ji nechtěla dočíst, jak moc mě bavila.
ANO! Bryndza prostě umí... moc ráda bych na této knize našla něco negativní, avšak není co :-). Je pravda, že tento díl je jiný než ty předchozí, mě ovšem bavil od začátku do konce. Těším se na další díl!
Knihu jsem četla na doporučení kolegy, sama bych po takové knize nejspíš nikdy nesáhla, jelikož mám k takovým tématům respekt. Kupodivu jsem do této chvíle ani netušila, že nějaká záhada jménem Tribeč vůbec existuje :-) Co se týče knihy - začátek mi přišel trochu nudný, ale jakmile došlo k samotné výpravě, začlo mě to bavit. Bylo to napínavé, čtivé a pořád jsem čekala, co bude dál. I přesto jsem ale čekala něco "děsivějšího".
Mám takový dojem, že Robert Bryndza píše čím dál tím lépe. Už jeho první kniha mě dostala ale každá další je lepší a lepší. Inspektorka Fosterová je mi moc sympatická a kdyby byla reálná, moc ráda bych ji znala. Děj je poutavý už od začátku a po celou dobu jsem nechtěla přestat číst. Bohužel čas mi nedovolil knihu přečíst najednou, o to více jsem si ji však užila. Už se moc těším na pokračování, opět je zde totiž otevřený konec...
Původně jsem si myslela, že tomuto bestselleru odolám, ale tolik pozitivních ohlasů mě nalákalo si knihu přečíst a musím říct, že jsem nadšená. Originální téma, skvěle napsané a vůbec mi kupodivu nevadilo, že zde není tolik romantiky. Děj je zajímavý, akční a plný zvratů, což se mi moc líbí. Jsem zvědavá na pokračování.
Žánr sci-fi v podstatě nečtu, ale už jsem o této knize slyšela tolik, že jsem se rozhodla ji zkusit. Ovšem nečekala jsem, že mě to bude tak bavit. Možná právě proto, že jsem od knihy nic nečekala. Je tedy smutné a absurdní, že takové příběhy baví tolik lidí. Přece jen mi nepřijde normální, aby mládež četla příběh o tom, jak se mladí lidé mezi sebou vraždí. Není potom divu, kam ten svět spěje. Asi možná proto jsem zvědavá na další díl.
Moc nádherný příběh, kniha se četla dobře a jako bonus ji doprovázely krásné ilustrace. Myslím si, že příběh je velmi poučný a nadčasový.
Veverku Zrzečku jsem měla jako malá moc ráda. Navíc má moc pěkné ilustrace. Mám na ni hezké vzpomínky.