HelenBarbora komentáře u knih
Tuto knihu by si měli přečíst všichni lidé, ano opravdu VŠICHNI, aby si restrospektivně uvědomili, co se v té době dělo. Pokud dostatečný počet lidí na Zemi pochopí, oč tu kráčelo, máme jako lidstvo ještě šanci zvrátit nejděsivější technokratický plán směrem k otroctví a beznaději... Transhumanismu se nechci dožít.
Čtivým stylem Karin Lednická pojednává o obrovské místní tragédii vesničky Životice, která má bohužel vícerý přesah. Sama událost je děsivá a nepředstavitelná.. Nato komunisti ohýbali fakta, jak se jim to hodilo (diví se někdo?) a lidé dnešní doby nespíš dostatečně neměli zájem zachovat všechny pomníčky v místech, kde muži přišli rukou nacistů o život, např. jeden pomníček byl zrušen díky výstavbě tenisových kurtů?? Typická česká povaha, k ničemu nemít vztah, všechno prodat, zbourat, pošlapat.... Abysme se jako národ eště nedivili...
Fantastický OSHO, který své názory říká na rovinu, vždy mě jeho kniha posune dál. Doporučuju.
O manipulaci ze strany vládnoucích, a to nebývalých rozměrů, by se každý měl dovědět, vřele doporučuju.
Fantastický Karel Čapek, jeho hluboké znalosti v mnoha oborech jsou unikátní, ale nejvíc fascinující na tom je, že má člověk pocit, jak kdyby tu knížku psal loni. Vřele doporučuju.
Kniha je sbírka povídek, nikoliv román. Jinak fantastický literární um snoubící se s odbornými vědomostmi, místama bizár, občas neuchopitelné myšlenky prchavé jak tekutý písek. Olga Tokarczuková je polský Irwing. Doporučuju.
Fantastický Jan Vojáček, díky Bohu za něj. V kontrastu k němu se nemožu neptat, kam to lidstvo dopracovalo.. Smutné. A zároveň nadějné, že každý může vzít zodpovědnost do svých ruk a zlepšit si kvalitu života a zdraví. Vřele dopuručuju.
Děj knihy chtěl ještě trochu domyslet, např. motiv vraha, motiv původního majitele bytu zachovat původní nábytek, atd.. Zpočátku jsem se s žádnou postavou nemohla ztotožnit, dost možná díky autorčinu měnícímu se stylu psaní. Nakonec se mi kniha docela líbila.
Dechberoucí, smutné čtení. Fantastický spisovatelský um paní Lednické. Doporučuju.
Pro lidi podnikající v MLM není dobrých rad nikdy dost. Doporučuju.
Naprosto bezkonkurenční Osho, srozumitelně psané a velmi inspirující, doporučuju.
Kniha plná jednoduchých metod, hezky a přehledně vysvětlené, doporučuju.
Skvěle napsaná kniha. Stručně, jasně, přehledně, doporučuju
Naprosto dechberoucí, drsné, smutné i dojemné čtení. Bojím se přečíst si druhý díl..
Naprosto skvěle, přehledně a srozumitelně zpracovaná kniha o různých ekonomických souvislostech a faktech, které se v TV nedozvíte. Vřele doporučuju.
Praktická, citlivá a střízlivě psaná kniha, doporučuju.
Veliká moudrost, kterou by si lidé měli připomenout. Doporučuju.
Těžké čtení, ale plné souvislostí, kde se vzaly názory, které nyní zaplavují svět. Doporučuju.