Heyhey komentáře u knih
Slibný začátek vystřídala podivná výplň a posledních 200 stran jsem měla pocit, že čtu velmi obsáhlé nekrology mnoha osob. Po předchozí chvále velké rozpaky.
Dětství. Nejlepší kosmonaut je čtyřnohý. Největší člověk - samozřejmě známe... Největší štěstí je MÍR. Tendenční jako hrom, ale jak moc se mi to líbilo! A je tam i ptakopysk a New York.
Zajímavé a dobře zpracované "archivní" čtení.
Podle anotace jsem očekávala knihu ke čtení. Tohle byla míchanice nepodložené romantiky, sci-fi cestování časem, agitace bio života, propagace feminismu, boj proti rasismu, podpora míru na celém světě a příručka výchovy teenagera...
Dočetla jsem ze zoufalství, protože jsem uvízla bez dalšího tištěného čehokoliv.
Kniha na mě působila spíš jako reportáž i když byla čtivá. A tím je myslím velmi zavádějící. Je třeba si uvědomit, že jde o beletrii. I tak rozhodně velmi zajímavé čtení.
Nápaditý sloh, bohatý jazyk, svižné dialogy, sociální přesah. Četlo se moc dobře.
Sice velmi osobní výpověď, ale jako literatura nic moc.
Bylo to dobré, ale víc bych si užila normální román místo scénáře. Snad se dočkáme i této verze.
Skvělá kniha k přemýšlení, poutavě napsaná, plná bystrých postřehů. I když závěr mě velmi zaskočil.
Čekala jsem víc, než jen kompilát omezující se na Čechy. Nějaký přesah k dnešku. Jak se dá dnes tradice uchopit v současné rodině.
Průměrný průměr.
Kniha se mi moc líbila. Příjemně se četla. Byla poutavá. Ale mezi thrillery bych ji nezařadila.
Deset hvězd. Kniha je velmi čtivá, autor postihuje detaily, věnuje se lidem, kteří se objevují a zároveň se mu daří děj udržet pohromadě a nerozpliznout. Z knihy je patrné, že autor čerpal z mnoha zdrojů (archivy, paměti, dokumenty) a povedlo se mu utvořit plastický obraz doby. Doporučuji všem učitelům dějepisu a občanské nauky jako povinnou četbu. Díky Marku.
Četlo se mi to dobře, ale vlastně jsem byla koncem zaskočená a zklamaná. Neukradl mi někdo poslední kapitolu?
Nemůžu se rozhodnout, jestli je tato kniha roztomilá nebo hloupá. Rozhodně ilustrace jsou tentokrát mnohem lepší než text.