HH77 komentáře u knih
Kniha byla zajímavá a ctiva. Jelikož však cestovani časem není úplně můj šálek kávy, ubiram jednu hvězdičku. Nicméně je zde krásne popsano, jak moc se svět za těch téměř 200 let které od sebe jednotlivé dejove linky dělí,změnil.
(SPOILER) I druhý díl této ságy nam dává možnost nahlédnout do konce 19. století a uvědomit si tak, že se nyní máme mnohem lépe. Kniha byla opět velmi čtivá a napínává, četla se velmi snadno. Konec bohužel smutný, ale jinak to asi nemohlo dopadnout. Skončit příběh dobře, nebyl by moc uvěřitelný, tato doba lásce mezi bohatými a chudými nepřála.
Začátek se mi trochu táhl, ale pak me kniha naprosto pohltila a mohu ji tak dat plný počet hvězdiček. Velmi ctiva a napínavá. Chování hlavni hrdinky bylo tedy opravdu přes čáru, jak už tady někdo psal. Chtěla chránit sebe a své nejbližší, ale způsob, který zvolila, byl tedy hodně špatný.
Oproti jinym knihám autorky byl dej trochu zdlouhavý, neškodilo by mu méně stran. Ale i tak se četla dobře a pribeh byl zajímavý.
Velmi smutný pribeh o nelegálních adopcich v Africe. Kniha je poutavá, vše nakonec dopadlo vcelku dobře. Bohužel, jak sama autorka uvádí v doslovu, reálne by se život hlavních postav vyvíjel mnohem hůř. Kéž by takovéto adopce vůbec neexistovaly.
Velmi silný pribeh. Stejne téma jak kniha Za zavřenými dveřmi od B.A.Paris. Za mne však o něco malo lépe propracovany. I když se dalo brzy tušit,kdo je ten zlý,nic pribeh neztratil na napínavosti a byl velmi zajímavý
Silný a mrazivý pribeh. Jeste teď z něj mám husí kůži. Nocméně po přečtení Pomocnice od M. McFadden musím jednu hvězdičku ubrat - ta byla ještě o dost zajímavější.
Kniha byla pro mne docela zklamání. Na rozdíl od Zapomeňte na neděli mne moc nebavila. Docela jsem se do čtení nutila. Pribeh byl zajímavý, ale nelíbilo se mi zpracování. Bylo tam plno zbytečných, až nudných momentu, bez kterých by se kniha obešla. Také jsem se ztrácela v ději a musela přemýšlet o jaké době a o kom se zrovna mluví.
Opět velmi napínavá kniha autorky, kterou si řadím mezi své oblíbené. Obdivuji, jak je příběh rozehran a jak se napětí stupňuje a jak je konec nečekaný.
I o této knihy jsem se nemohla odtrhnout. Opět velmi napínavá. I mi nedošlo na co odkazuje název knihy. :-).
Velmi zajímavá kniha. Na 250 stranách se odehrává silný pribeh z konce 2. Sv. Války. Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, napětí ke konci gradovalo. Konec přímo otřesný, na němž je nejhorší to, že se to opravdu ve válce dělo.
Velmi zajímavá kniha, která vás naprosto vtáhne do dějě, ale také si při ní uvědomíte, jak jste rádi, že už není 19 století. Ženy nemohly příliš přemyslet, studovat, svět se díval velmi zle na postižené děti, byly velké rozdíly mezi bohatství a chudobou. Za mne je tato kniha velmi podařený roman.
Na rozdíl od Dalaj. kočky se do této knihy ne a ne začíst. Zvládla jsem o něco více než půlku, a to jsem nezitím přečetla 2 jiné knížky. Hvězdičky tentokráte nedávám vůbec, odpad to není, ale ani nic, co bych doporučila ke čtení.
Za mne moc krásný pribeh. Jak zde již někdo napsal, jiná díla na toto téma jsou více propracována, ale to mi vůbec nevadilo. Na uvědomění si všech těch válečných hrůz naprosto dostačující.
Ke knize jsem se dostala jen díky výzvě, a byla jsem mile překvapená. Pribeh byl sice dost jednoduchý, žádné extra napětí zde nebylo, ale velmi ctivy a dá se říct, že krásný. Jako oddechové čtení naprosto super.
Krásná kniha na pozadí skutečných události. Knih o 2.sv. válce byla napsaná spousta,a člověk si říká zda se dá dá napsat ještě něco nového. Ale dá, tato kniha je toho důkazem.
Některé povídky slabé, některé velmi dobre. Celkově hodnotím 3 hvězdičkami.
Knihu jsem bohužel dočetla jen do půlky. Nějak jsem se do ni nemohla začít. Ne, že by nebyla vůbec ctiva, ale mi se ten dej díky popisu valek mezi Židy a Římany dost táhl. Ale to už tak se mnou je, i u historických filmu u válečných scén usínám. Milovníkům daleké historie se kniha jistě bude líbit.
Velmi silný pribeh. Neuvěřitelné, co vse hlavní hrdinka zvládla. Naštěstí se její život otočil k lepšímu a prožila jej pak šťastne.
Za mne velmi napínavé čtení, od kterého jsem se nemohla odtrhnout.