HH77 komentáře u knih
Oddechové čtení jak už to u knih P. Hartla bývá. Kniha se četla dobře a rychle, ale jiné autorovy knihy se mi líbily více. Je sice zajimave, ze chlap dokáže psát o ženách, ale v porovnání s ženskými autorkami mi tam něco chybí a něco je naopak navíc. Hvězdičku také musím strhnout za to, že jiné knihy mnou nedávno čtené byly více propracované. Jako oddechové čtení po náročném dní je však kniha dostačující.
Krásný, romanticky pribeh, který jsem precetla jedním dechem. Na konci skoro i slzicka ukápla. Přála jsem si ho samozřejmě trochu jinak, ale takto to v tomto případě být mělo. Na posmrtný život nevěřím, ale pokud by měl existovat, tak v tomto podání autorky by se mi líbil.
Pohodové a napínavé čtení. Začátek pomalejší, ke konci se pribeh cetl rychle. V půlce knihy se již sice dalo tušit, co se v minulosti odehrálo. Ale nevadilo, kniha byla ctiva i tak.
Tuto knihu jsem přečetla velmi rychle. Opravdu napínavá a konec překvapivý. Odehrává se zde hrozny zločin, který nedokážete pochopit a nikdy nechcete zažít.
Silný pribeh,po jehož přečtení si kladete otázku, jak by jste se v situaci hlavního hrdiny zachovali vy.
Kniha je ctiva, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Musím však strhnout jednuu hvězdičku za to, že jsem se chvílemi ztrácela v dějí. Přechody mezi minulosti a současnosti byly trochu nejasné. Nicméně milovníkům trileru knihu doporučuji.
Vlastně ani nevím,proč se vždy do knih tohoto typu pouštím. Dokážu přelouskat pár stran a pak to odkládam. Kniha je sice psaná zajimavě a vtipně, a fanoušky Amy jistě zaujme. Já to prostě jako knihu nezvládám. Knihy tohoto typu mi úplně stačí jako blog, jehož zapisky si přečtu občas pro zlepšení dne. Ještě snesu knihu o max 150 stránkách,delší už ne.
Nemohu asi úplně objektivně hodnotit neboť mi nesedí styl vypravování a knihu po pár stránkách odkladam. Není to můj žánr, ale své posluchače si kniha jistě najde.
Knize dávám 3 hvězdičky. Námět skvělý, propracovani již méně. Chvílemi byla kniha velmi zajímavá, chvílemi nudná tak, že jsem ji nechtěla dočíst. Klidně mohla mít o něco méně stránek.
Ženská výprava? V 5o letech v 19 století? Nejdřív jsem si řekla tomu přece nikdo nevěří. To nebude dobrá kniha. Ale kupodivu je. Výprava je to sice fiktivní, ale vystavena na skutečnostech, co se opravdu udály. A to je přesně to, co na knihách tohoto typu miluji. Dozvím se tak nové věci, popř. si rozšířim obzory již skutečnosti známých. Hlavně hrdinka je možná trochu pasivnějšá než by vůdce měl být, ale vzhledem k jejímu mladí a tomu, že to byla první výprava, kterou vedla sama, je to i pochopitelne. Dávám 5 hvězdiček.
Přiznám se,že to asi není úplně můj šálek kávy. Možná škoda,ale nějak se mi nechce dávat tomu šanci a dočíst to. Slečnu farářku mám ráda a dovedu si představit číst její zajímavé názory formou blogu,ale celou knihu nedávám.
Opravdu silný pribeh,na kterém je nejhorší to,že se často děje i v reálném životě a ne vždy to dopadne dobře. Kéž by všechny ženy dokazaly takové stvury ( o muži se v případě Kristiana nedá absolutně mluvit) opustit vcas. Pribeh Natalie nakonec dopadl dobře, i když jinak než asi většina čtenářů očekává.
Ani tato kniha nezklamala. Opět napínavá od začátku do konce. Hodně smutná, což bohužel u knih s válečnou tématikou asi jinak nejde. Oceňuji u autorky, že se tak trochu jednotlivé knihy, resp. hlavní postavy prolínají. Konkrétně zde je to jedna z vypravěček Joanna, která vzpomíná na svou sestřenici Linu z knihy V šedých tónech.
Když jsem si tuto knihu půjčovna z knihovny trochu jsem se lekla, jak je tlustá a že jí tak nestihnu vrátit čas. Ale je skvělé napsaná a četla se velmi rychle. Napínavý pribeh ze Španělska za vlády Franca. Krom milostného průběhu se dozvídáme i jak probíhaly adopce děti republikánu. Nic hezkého to nebylo.Víc už však prozrazovat nebudu, ať další čtenáře nepripravim o zážitek ze čtení. DOPORUCUJI.
Další skvělá kniha této autorky. Silný příběh z dob nejhoršího komunistického režimu. Po přečtení je člověk opravdu rád že dnes už komunismus není ani u nás.
Kniha se mi na rozdíl od jiných Hrabalových děl četla dobře a dočetla jsem ji tak až do konce. Ale také musím říct, že film se mi líbíl více, samotná kniha tolik vtipných momentů jako film nemá. Natočit Menzel film jen podle knihy, asi by to byla trochu nuda.
Knihu jsem si stáhla do čtečky, neb byla zdarma a hodila se do výzvy. Přečetla jsem však jen pár stránek. Nezajímavá obsahem, příliš mnoho sprostých slov. Ze čtečky jsem si ji pak hned smazala.