HiNataLi HiNataLi komentáře u knih

Deník pána démonů #06 Deník pána démonů #06 Lee Yun Hee

Souboj démonské a kněžské magie je velkolepý, a Chris se konečně ukazuje jako něco jiného než tele... i když mu ta image nevydrží na dlouho. :D

18.10.2013 5 z 5

Deník pána démonů #05 Deník pána démonů #05 Lee Yun Hee

Temná mračna se začínají stahovat, některá tajemství a události, na které bylo poukázáno dříve, rozjasňovat. Atmosféra začíná houstnout... otázka je na jak dlouho.

Deník pána démonů #04 Deník pána démonů #04 Lee Yun Hee

Tento díl navazuje na skvělost těch předchozích, a je vidět vývoj postav... ač Raenef stále spíš připomíná dítě ztracené v supermarketu než metalistu na motorce. Nemůžu si stěžovat. (^^)

Deník pána démonů #03 Deník pána démonů #03 Lee Yun Hee

Díl číslo 3, v němž se objevuje moje nejméně oblíbená postava z celé série. Dcera kohosi významného, jejíž jméno jsem si neobtěžovala zapamatovat. I tak je ale třetí díl skvělý a navíc se tu Raenefovi objevuje konkurence. ;)

17.10.2013 5 z 5

Nejlepší koktejly Nejlepší koktejly kolektiv autorů

Doslova měkoučká knížka plná nápadů od nealko po horké mixy. Skvělý námět na dárek, pokud by jste nenašli uplatnění u sebe doma. :)

17.10.2013

Ottova encyklopedie A - Ž - Aktualizované vydání Ottova encyklopedie A - Ž - Aktualizované vydání kolektiv autorů

Skvělá knížka, nabitá informacemi. Pokud by jste ale potřebovali podrobnější informace o něčem jiném, než jsou státy, nebo výpis všech držitelů Nobelovy ceny, musíte se poohlédnout jinde.

Window Art Window Art Monika Brýdová

Ač se tato publikace jmenuje WINDOW Art, zdaleka se tvorba v ní jen na okna neomezuje, jak je patrné již z hlavního obrázku. Rozhodně zajímavé a plné námětů nejen pro dětské zájemce o tento styl tvorby.

Drátkování Drátkování Eva Plachá-Dörflová

Když se dříve řeklo drátkování, představila jsem si tak možná drátkovaná velikonoční vajíčka... tato publikace mě poměrně rychle vyvedla z omylu, ač i na nějaké to vajíčko se uvnitř dostane. :D

Batikujeme oblečení Batikujeme oblečení Hana Dohnálková

Batika, hmm, slyším retro zvonky v dáli :D. Stručný a přehledný náhled do světa barveného oblečení... Navíc, kdo by si to nezkusil, když už dostane i nějakou tu barvu? :P

17.10.2013

Naučte se kreslit pravou mozkovou hemisférou Naučte se kreslit pravou mozkovou hemisférou Betty Edwards

Poučná knížka pro ty, kteří by chtěli zlepšit svůj styl kresby nenásilnou formou. Hezky zpracované. :)

Akryl a kvaš Akryl a kvaš Sally Harper

Akrylové barvy jsou skvělé pro syté obrazy, co se kvaše týče, o tom jsem před tím, než jsem narazila na tuto knížku, neslyšela. Jde rozhodně o něco o čem je zajímavé se něco dozvědět, a to nejen z pohledu toho, kdo by se chtěl touto technikou skutečně zabývat.

Základy kresby Základy kresby Sally Harper

Jakožto milovník studiových kreseb a kreseb tužkou všeobecně jsem možná trochu zaujatá, ale tahle knížka se mi opravdu líbila. Skvělá pro začátečníky i pokročilé, myslím, že by neměla chybět žádnému kresbou zaujatému umělci. :)

Čínské znaky Čínské znaky Soňa Pospíšilová

Ať už se o čínštinu jako laik, či pokročilý, myslím, že tato knížka vás může rozhodně zaujmout. Móda tetování v čínských znacích se také v poslední době poměrně rozmohla... nemáte ale inspiraci? Tak to si určitě tuhle knížku prolistujte, najdete v ní všechno od elementů, přes jména, až po čínská přísloví. Uvidíte jak vypadají a můžete si i vybrat, které je pro vás designově nejpřijatelnější. Přece nechcete skončit s nápisem "Kung Pao" na zádech. :D

Kurz Olejomalba krok za krokem Kurz Olejomalba krok za krokem Angela Gair

Knížka je stručně uspořádaná, a pro zájemce o olejomalbu rozhodně přínosná. Pro ty, kteří se k olejovým barvám nedostanou, mohou nápady zdrojem inspirace pro malbu a kresbu jinými médii. :)

Legie nesmrtelných Legie nesmrtelných Martin Fajkus

Sbírka poutavých příběhů od autorů i celosvětově známých. Knížka je jednou z mých favoritů v mé vlastní knihovně. :)

Obrazy z barevného písku Obrazy z barevného písku Marie-Françoise Péters

Netradiční způsob uměleckého vyjádření je touto publikací přívětivě přiblížen. Vzorek materiálu, který k ní dostanete, vás navíc přímo vybízí, aby jste si to sami vyzkoušeli. :D

Decoupage - Ubrousková technika Decoupage - Ubrousková technika Marcela Hůdová

Celkem jednoduchá technika, jak si ozdobit bytové prostory, srozumitelně popsaná a k umělecké činnosti navádějící. :)

17.10.2013

Pletení košíků z plochých materiálů Pletení košíků z plochých materiálů Gabriela Marková

Kniha o pletení tradičních i netradičních košíků, ale i například dekorativních předmětů, jako jsou vějíře. Knížka, řekla bych, pro pokročilejší, ale jinak velmi pěkně zpracovaná.

Čínská kaligrafie Čínská kaligrafie Lej Lej Čchü

Kaligrafie... kdo z nás se někdy nad ní nepozastavil a neřekl si "tohle bych chtěl/a umět"? Tahle knížka se nám k tou snaží dopomoci. Poměrně úspěšně, řekla bych. :)

Scoubidoumanie Scoubidoumanie Francine Fittes

Knížka je stručná, přehledná a bohatě ilustrovaná. I úplný začátečník by neměl mít problém se techniku splétání naučit. Myslím, že v ní najdou zalíbení všichni, kteří stále "jedou" na bužírkové módní vlně. :)

16.10.2013