HiNataLi

Skvělá pomůcka pro ty, jež se s angličtinou potkají a prohrávají, i ty, jež si jen chtějí přečíst zábavné příběhy v angličtině... a nebo poslechnout. součástí je i poslechové CD. :)

Poněkud vyčerpávající učebnice, prakticky bez slovíčka česky... jinak ale skvěle zpracovaná, a rozhodně pomůže zájemcům o to, naučit se francouzštinu.

Zvířátka z korálků jsou vždycky roztomilá... teď to všechno umocněte ještě tím, že tato publikace je zaměřená především na mláďata a na rozdíl mezi nimi a odrostlejšími jedinci. Rozhodně zajímavý námět. :)

Od hmyzu po medvědy, v téhle knížce s rozhodně každý najde to své. Skvělý nápad pro jednoduchou výzdobu, na které se může podílet i poměrně malé dítě. :)

Už je to déle, co jsem knížku četla, ale něco z ní ve mě rozhodně uvízlo a zaujalo. Zejména například návod, jak si sami můžeme odhlučnit pokoj, za pomocí plat od vajec... a kdo by nechtěl alespoň někdy vytěsnit veškerý hluk kolem sebe?

Krásné one-shotky, se zajímavými příběhy, ač ne vždycky s dobrým koncem. Asi nejlepší konec z této převážně shounen-ai sbírky má, poměrně ironicky, jediný příběh, ve kterém se zrovna tento aspekt nenachází, ač je značně prodchnutý fantasy. Kolem a kolem, toho, že jsem si tuhle mangu přála v rok jejího vydání k vánocům a že tím přibyla do mé sbírky, vůbec nelituji. Je naopak na vrchních příčkách mého žebříčku mang vydaných v češtině. ♥

V posledních dílech většinou všechno graduje, nabývá na významu, řeší se záhady odhalené v předchozích dílech... nemůžu říct, že nic z toho by v knížce nebylo, ale podané to bylo chvílemi poměrně nesrozumitelně a některé části a dialogy jsem si musela přečíst víckrát, abych zcela zachytila jejich význam. Jinak ale trilogie nebyla špatná, vcelku příjemné počtení.

Povídky z této knížky se krásně čtou, a to říkám nejen jako zaujatá osoba. Jde o náhled do dalších aspektů života dračích jezdců i ostatních obyvatel Pernu z úhlu, jaký v základní sérii není. Pohled na výcvik potenciálních drakenů. Na běžkyni z časů jiného Oběhu... Všechny čtyři příběhy jsou senzačně napsané a ráda se k nim vracím. :)

Všechno musí jednou skončit, a to platí i o této sérii... (Q_Q) Finální zápletka je promyšlená, a myslím si, že jenom podtrhuje kvalitu celkové série... A ty příběhy navíc na konci jsou prostě úžasný. :D

Souboj démonské a kněžské magie je velkolepý, a Chris se konečně ukazuje jako něco jiného než tele... i když mu ta image nevydrží na dlouho. :D

Temná mračna se začínají stahovat, některá tajemství a události, na které bylo poukázáno dříve, rozjasňovat. Atmosféra začíná houstnout... otázka je na jak dlouho.

Tento díl navazuje na skvělost těch předchozích, a je vidět vývoj postav... ač Raenef stále spíš připomíná dítě ztracené v supermarketu než metalistu na motorce. Nemůžu si stěžovat. (^^)

Díl číslo 3, v němž se objevuje moje nejméně oblíbená postava z celé série. Dcera kohosi významného, jejíž jméno jsem si neobtěžovala zapamatovat. I tak je ale třetí díl skvělý a navíc se tu Raenefovi objevuje konkurence. ;)

Po prvním díle přichází druhý... a oproti předchozímu o nic slabší, nejméně stejně zábavný. Na scénu navíc přichází kněží Rasedova chrámu a hlavně Chris, nejméně efektivní kněží pod sluncem. Snad o to víc je mi bližší. :)

Moje zamilovaná manhwa. Je to již dlouho co jsem Deník pána démonů zahlédla poprvé, ale byla to láska na první pohled. Kombinace úžasné kresby a poutavého příběhu si mě rychle získala a na Raenefa a Eclipse nedám dopustit.
Co se první knížky samotné týče, je v porovnání vidět, že se autor příběhu liší, ale to kvalitě na ničem neubírá. 2 krátké příběhy vzniklé spoluprací Kary se Soome Lee, jsou tragické, ale o nic méně úžasné.
Abych to neukončila na tragické notě, ve zpětném kontextu mě rozesmálo, že dokonce i překladatele zmátla genderová identita jisté rytířky. ;)

Společně s první knihou této nedopřeložené série, je Strážce visutých zahrad vázán ke krásným vzpomínkám dřívějších let. Sirruše, který zdobí obálku jsem si zamilovala tak, že jsem ho i kreslila, a je to jeden z prvních obrázků "nedětského nadšení" o kterém ssi pamatuji, že jsem na něj byla i přes několik nepřesností skutečně pyšná. To ale nemění nic na faktu, že se cítím ochuzena o zbylých pět dílů série, a pamatuji si, že jsem ještě několik let po vydání sledovala, zda se snad další díly neobjeví. Neobjevily.

Nedlouho poté co jsem na knížku narazila putovala na můj seznam vánočních dárků. Příběh se mi hrozně líbil a o to víc mě mrzí, že se čeká vydavatelství rozhodla zbytek série nepřeložit (ano, těch knih je opravdu sedm) Je to škoda.

Muffiny, má sladká vášeň. Knížka plná muffinů, absolutní požitek. Můj osobní favorit jsou muffiny pod číslem 24. ;)

Doslova měkoučká knížka plná nápadů od nealko po horké mixy. Skvělý námět na dárek, pokud by jste nenašli uplatnění u sebe doma. :)

Skvělá knížka, nabitá informacemi. Pokud by jste ale potřebovali podrobnější informace o něčem jiném, než jsou státy, nebo výpis všech držitelů Nobelovy ceny, musíte se poohlédnout jinde.