hlenicka komentáře u knih
Frosta uplne miluju! Tak sympatická postava se nevidí všude a myslím,že kdejaký čtenář si ho zamiluje. Každá strana je nabitá akcí,pořád se něco děje,nemáte ani čas,něco zpracovat a už se zase něco děje a vy držíte pěsti, seš vám síly stačí,aby to dobře dopadlo. Není to obycejný thriller a krimi,kde se podíváte k policii dovnitř kanceláře,jak vypadá vyšetřování. Sledujeme mladého detektiva Eastona Frosta,který vyšetřuje tak nějak sám ( v patách mu je jen jeho séfka a sem tam policie). Pokud chcete knihu,kde se to akcí jen hemží a nemáte čas vydechnout na žádné straně knihy, volte tuhle!
Asi mě tu ted všichni ukamenuji,ale názor napsat chci.
Tohle bylo strašný! Do 80.strany se popisovaly nudné rozhovory mezi sourozenci,uplně o ničem, na 114 str. se na 6 stranach rozepisovalo,kdo skočí do díry pro psa. Na šesti stranach! Asi posledních 20 stran se dalo číst tak,že jste přeskakovali asi každou třetí stranu,že jste přečetli pár vět celkem. Kdybych to měla zkrátit,na těch 20 stranách by se dal napsat celý děj,od úvodu po ukončení.
Budu hodně přemýšlet,jestli půjdu do další knížky od autorky. Tohle se fakt nepovedlo.
za 2 dny dočteno. to byl luxus tohleto číst. Miluju marsons! Od začátku do konce napínavý. V téhlete knize se dovídáme o inspektorce Stone,jak vlastně ke svému týmu přišla. Pozor spoiler : máme šanci si přečíst neco více k dawsonovi, který nás pak v jedné knih opustí...
ale jakmile víte více info ke Stacey a Bryantovi, nejde je nemilovat!
z 10ti plnych 10, z 20ti plných 20. Výborná! Stranka za strankou,oči bloudily, srdce vynechávalo,mozek pracoval na plný obrátky a mezitím jsem přemýšlela,jak to s těma sektama je. Rozhodně je na tom hodně pravdy. O ,,fifi" jsem pak už taky měla strach ke konci..
Tohle byl další díl nové Marsons a nezklamal. 350 stran uběhlo,že člověk ani nevedel jak a jako dezert bych si dala hned další knižku, co autorka napíše. Kim je moje oblíbenkyně,zároven s ní Bryant, Stace a Penn. Pasáže se neopakují,slova,věty, myšlenky už vůbec ne. Angela to prostě umí a není co vytknout!
Co kniha od Cartera,to klenot. Jsem ráda,že se dal na spisovatelskou dráhu,o hodně bysme my čtenáři přisli.
Velice detailní popisky míst činu,mrtvol,způsobu smrti a vše kolem tohodle. Jelikož kdysi pracoval u policie a má s tím bohaté zkušenosti,co se tam děje,vypisuje se z toho a ví,o čem mluví,proto to člověka vtáhne do děje a je to uvěřitelný. Tentokrát to byl hodně silný,ale taky smutný příběh.
Ach dokonalost! To tak hladilo po duši číst zase jednou super kriminální thriller,kde je zápletka vytvořena do posledního detailu. Tady se nedá nic vytknout. Ale chápu,že na takovou knihu je potřeba hodně času,proto nevychází tak často. Stejně se těším a doufám,že vyjde co nejdřív nová!
Nemůžu nic vytknout,za mě dokonale vypjatý příběh do poslední chvíle. Tohle se určitě stává v dnešní době ,možná ne až tak dopodrobna,ale je to uvěřitelný a smutný příběh.
Musím dát plný počet hvězd, protože kniha od Marsons mě ještě nikdy a ani ted nezklamala. Ale tentokrát byl děj neuvěřitelný a tím myslím to,že v životě by se tohle podle mě nemohlo nikdy stát. Podle mě vložila autorka do příběhu až převelice fantazie,asi chtěla originální děj,ale já si nedokážu představit,že by se tohle mohlo stát. Za mě tedy jen tahle výtka. Jinak se zase těším na další díl s Kim Stone a její partou!
Výborné čtivo! Originální děj, zápletka a ukončení.. a tím se nám čtenářům otvírají dveře na další příběh...
Za mě bohužel nejslabší knízka od Bryndzy. Na 5.straně umírá manžel ( není to spoiler, je to psáno i v anotaci ). A nebudu lhát když napíšu, že do strany 105 se nic neděje. Autor v poklidu popisuje zamračené nebe v Chorvatsku, na deseti stranach popisuje,jak déšt bičuje pobřeží a je zima a šedo. Po straně 150 se to dává konečně do pohybu,ale ... Zase se nic nedeje snad do strany 200 a tak to jde pořád dál. No pak se teda odehraje hlavní děj,ale kdyby tam nebyl podepsany Bryndza budu hodně dlouho tápat,od koho knízka je. Tohle nebyl on. Hodně mě to zklamalo.
Ještě aby to nebylo dokonale vtipné a zajímavé povídání, když to je Kyjovak :-) Tam sem chodila do školy.. ale ke knize : pokud milujete lítání letadlem, chtěli byste se dozvědět,jestli mají piloti rádi po přistání tleskání a kde je nejlepší sedět, když by došlo na nejhorší, přečtete si ji. Okořeněná životem,jak se studuje na pilota vůbec a kolik to tak stojí... Mně se líbila už jako vyprávění s Marešem!
Silný čtení. Při otáčení stránek jsem měla za to,že je to jen nějaká další scifi,co by kdyby ... NE! Ona je to true Story a to až moc true! To pomyšlení na to,že v 21 století,kdy se lidi přecpavaji jídlem,které nesni a vyhodi ven jen tak to popelnice, ač by to mohli mít i další den lidé umírají hladem ve státě,o kterém málo lidí ví,jak se v něm vůbec žije. Že hladomor a veřejné popravy jsou tam denním chlebem a když chce jet někdo vlakem,potřebuje mít dovolení a stejně tak potřebuje razítko i ten,kdyz chce na WC?! Jako vážně. Pokud máte silný žaludek a nervy ze železa,zkuste ji, musím ji doporučit,ač je to fakt až k nedoporučeni
ach to bylo pohlazení po duši! Nádherná knižka! Sice na prvních stranách jsem se zalekla hlavní hrdinky, byl to asperger? Ale pak jsem se rozjela a nemohla skončit,za 3dny prečteno a doporučim ji vsemi 20ti prsty,co mám :) Jakoby žádné napětí,proč otáčíte strankami, žádné krimi,ale nádherný dramaromán o dvou sestrách. Ale přesto si myslím, že takovou hodnou sestru by nechtěl asi nikdo :) Krásné počtení!
Příběh vymyšlený do posledního detailu. Začátek byl dost hororový,šlo to ráz na ráz, úplně jsem to viděla jako film před sebou.
Dozvídáme se víc o Leo a jejím otci Pre-Perovi a Martinu Hillovi. Sice je dlouhá,ale protože je to psáno stylem,kde musíte číst a číst,jste pořád v napínavém ději,kde se něco děje,tak ani nepoznáte,že už je konec.
Asi se mi více líbila tahle než předchozí díl,proto si myslím,že další díl bude ještě větší pecka.
I ta slza mně během čtení ukápla ( čtenář ví ). Milovníci hororů a hlavně těch krvavějších,drastičtějších,sadistických, si přijdou na chut v nové knize Miniera. Na konci knihy jsou vypsány vesměs všechny horory,které kdy vznikly,to mě hodně překvapilo! Super! A opět,výborně vypracovaný příběh,napínavý,osoby jsem viděla před sebou,jak se všechno dělo. Doufám,že vyjde další,na Miniera se těším vždycky!
A mne se to tak dobře četlo! Ano,příběh je to hodně smyšlený a spíše nepravděpodobný, ale je to pořád příběh v knize,nikdo neříká,že se musel stát,ok. Podle mě by si zasloužil víc hvězdiček. Určitě si přečtu od autorky další,pokud nějaké vyjdou.
Kristýna Trpková je taková česká Gibney, hrozně dobře se čte,neopakují se slova,dokáže výborně vykreslit postavu,vzhled,napětí,místo... Jediné,co jsem nemusela číst,byly různé odstavce,nebo i stránky,kde byly popsané pocity hrdinů. To mně k ději nic neříkalo,proto jsem to vynechávala a díky tomu jsem mela behem 4 hodin přečtenou.
Jako u Bryndzy se nedá napsat nic jiného než ZASE TO BYLA BOMBA! Já se snažila číst tak pomalu,aby kniha zůstala co nejdýl a stejně sem za pár dnů mělo hotovo. Dokonalý styl vyprávění, který vás vtáhne dřív,než vůbec začnete. On vždycky popisuje každou postavu,která se vůbec jen v ději mihne,tak má člověk o každém představu. Prostě jednička na trhu a už se dívám po jeho další,co vyjde '-)))
Příběh byl super,ostatně jako vždy, Bryndza prostě nezklame. Jen co už jsem psala u předešlých knih,podle mě je naprosto zbytečný popisovat úplně každou postavu od hlavy k patě, že má stříbrné boty s podpatkem,v nich zelené ponožky, tepláky a pod nimi zelené kalhotky, pak růzový nátelník s popiskem,modrý svetr s vystřihem, zlaté naušnice, hnědé vlasy atd.
Člověk neví,co je důležité a co ne,na co si má dát pozor,když je tu popsaných 50 lidí,co mají vsechno na sobe. Čtenář se v tom topí,neví,čeho si všimnout a stejně zapomene,kdo měl jaký tričko a šálu. Je to škoda,protože já osobně tyhle odstavce přeskakuju.
Tohle byla bomba čtení! Já sem milovník krimi od malička a jakmile jede nějaká dobrá v TV, hned si sedam do křesla.
Kniha je vyprávěna formou rozhovoru. Vtáhne vás to do děje tak rychle, že ani nevíte a je půlnoc ne-li další den ráno.
Mareš si nebere servítky a popisuje drsnou realitu vražd a vrahů, bohužel, tak to chodí.
Ja sem knihu zhltla za pár dnů a brala bych další díl. Dozvíte se rozhodne zajímavé věci, příběhy jsou vtipné, ale i smutné se smutným koncem.