hlenicka komentáře u knih
Nemám co vytknout! Poznanski je sázka na jistotu,že se nudit člověk rozhodně nebude a čte tak rychle,že ani neví,kde je. Kniha byla napínavá,spolu s hlavní hrdinkou pátráte po identitě vraha její kamarádky. Jak říkám,napínavé a dokonalé rozuzlení!
to byl nářez! Aby kniha začínala jakoby koncem,to jsem snad ještě nečetla. První stranky jsem vůbec nechápala,co to je. Holka vypovídá u FBI,ze byla x let držena v Zahradě,kde je veznil Zahradník... Popravdě, byla jsem zmatená,vůbec jsem nevedela,kdo je kdo,kde je kdo. Ale každým dalším otočením se začínal odvíjet drsný a smutný příběh,kde vládnul psychopat,který věznil po dvě desítky mladých holek,kterým na záda tetoval motýlí křídla. Za mě některé pasáže nechutné,ten Avery,syn, byl uplně šílený! A hlavní hrdinka měla můj obdiv. Psycho příběh,který ale stojí za přečtení.
Přečteno jedním dechem. Doufám, že autorka napíše další knižku.
Zde se setkáváme s hlavní hrdinkou, detektivem Anjelikou. Ta se vydává po pár letech,kdy chytili seriového vraha Petera Oliviera, opět na stopu dalšímu vrahovi, který se velmi podobá tomu předešlému. Ale jak je možné, že zná tolik podrobností, když pravý vrah sedí ve vězení?! Unik informaci?! A jak?!
Za mě topka! Na to,že to má 400 stran, neopakovala se slova,pasáže, věty. Co strana, to nový děj. Pustte se do ní!
A mám dočteno. A nevím,čím začít. Tak asi tím,že Trpková je fakt dost mladá a začíná dobře. Ale doufám,že to psaní ještě vypiluje a bude z ní nová česká Marsons. Třeba..
Ke knize,líbila se mi asi víc než Vesnice. U vesnice nám čtenárům nedala vůbec šanci na to,abychom si tipli,kdo bude vrahem. Nebyli tam žádní podezřelí,které by nám víc popsala. Tady už jsme meli na výběr a člověk mohl zároven S Linhartovou a Benešem pátrat po vrahovi 19leté Anny. Za mě to pořád není uplný krimi. V tehle knize to tak ještě nebylo hrozny,nedavala tu takový prostor romantickému-dramatu jako ve vesnici,o Linhartové a jejich vztahu. Pak třeba za mě popisuje šílene až dlouze a nudně věci,které by mohla vynechat. Třeba me dokonale vytáčelo,jak Beneš pořád jedl a co bude jíst a davala popis,proč se to má míst a blabla. Nebo popisuje každou postavu,od prstů na noze az po vlasy. Ano,aby si mohl čtenář představit o kom je řeč,ale tohle mi připadne až extra. U takové Lapeny,Marsons,nebo Carterovi,tohle vůbec není a nevadí to nikomu. Prostě zbytečně obsáhlé popisy, které nic neřeknou. Za me to proste není důležity a jen sem preskakovala stranky,abych se dostala k podstatě příbehu. Asi by mela knizka pak o dost stran méně,ale to by vůbec nevadilo. Já prostě ráda čtu přímo k věci a ne o nečem,co se do příbehu nehodí. Můj názor. Ale dávám hvezdy kvůli tomu,že je autorka mladá a tohle byla její prvotin. Tleskám, paní spisovatelko a budu Vás podporovat i koupí dalších knih!
Ach,tohle byla pecka! První jsem prečetla jedno malé prasatko, ale tenhle 1.dil ten byl dokonalý! Autor se ne*ere,pardon,s kdejakym popisováním do extremu,ale on to popisuje jednodusse,ale tak brutalne,že to stačí uplne. Jediným,co bych vytkla je,že vlastne vůbec není řešeno,proč náš vrah vraždil tak,jak to delal,jako proč a proč si vyhlížel ty obeti,jak z žen tak z chlapů, PROČ to delal?! Jak si je vyhlídal? Z tohohle hlediska nebylo řečeno nic. Jako neco málo asi jo,ale nebylo to vysvetleno. Ale to mi vůbec nevadí, celkový pohled na knihu je 100 ze 100 a tesim se na další pecky!
Dokonalá obet je jednodušše dokonalá kniha! Napínavá je ještě i po poslední straně,opravdu. Neverite? Tak si ji přečtete. Celou dobu se hlavni hrdinka žene za tajemnou osobou,která je opravdu tak nejak fantomas. Zjeví se a zase se jako mlha vypaří. Nikdo nic neví,ale obětí přibývá. Proč?! No nevim jak vy,kdo to četl,ale já už chci další epizody! Prý je to trilogie, chci další! :)
Andreas Gruber píše excelentně!! Tuhle a i dalších jsem četla jedním dechem. Napínavá až do konce.
Za mě takový nemastný,neslaný. Od začátku možná nějaký chytřejší čtenář tuší,co se děje. Za mě žádná extra nová myšlenka. Lapena se čte vždycky dobře, ona je výborná vypravěčka,ale chybí tomu něco ostřejšího,co vlije do žil adrenalin. Tak třeba příště.
Chtěla bych dát 10*!!! Kdyby měla knížka 1000 stranek,brečela bych,že chci víc! To byla tak perfektně napsaná kniha,jako jsem už dlouho nečetla. Od první do poslední strany čtenář přemýšlí,jak se to stalo. Dokonale vyobrazené postavy,které jsem viděla před sebou,děj se četl tak,jako by to byl hraný film. Nemám co vytknout, jen bych mohla dávat jeden superlativ za druhým!
Výborný krimi román,který člověka nepustí dokud ho nemá přečtený do poslední stránky. Mladá autorka,která to s perem rozhodně umí a bude ještě hodně známá. Držím ji pěsti a těším se,až k nám do čech dorazí knihy i v češtině!
Darcy to umí lépe. Nebudu psát zklamání,to ne,ale kniha me moc nebavila. Dá se říct, 200prvních stran zabíralo popisování jen pocitů,citů a pohledu hlavní postavy. Dalších 200 stran popisky mrtvých zombíků. Nic jiného se v knize nedělo. 3*,ač mě to mrzí,víc nedám.
Jedním slovem - ŠÍLENÉ! V dnešní době se dočíst, že se kdesi na téhle zeměkouli v jedné zemi a v ,,koncentračním" táboře dějí zvěrstva,které by nebyly vhodné ani pro zvířata,je prostě hnus. Trhalo mi srdce vůbec to číst a ač nechtěně, všechno jsem si přehrávala v mozku,jak to tam musí vypadat. Je mi hodně hodně HODNĚ smutno,jak je dnešní svět zvrácené místo k žití.
Přidávám se k ostatním,přeskakovala jsem skoro celé stránky,abych se dokousala k ději! Asi tak z těch 400 stran by se dala rozhodně více jak půlka ubrat a ničemu by to neuškodilo.
Mne se to líbilo!Kdo zná Ďatlovovu výpravu, bude mu jasné,o co v knize jde, ale jen na povrchu, tohle má ale zajímavé a celkem uspokojivé ukončení. Dobře se to četlo a celou dobu mi byla ted v létě při čtení ukrutná zima!
Uff! Typická Fielding, uplný psycho! Žena jako hlavní hrdinka tohohle drsného,řekla bych skutečného,příběhu. Bohužel tohle se děje ve světe v různých rodinách, moc ani nemusela vymýšlet dějovou linku,třeba to měla od známých,kdo ví.
Výborně napsané drama, neopakující se slova,žádné nudné myšlenky,chození kolem horké kaše, každá věta měla co do sebe. Tady prostě čtete všechno.
Tady se nedá nic vytknout! Začátek se jeví jako normální vražda v sebeobraně,normální příběh a vy čekáte,co jako z toho bude... To budete teda koukat!!
Zase další pecka od Motteho! Líbila se mi víc než zima, předchozí 3.dil. příběh je poutavý,vtáhne do děje, od začátku do konce si člověk mysli,že ví všechno ...
Už několikátá kniha o autora. Ted čtu Jarní obět,už jsem prečetla léto a podzim. Zimní ohen me bohužel nijak moc nenadchnul jako předchozí díly. Chyběla mi tam nějaká štává jako napětí,víc akce. Takové nemastné,neslané. Ale autora mám ráda,tak dávám 4*.
To bylo tak dobrý! Už jen ten název a obálka mě upozorňovala na to,že že to bude jízda,a taky že byla! Kratší kapitoly, vyprávěné 2 příběhy z dvou pohledů sester. Sice mě trochu zaskočil ten konec, ale dejme tomu.. takové drama,thriller ne.
Poslední Marsons a slza v oku... Asi jako každá knížka od autorky se četla svižně, napínavá od první do poslední strany a neskončili jste,dokud jste nevedeli,kdo je vrah. Ale! V téhle mi chybělo napětí a víc do thrilleru. Přirovnala bych to k normální krimi,nic víc ani mín. Za mě asi nejslabší ze všech třinácti, už asi nevěděla,o čem psát, ale i tak dobrý příběh. Kdo jste fanoušky, at vám určitě nechybí v knihovně.