Honzeecheck Honzeecheck komentáře u knih

Až do konce světa Až do konce světa Garth Ennis

Trochu míň hlášek než v prvním díle za to víc hnusu a zla. Laťka zůstává pořád stejně vysoko, zlatá medaile za nejlepší komix už je jsitota, přesto jsme teprve v pětině. Nemam slov

15.11.2013 5 z 5

Drood Drood Dan Simmons

Mam rád starýho Simmonse - Hyperion nebo Ilion jsou špičkový SF, Dobu mrchožroutů jsem ve svý době vyloženě hltal. Jeho novej trend kombinace historických událostí okořeněnejch vlastní fantasií mi moc nesedne. Smekam před jeho talentem - nejenom, že má dobový reálie nastudovaný do posledního detailu (viz rozhovor k Black Hills, kde vysvětluje jakou práci mu dalo zjsitit jakým směrem se točilo Velký kolo na světový výstavě v Chicagu), díky čemuž jsou jeho knihy i celkem poučný, ale... ve výsledku to spíš knize ubližuje. Je rozvláčná, často se tam nic neděje, a skoro mi přijde že jen machruje. Určitě to neni špatný, spíš nejsem cílovka, ale než si dam další jeho knihu bude to zas ěnjakej pátek trvat.

10.10.2013 3 z 5

Sluneční bouře Sluneční bouře Åsa Larsson

Hodně ženská detketivka s danovou poradkyní jakožto hlavní postavou. Je to přimočarý, neoriginální, a občas nelogický (já jsem dobrá kamarádka Sanny, takže vám zakazuju předávat děti praroridčům a budu je vyzvedávat jen já) ale pěkně čtivý. Pěkná látka pro film, kdyby se toho chytil takvoej Schumacher nebo Cronenberg tak si du hned stoupnout do fronty na lístky

18.09.2013 4 z 5

Prstenec singularity Prstenec singularity Paul Melko

Často si u SF povídek řikám, že ej takovýho námětu škoda jen pro jednu povídku a chtělo by to minimálně jeden román. Prstenec Singualrity je ukázkou, jak to vypadá, když se to tak opravdu stane. Výtečnej nápad shluků byl vytěženej až do mrtě, a nebejt neustálýho střídání prostředí i formy vyprávění, asi bych byl mnohem zlejší. Rozdíly mezi kapitolama, jsou opravdu výrazný, připomíná to spíš povídkovou sbírku s jednotícím příběhem.

18.09.2013 3 z 5

Fury: Mírotvůrce Fury: Mírotvůrce Garth Ennis

V kontextu Ennisovy tvorby je to prostě slabota, i tak jsem se ale bavil

27.05.2013 2 z 5

Vsaďte si Vsaďte si Andy Diggle

škoda že se to neprodávalo a zbylý díly nebudou

14.11.2012 3 z 5