hroneczek hroneczek komentáře u knih

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Závěr dobrý, všechno dobré. Líbilo se mi.

30.10.2017 3 z 5

Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

Dobré, stejně jako první díl. I když už více předvídatelné a některé formulace ohrané.

30.10.2017 3 z 5

Famfrpál v průběhu věků Famfrpál v průběhu věků Kennilworthy Whisp (p)

Rozšíření kouzelnického světa Harry Pottera, kterého miluji. Ale číst o historii a pravidlech Famfrpálu mě až tolik nebralo.

30.10.2017 2 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Volání Kukačky se mi moc líbilo, Hedvábník byl ještě o kus lepší a napínavější.

30.10.2017 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

První díl - super bomba; druhý díl - nic moc, místy se vlekl; třetí díl - velké zklamání, hrůza, vlekl se celý. Musela jsem se nutit ho přečíst až do konce.

30.10.2017 1 z 5

Dáma s kaméliemi Dáma s kaméliemi Alexandre Dumas, ml.

Příběh opravdové, hluboké a zároveň nešťastné lásky. Pro toho, koho milujete, chce za každé situace jen to nejlepší.

30.10.2017 4 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Četla jsem jí v angličtině, moc pěkný příběh.

28.10.2017 4 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Klasický Harry. Pestrý, květnatý příběh, kdy v závěru knihy jen hltáte stránky a nejde knihu odložit.

27.10.2017 5 z 5

Veverka a malý nosorožec Veverka a malý nosorožec Mischa Damjan

Poučný příběh - chceme to, co nemáme a když už to máme, tak se nám to nelíbí a jsme nešťastní. Výborná edukace dětí.

Červenka Červenka Jo Nesbø

Nesbo už se konečně rozjel a začíná nastavovat laťku dalším dílům.

Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Jako pokračování úspěšné Larssonovy trilogie není kniha vůbec špatná. Lagercrantz se štafety ujal obstojně. Není to sice Larsson, ale v podání jiných, to mohlo dopadnout podstatně hůře.

Krtek a zelená hvězda Krtek a zelená hvězda Hana Doskočilová

Krtka prostě miluji a to v jakékoli formě. Kniha je vhodná pro začínající malé čtenáře.

24.10.2017 5 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Klasika, kterou by měl přečíst každý. Jednoduchý příběh uvnitř skrývá důležité poslání s všeobecnou i nadčasovou platností a uplatnitelností.

24.10.2017 4 z 5

Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

Na motivy této knihy byl natočen film Princezniny deníky, některé skutečnosti a detaily jsou v rámci knihy a filmu rozdílné, přesto ne úplně zavádějící. Kniha psaná formou deníku se dobře čte, jedná se o romantické čtení pro teenagerky.

24.10.2017 3 z 5

Bílá Masajka Bílá Masajka Corinne Hofmann

Obdivuji odvahu, se kterou se hlavní hrdinka vrhla do vztahu s neznámým Masajem. A ještě více obdivuji, že byla schopna v místních podmínkách přežít. Smekám klobouk a děkuji za další obraz afrického života a poměrů.

20.10.2017 4 z 5

Popelka Popelka Walt Disney

Na dětských knihách miluji obrázky - knihy z této série Walta Disneyho byly moje nejoblíbenější. Navíc Popelčiny krásné šaty podněcují holčičí představy o tom, jaké to je, být princeznou.

18.10.2017 5 z 5

MY 2 MY 2 Radka Denemarková

Hlavní myšlenka celé knihy nakonec nebyla tak špatná, ale ten styl psaní a vyjadřování - k zešílení. Vždy nás učili, že krátké věty mají být používány při navození napětí. Tady ale k žádnému napětí nedocházelo, takže mě krátké věty nesmírně rozčilovaly. Knihu jsem dočetla, ale založím ji někam hluboko a tam pěkně zůstane asi už navždy.

17.10.2017 1 z 5

Odvrácená strana matky Odvrácená strana matky Monika Valentová

Mohou číst matky i nematky, pobaví se všichni. Navíc krátké fejetony se výborně hodí jako čtení před spaním.

26.09.2017 4 z 5

Zajatá nevěsta Zajatá nevěsta Johanna Lindsey

Knihu jsem četla zhruba před 14 lety na prázdninách u tety a tolik se mi líbila, že jsem ji přelouskala za dva večery. Přišla mi tenkrát hrozně romantická a napínavá.

25.09.2017 5 z 5

Skotova zajatkyně Skotova zajatkyně Sabrina Jeffries

Mám ráda tyhle romantické příběhy se zajímavými zápletkami, kdy zároveň celou knihu čekáte až si ti dva uvědomí, že k sobě patří. Romanťák jak má být.

25.09.2017 4 z 5