hroneczek komentáře u knih
Velice dlouhá kniha, ale krásná a poučná. Sinuhet mě rozčiloval, protože si nikdy nevážit toho, co měl. Měla jsem vždy sto chutí mu jednu vrazit, ale čím více jsem měla tento pocit, tak mě i více zajímalo, jak dopadne jeho celoživotní pouť. Doporučuji.
Nevím, co psát - skvělé čtení již od prvního dílu, propracované postavy i zápletky, neotřelý námět. Žeru to! Těším se až si přečtu další díl.
Toto je jedna z těch knih, která mě neskutečně vzala za srdce. Umně zpracované vyprávění o minulosti jednotlivých postav spolu s jejich přítomností. Popisy situací a míst jsou tak skvělé, že máte pocit, že s aktéry knihy na tom místě zrovna také stojíte, cítíte to, co cítí oni (nejen vnitřně, ale i ostatními smysly) a můžete se tak perfektně vžít do jejich situace.
Velice užitečná kniha pro “začínající” matky. S ženami, o kterých kniha vypráví, neskutečně souzním a doufám, že v porodnici nezažiji to, čím si musí některé ženy procházet vinou personálu s praktikami a teoriemi X let starými a dnes již překonanými.
Já se nikdy nepoučím. Vždy když čtu jakoukoli knihu od Nesbeho, tak mám v půlce jasnou představu, jak to skončí. A nikdy se ani v nejmenším netrefím. A to je na jeho knihách tak báječné! Jsou čtivé, plné informací, zápletek, zvratů. Jen mě vždy děsí chladnokrevnost některých postav a doufám, že v reálném světě to tak nefunguje.
Seriál Sedmilhářky jsem viděla 2x před tím, než jsem knihu četla a musím říci, že oboje je stejně skvělé. Nejdříve se pomalu, ale do hloubky, seznamujete s postavami a až pěkně na konci se dozvíte to zásadní, třaskavé odhalení, které vše krásně a logicky propojí dohromady.
První kniha, kterou jsem od Kinga četla a hned super! Drží vás v napětí, zajímavě a živě vše popisuje tak, že si můžete situaci představit se všemi potřebnými detaily. Určitě si od něj přečtu něco dalšího.
Já jsem opět spokojená. Příběh se vyvíjel, měl spád, napětí... a zase o kus lepší než předchozí díly.
Dávám tři hvězdičky, protože jsem dost na rozpacích. Je to sice hodně neobvyklá kniha s neotřelým způsobem vyjadřování (prostě hrozná a nestydatá sposťárna), která se dobře a rychle čte. Ale po chvíli se začne člověk nudit, protože se popisované situace s malými obměnami stále opakují, není zde hlubší děj a u spousty věcí chybí vysvětlení... Jako příběh na pokračování a na tehdejší dobu - exploze!
Válečný román podle skutečné události. Velmi rychle se četl, vřele doporučuji. Zachycuje život v Osvětimi a složitost situace bezprostředně po válce. Jen nebyl tak emotivní jako třeba Osvětimská knihovnice.
Krásné zakončení celé série, které přineslo odpovědi na spoustu otázek. A co bylo dál? Ať si každý dle své představivosti příběh domyslí :-)
Kniha vypráví o životě v židovském ghettu, Osvětimi, osudu osvětimských obětí i přeživších a svědomí příslušníků SS. Fakta a reálné příběhy zakomponované v čtivém příběhu, který úžasně rychle plyne. Toto je úplně jiná kniha o válce, kterou však vřele doporučuji.
Krásné, zábavné a oddechové čtení. Jen by mě zajímalo, kde Alan pořád nabíjel tablet, když několikrát zapomněl kufr nebo vůbec neměl věci s sebou.
Pana Czendlika jsem neznala, naši mi dali knihu přečíst, tak abych jim ji nevracela jen tak, jsem si ji teda přečetla. A jsem nadšená. Hodně mi rozšířila obzory, líbí se mi nadčasový a moderní postoj ke staré pořádkumilovné církvi. Spousta zamyšlení, přirovnání, příběhů... doporučuji!
Tak tato kniha pro mne byla velkým oříškem. Četla jsem ji neskutečně dlouho, spousta pasáží by se dala vyškrtnout, kniha by pak byla o polovinu kratší a hlavně ze začátku snesitelnější. Ruská smetánka nemající co na práci a bavící se o filozofických otázkách, které stejně nemůže vyřešit. Muži myslící si, že jsou páni vesmíru a svět jim leží u nohou. Nicméně bez těchto částí, které nedají spát ani dnešnímu člověku a musíme se nad nimi stále zamýšlet, by se jednalo o obyčejný tuctový příběh nevěrné depresivní ženské.
Ve výsledku se jedná o knihu, ze které jsem si pár pasáží vypsala, abych je měla stále na očích. Ukázala mi, že co řešili lidé před 150 lety (včetně udržitelného zemědělství), řešíme stále a pořád není dořešeno. Celkově jsem po přečtení obohacena a doporučuji Kareninu všem. Jen je třeba se prokousat začátkem, dostat se do děje, pochopit jednání a smýšlení hlavních hrdinů a uvědomit si, v jaké době bylo dílo napsáno.
Prostě: Událo se cosi nového a důležitého
Útlonká kniha vypraví o nezištné a nezměrné trpělivosti jedince, která může vyústit v blaho světa. Smutné jenom je, že okolí bere tuto snahu o krásnější a živější budoucnost jako samozřejmost bez vděku, dokonce má tendenci si výsledek nějak přivlastňovat a zjednodušovat. Vřele doporučuji. Inspirativní čtení.
Návrat do dětských let. Výborné jak pro rodiče, tak malé začínající čtenáře.
Jedna z mála poezií, kterou jsem byla schopna číst. Navíc se mi neskutečně líbila. Hloubka některých balad je úžasná, uchvacující. Škoda, že autor zemřel tak mladý.
Kniha se mi velice líbila, dává člověku spoustu prostoru na přemýšlení o mateřské bezmezné lásce. Naše češtinářka říkala, že ji ještě více pochopíme, až budeme matkami. Tak uvidíme.