hroneczek hroneczek komentáře u knih

Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Stejně jako je dobrý seriál, je dobrá i kniha. Pokud znáte seriál, pak kniha je jen začátek a určitý vhled do problematiky služebnic. Nic to však nemění na tom, že jde o zajímavé, až děsivé, téma.

12.07.2019 4 z 5

Hra o trůny Hra o trůny George R. R. Martin

Knihy jsou lepší v propracovanosti, detailech, tolik neořezané na rozdíl od seriálu. Ale za mě je vlastně skvělé oboje...

17.06.2019 5 z 5

Žert Žert Milan Kundera

Krásná, lehká i hluboká kniha, k oddechu i pro zamyšlení. Příjemně rychle plyne, na konci se čtenář dočká všech odpovědí, skončí nešťastně, ale vlastně dobře.

08.05.2019 5 z 5

Chinaski: Není nám do pláče Chinaski: Není nám do pláče Michal Malátný

Rychlé, příjemné čtení o tom, jak se dá nahrát deska úspěšné kapely...

28.04.2019 5 z 5

Továrna na sny Továrna na sny Anie Songe

Kniha je tvořena vtipnými příběhy z cest, motivačními a pozitivními texty. Mockrát jsem se smála, mockrát se mi chtělo plakat, mockrát jsem v příběhu našla sebe sama, protože text krásně vystihl pocity v situaci, kterou jsem sama zažila, nebo překonala. Krásné, dojemné, určitě doporučuji, ke knize se budu opakovaně vracet.

22.01.2019 5 z 5

Lidé plánují, Bůh se směje Lidé plánují, Bůh se směje Sherre Hirsch

Na knihu jsem byla velice zvědavá, čekala jsem souvislý příběh, pak jsem ji otevřela a čekala klasickou motivační příručku. O to více jsem byla na konci potěšena. Autorka neříká - Musíte žít takto, dělat toto, myslet takhle. Naopak nenuceně nadhazuje otázky, nad kterými se nedá nepřemýšlet.
A i přesto, že celou knihou prostupuje židovská víra, určitě knihu ocení i nevěřící. Já sama jsem se díky knize naučila spoustu nových pojmů.

Jedno z řešených témat je: Ale může život neměl vypadat takto? Proč se toto děje zrovna mě? Načež autorka odpovídá: A jaký vlastně měl tvůj život být?

20.10.2018 5 z 5

Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Viděla jsem 2x seriál, chystám se nyní vše i přečíst. Miluju to! Akorát neumím říct, zda je lepší seriál nebo kniha. Oboje má své. Seriál je více dramatický, reálný, krutější ... Kniha je naopak více věnována jednotlivým postavám, jejich skutečným pocitům.
A v mém vydání knihy byl na konci ještě popis jednotlivých rodů, jejich znaků, příslušníků a souvislostí.

25.09.2018 5 z 5

Světové krimipovídky Světové krimipovídky * antologie

Představovala jsem si, jak u krimipovídek budu pořád napjatá, neodtrhnu od nich oči, přečtu je jedním dechem. Bohužel.
Některé povídky byly lepší, některé horší i dost hrozné. Nejvíc mi na většině vadilo, že se nejdříve dlouho dostáváte do děje, víte o každé myšlence hlavního hrdiny, znáte jeho celé dětství, kde byl, kde nebyl, kam by chtěl, kam ne... a pak najednou šmik konec hotovo. Jako kdyby se autorovi už nechtělo dopisovat ani stránku, ani odstavec, snad ani už poslední větu.
Celou sbírku bych tak hodnotila jako dost podprůměrnou. Až na výjimky je to ztráta času.

14.08.2018 2 z 5

Snadno & rychle Snadno & rychle Roman Vaněk

Recepty jsou opravdu rychlé, ale přesto chutné. Obsahuje českou klasiku, pár exotických, pomazánky, ... Prostě super.

07.08.2018 5 z 5

Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Pěkné, rychlé, má spád. Jednovečerní záležitost.

06.11.2017 4 z 5

Boss Babiš Boss Babiš Jaroslav Kmenta

Po faktické stránce jde o velmi zajímavé dílo, které muselo pana Kmentu stát spoustu úsilí a času. Chápu také, proč je napsáno tak, jak je napsáno. Nicméně se mi kniha, jako člověku nepolitickému, velice obtížně četla. Bylo těžké se v ní orientovat, dokonce jsem musela část jedné kapitoly úplně přeskočit, což běžně nedělám, ale už jsem prostě nevěděla, čí jsem. Kniha dočtena, vracet se k ní určitě nebudu.

06.11.2017 2 z 5

Marie Antoinetta: Soumrak rozmařilosti Marie Antoinetta: Soumrak rozmařilosti Juliet Grey

Stejně jako první díl, mělo i pokračování spád, založeno bylo na skutečných událostech. Kniha přináší velmi zajímavý pohled na život královny - výhody, nevýhody, strasti, situace, které jsou pro nás normální, ale pro tehdejší královnu byly naprosto nepředstavitelné. Těším se na další díl.

02.11.2017 4 z 5

Zdraví z Boží lékárny Zdraví z Boží lékárny Maria Treben

Tuto knihu často otevírám, používám, čerpám z ní inspirace a rady. Používá ji i moje mamka a babička.

01.11.2017 5 z 5

Povídky z druhé kapsy Povídky z druhé kapsy Karel Čapek

Povinná četba, která baví, nenudí. Klidně znovu.

Povídky z jedné kapsy Povídky z jedné kapsy Karel Čapek

Opět jedna z mála knih povinné četby, která se mi moc líbila a přečtu si ji ráda znovu.

Čachtická paní Čachtická paní Jožo Nižnánsky

Čtivá, mrazivá, velice pěkná.

Unesená nevěsta Unesená nevěsta Teresa Medeiros

Četla jsem před několika lety jedním dechem. Romantické, čtivé, příjemné.

30.10.2017 5 z 5

Mach a Šebestová za školou Mach a Šebestová za školou Miloš Macourek

Vtipné, čtivé. Pro začínající čtenáře výborné.

30.10.2017 5 z 5

Zpátky z Afriky Zpátky z Afriky Corinne Hofmann

Pokračování Bílé Masajky je střetem s "drsnou" evropskou realitou. Pěkné, čtivé, poučné.

30.10.2017 3 z 5

Tajemství proutěného košíku Tajemství proutěného košíku Markéta Zinnerová

Četli jsem na ZŠ společně a moc se nám líbilo. Čtivé, napínavé. A ještě lepší bylo, když jedna spolužačka měla starší vydání knihy a místo toho, že děda uklízel v kuchyni tam tehdejším jazykem bylo napsáno: děda šukal po kuchyni. Jistě si dokážete představit ten "výtlem" žáků a výraz třídní.

30.10.2017 4 z 5